ixtlilto 05.07.03, 22:57 Znawcy twierdzą, że herbata z filiżanki ma zupełnie inny smak. Ale porcelanowa filiżanka w pracy to zbyt duże ryzyko i zbyt mało napoju. Pijamy więc herbatkę na codzień w...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hm` Re: Kubek, szklanka...? 05.07.03, 22:59 Szklanka, zdecydowanie jesli juz pije. Kubek w drugiej kolejnosci taki gazetowy. ;]]] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Kubek, szklanka...? 05.07.03, 23:51 Kubek ze względu na wygodę ... szklanki zdecydowanie nie cierpię. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Kubek, szklanka...? 05.07.03, 23:54 U mnie w pracy porcelitowe kubki z wielkim trudem wytrzymują kilka miesięcy. Jeśli chodzi o szklanki, chyba codziennie musielibyśmy kupować nowe. Tak więc piję w kubku. Tetley zresztą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_fair Re: Kubek, szklanka...? 06.07.03, 16:09 Jasne, że kubek! Należy zawsze mieć zestaw ulubionych kubków - jeden do kawy i jeden do herbaty (w pracy jeden do wszystkiego;). Dopiero w takim ulubionym naczyniu można docenić smak tego, co się pije, a nie w pierwszym lepszym garnku :) Odpowiedz Link Zgłoś
tylma Kubek 06.07.03, 17:43 najczęściej, zauważyłam że od kilku lat wiele osób zamienia szklanki na kubki. U mnie w domu też jest dużo różnych kubków. 3 lata temu byłam w Anglii i tam to samo - herbata z kubków :) (no z wyjątkiem kilku przypadków kiedy herbatę dostałam w filiżance) Wolę kubek bo w kubku herbata wolniej stygnie Odpowiedz Link Zgłoś
sumerolog Re: Kubek, szklanka...? 06.07.03, 23:46 Filiżanka!!! zdecydowanie!!! W kubku tylko kiedy jestem u kogoś kto nie ma filiżanek. Może to fanaberyjne, ale jakoś wydaje mi się że filiżanka to takie naczynie które najbardziej do herbaty pasuje... Albo też czarka, to z kolei nie nagielski, jak filiżanka, ale chiński sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
sza_jun Re: Kubek, szklanka...? 07.07.03, 10:23 pijam w kubku, w którym rzeczywiscie herbata lepiej mi smakuje. zatem stawiam na kubek Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Kubek, szklanka...? 07.07.03, 18:55 kubek - i to duzy taki ~0,5 l - wypijam do sniadania i czasem do kolacji Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kubek, szklanka...? 08.07.03, 18:46 Właściwie winna być filiżanka. Obowiązkowo porcelanowa. Ale ile herbaty się w toto zmieści? Dwa łyki i po krzyku. Dlatego na codzień - kubek. Zamiennie jeden z dwóch gazetowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Kubek, szklanka...? 23.07.03, 09:45 Nie cierpię szklanek. W filiżance za mało, choć przyjemnie. Kubas. Duży, 400 ml. Piję morze herbaty codziennie, a tam... oceany całe! :-) Nawet do 8 mioch kubasów. Kubek nigdy nie jest suchy:- Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Kubek, szklanka...? 23.07.03, 22:04 W pracy piję w filiżance. Ma ona pojemność ok. 150 ml, więc nawet można napić się (pomijając szpetny smak wody). W domu piję ze szklanki z uszkiem (kubek ze szkła?). Jeżeli parzę dobrą herbatę (koniecznie w imbryczku) to piję ją tylko z filiżanki. A zieloną herbatę piję t z kubka z przykrywką przywiezionego z Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Kubek, szklanka...? 25.07.03, 16:53 Tylko kubek lub ogromna filiżanka. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_75 Re: Kubek, szklanka...? 26.07.03, 14:02 Ja używam tylko kubków. Mam ich w domu chyba z dwadzieścia i dwa w pracy. Szklanek nie posiadam w ogóle. Filizanki mam, ale uzywam ich baaaardzo rzadko - tylko na szczególne okazje. Na codzień troszkę są według mnie niewygodne i mieszczę za mało herbaty lub kawy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Kubek, szklanka...? 29.07.03, 18:23 W domu - dzbanek porcelanowy i filiżanka porcelanowa , a w pracy - szklanka. Nie znoszę podawania herbaty, nawet najlepszej w kubkach plastikowych.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Kubek, szklanka...? 30.07.03, 08:19 Zgadzam się. Też nie trawię picia czegokolwiek z pojemników plasrtikowych. No, chyba, że jest to bidon rowerowy. A jeśli chodzi o kubki, to tylko pseudoporcelanowe. To się chyba porcelit nazywa?? Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Kubek, szklanka...? 30.07.03, 13:35 Tylko ze szklanki z cienkiego szkla!Z uszkiem-szklanki saszwedzkie i maja takie trzymadelko.Pyszna jest w filizance z porcelany,ale za malo pojemna. Z kubasa tylko kawe,ale herbata to MOJ ULUBIONY napoj i bez niej ciezko by bylo. pozdrawiam wszystkich Herbaciarzy ml Herbata to napoj bogow Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Kubek, szklanka...? 06.08.03, 16:01 Kawę z kubka "Gdynia moje miasto" (choć Gdańsk to moje miasto) a herbatę z kubka gazetowego. Jak jestem u kogoś to wolę nie pić wcale niż wypić ze szklanki. U mamy piję herbatę z filiżanki, bo moja mama to wytrawna herbaciarka i zawsze dysponuje ponad dwudziestoma gatunkami przepysznych herbat :) Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Re: Kubek, szklanka...? 20.08.03, 21:07 Na ogół z kubka - wygodniej i tak się przyzwyczaiłem. Czasem gdy zaparzę jakąś herbatę zieloną w imbryku to piję w japońskiej czarce. Odpowiedz Link Zgłoś