Dodaj do ulubionych

Pole z kartoflami

01.07.03, 15:51
a na nim chlop i stonka chrupiaca kartofle.
Obserwuj wątek
    • Gość: maryjo2 Re: Pole z kartoflami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 19:56
      Ja to Ci w sumie współczuję. Ty nic, tylko te kartofle, i kartole.
      • Gość: panna marianna Re: Pole z kartoflami IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 20:04
        no ale jest i chłop:-)
        • Gość: maryjo2 Re: Pole z kartoflami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 20:09
          Faktycznie! Drobny szczegół, a jaki istotny :)
          • Gość: panna marianna Re: Pole z kartoflami IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 20:13
            phi, jaki drobny szczegół, toc to najważniejsze - CHŁOP.
            A jak jeszcze sprowadzi se babe do pomocy to...

• Gość: maryjo2 Re: Pole z kartoflami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 20:20
              Ale ta stonka nie chce babskich kartofli chrupać, tylko chłopskie. Ona ma
              ściśle określone preferencje hetero, jeśli brać pod uwagę rodzaj gramatyczny.
              • panna_marianna Re: Pole z kartoflami 01.07.03, 20:25
                Gość portalu: maryjo2 napisał(a):

> Ale ta stonka nie chce babskich kartofli chrupać, tylko chłopskie.

myślałam, ze baba pomoże w walce ze stonką pozerającą ziemniaczki, ale jeśli
                masz na myśli "inne" siemniaczki to rozumiem:-)
                • Gość: maryjo2 Re: Pole z kartoflami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 20:29
                  Nie, nie! Naturalnie, że mam na myśli te właściwe ziemniaczki. Tylko dziwne,
                  że stonka nigdy nic o babie nie wspomniała. Zupełnie, jakby ziemniaki tylko w
                  parze z chłopem chodziły.
                  • ciotka_klotka Re: Pole z kartoflami 01.07.03, 20:42

> Zupełnie, jakby ziemniaki tylko w
                    > parze z chłopem chodziły.

to ten sam rodzaj więc całkiem możliwe, że chodzą razem:-)
                    • stonka_ziemniaczana Re: Pole z kartoflami 02.07.03, 14:13
                      Oczywiscie ze nie ma mowy o takiej babie, bo taka baba to przylazla by na pole
                      z motyka i na stonke by sie rzucila jeszcze. I podziurawila stonce skrzydelka w
                      paski jeszcze. A potem jaki normalny chlop chcialby na polu trzymac stonke
                      ziemniaczana z dziurawymi skrzydelkami!
                      • Gość: maryjo3 Re: Pole z kartoflami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 19:13
                        A skąd wiesz? Może chciałby taką zupełnie golusieńką stonkę bez skrzydełek?
                        Nie wiem, jak chłopa, ale mnie wyjątkowo drażnią wszelkie pasiaki.
                        • ciotka_klotka Re: Pole z kartoflami 02.07.03, 21:53
                          a kto by chciał stonkę bez skrzydełek? przeciez żaden szanujący sie chłop nie
                          będzie przenosił stonki na pole wrednego somsiada piechotą, zrobi 'a sio' i
                          stonka sama se odfrunie. Dlatego skrzydełka som niezbendne.
                          • Gość: maryjo2 Re: Pole z kartoflami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 06:38
                            A skąd wiesz? A może chłop by chciał mieć taką osobosta stonkę, tylko na swój
                            wyłączny użytek?
                            • stonka_ziemniaczana Re: Pole z kartoflami 03.07.03, 14:01
                              Przeciez caly czas mowie, ze moge byc osobista stonka chlopa, i te kartofle mu
                              chrupac, tylko zaden sie nie zglasza. Przeciez nawet jak chlop zajaby sie
                              hodowla swinek, ktore churmkaja a nie chrupia, to tez kartofle bylyby mu
                              potrzebne do karmienia swinek, a jak chlop ma juz te kartofle to i stonka mu
                              potrzebna jest przeciez.
                              • Gość: maryjo2 Re: Pole z kartoflami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 19:34
                                No właśnie, ale osobista to nie taka, co to odfrunie po zwykłym "sio", albo
                                jak jej się odwidzi, i dlatego nie powinna miez skrzydełek, chyba, ze chce
                                cały czas trzymać chłopa w szachu, a o już wtedy nie jest stonka ziemniaczana,
                                tylko szach-macianka.
                                • ciotka_klotka Re: Pole z kartoflami 03.07.03, 21:08
                                  to może by te stonke trzymać na uwięzi?:-)

> osobista to nie taka, co to odfrunie po zwykłym "sio", albo
                                  > jak jej się odwidzi, i dlatego nie powinna miez skrzydełek,
                                  • maryjo2 Re: Pole z kartoflami 04.07.03, 06:48
                                    Przykuć ją łanćuchem za nogę do poletka :)
                                    • stonka_ziemniaczana Re: Pole z kartoflami 04.07.03, 15:12
                                      Ja na lancuchu? A czy ja jestem jakas krowa, czy co? Przeciez ja stonka jestem,
                                      oryginalna w paski, a nie podrabiana w laty! I mleka tez nie daje! I jak wejde
                                      na poletko z ziemniaczkami to nie robie szkody, tylko kartofelki sobie
                                      spokojnie chrupie!
                                      • Gość: panna marianna Re: Pole z kartoflami IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 22:58
                                        do chrupania ziemniaczków skrzydełka ci nie potrzebne:-)
                                        • stonka_ziemniaczana Re: Pole z kartoflami 07.07.03, 14:38
                                          Oczywiscie ze sa mi skrzydelka potrzebne, bo ja jestem oryginalna stonka
                                          ziemniaczana w paski, a paski mam na skrzydelkach, nie na mordzi, wiec
                                          skrzydelka musza byc i juz! Chyba na te czesc przepiore je dzisiaj i ladnie
                                          wyprasuje, zebym mogla byc elegancka.
                                          • Gość: panna marianna Re: Pole z kartoflami IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 22:35
                                            Ty mi tu stonka nie ściemniaj, bo z lekcji biologii pamiętam, że skrzydełka nie
                                            som potrzebne do chrupania ziemniaczków. Do chrupania som Ci potrzebne ostre
                                            ząbki.:-)
                                            Elegantka siem znalazła, prać skrzydełka sie zachciało:-)
                                            • stonka_ziemniaczana Re: Pole z kartoflami 13.07.03, 15:40
                                              Na nic mi beda ostre zabki, jak nie bede miala skrzydelek w paski, bo bez
                                              skrzydelek w paski nie bede stonka ziemniaczana w paski, i wtedy jako nie
                                              stonka ziemniaczana nie bede mogla chrupac ziemniakow. Logiczne raczej, nie?
                                              • Gość: panna marianna Re: Pole z kartoflami IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 21:54
                                                a ja myślałam, że siemniaczki można chrupać bendonc stonkom albo i nie, jeden
                                                pies, siemniaczków i tak nie bendzie, bes względu na to, kto je wetnie:-)
                                                • stonka_ziemniaczana Re: Pole z kartoflami 19.07.03, 15:17
                                                  Nie bedzie ziemniaczkow bo gorac straszny i deszczu nie ma. I tu nawet stonka
                                                  nic nie pomoze. Czy bedzie chrupala czy nie przyjdzie cierpiec na brak kartofli.
                                                  • Gość: panna marianna Re: Pole z kartoflami IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 23:35

jaki goronc? goronc siem skonczył i zacznie dopiero od jutra,a sezon na
                                                    siemniaczki dopiero siem zacznie.
                                                    Nie wiesz kiedy wykopki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka