kakarakamuchen Re: oświadczenie 18.10.07, 09:40 znaczy, że tez głosujesz na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
schizoo Re: oświadczenie 18.10.07, 09:43 znaczy się ,że na prawo ode mnie już tylko mur :))) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: oświadczenie 18.10.07, 09:55 Jak dziś, to nieszczęścia nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Przemyśl to Serdeńko. 18.10.07, 10:03 Padnie drób, zniknie becikowe i nie załapiesz się.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Przemyśl to Serdeńko. 18.10.07, 10:08 Nie zakumałżeś! Dziś nie ma wyborów, to dziś na partię marsjan można nawet głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Przemyśl to Serdeńko. 18.10.07, 10:25 Wyczułem Cię, co niecnie knujesz na niedzielę.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: oświadczenie 18.10.07, 10:10 do powinno być sloganem, bo "jak tak by między wierszem", to Polaku, Twój głos jest ważny! :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:01 Głosuję na LiD! Od pewnego czasu nie cierpię Nelli. Drób mi wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:09 od niemal 30 lat nie cierpię komuchów :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:31 Moje oba dziadki byli przed wojna komuchami i też po wojnie nie cierpieli komuchów. Zgłupieć już idzie w tym Lechistanie.:))) Ps. Jednak komuchy Ci zrobiły elektryfikację i gazyfikację wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:32 dziwne byłoby, grzechu, gdyby zrobiła mi to podziemna opozyjca :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:39 Mogli się wykazać i elektryfikować podziemnymi kablami a nie liniami napowietrznymi.:D <Kak zakalijałas' stal?> Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:42 tak, grzechu, mogli. ale zbyt wielu pawków wkoło mieli :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:48 Pawka z Ritą budowali w pocie czoła a Nelli opychała się kawiorem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:51 masz rację. ale kwaśniewski (skrót myslowy, reprezentatnt grupy) też upasł swoją pijacka mordę nie chlebem ze słoniną. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 11:31 Pewnie, że nie przaśniakiem ze słoniną czy tuszonką. Ale od bardzo dawna ma posażną rodzinkę w kraju Helvetów. Wspomagała biedaka, by mógł spokojnie działać w młodzieżówkach. :))) Kurcze Karakanku. Ojczyzna w potrzebie, a tylko my dwoje tu będziemy cały dzień dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 11:47 e tam, grzechu, to chyba tylko sparing :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 12:05 Sparing. A jaka stawka? Los Ojczyzny i Narodu. Aż mi dziwno się robi, że my oboje tak poważnie gadamy. Chyba nam to na stałe nie zostanie?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 12:31 nie, nie zostanie :) oboje dobro Ojczyzny widzimy inaczej i to jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:34 aha, u mnie żaden z dziadków nie był komuchem. nigdy. a siła komunistów przedwojennych zmieniła stanowisko. ciekawam, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:52 To Karakanku bardzo zawiła sprawa. Ale w jednym zdaniu. Nie zmienili stanowiska. Przeciwnie, tkwili w sych stanowiskach co do ideologii. Dlatego zostali wyrzuceni poza nawias.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:54 gomułka też siedział w więzieniu nie za kradzież jabłek ze straganów. spadam. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 11:11 I jak się zaczęło palic pod nogoami, to go z mamra wyciągnięto, niczym królika z kapelusza.:))) Ale poczciwy był chłop. Za długo tylko nawijał do mikrofonów. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 14:01 O ile mnie starcza pamiec nie myli to gomola nie byl komunista. Odpowiedz Link Zgłoś
barakuda25 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 14:08 Początkowo należał do partii chłopskich. Od 1927 do KPP, a od 1941 do PPR. Klasyczny weteran. Odpowiedz Link Zgłoś
barakuda25 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 14:10 Grzech_o oczywiście. Bananek z FM do 16,00 Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:34 Zapomnialem dodać. Ja przed wojną też nie cierpiałem Ziuka i Sławoja. A Ty rozumiem, w żłobku będąc, z obrzydzeniem odwracałaś wzrok od Trybuny Ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:39 tak, już na etapie embrionalnym, grzechu. (grzechu, stawianie socjalisty przedwojennego na jednym poziomie z postpezpeerowskimi moczymordami jest letko nietrafione) grzechu, rozumiem twój sentymant i nie mam zamiaru przedstawiać żadnych za i przeciw, bo je doskonale znasz. to, widzisz, zwyczajnie kwestia priorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 11:01 Karakanku, nie stawiam socjalisty Ziuka. Notabene, kumpla brata Lenina z czasów spiskowych. Sentymentów Karakanku nie mam żadnych. Za dużo wiem i za dużo przeżyłem. Sentyment mam tylko do dzieciństwa i zwariowanych lat młodości. A teraz Karakanku. Dobrze wiesz, że partia polityczna, to ideologia podparta myślą teoretyczną, filozoficzną. Z tego punktu widzenia w Polsce nie mamy żadnych partii politycznych [może prócz PSL]. To co jest, możemy nazwać stowarzyszeniami czy związkami kumpli od interesów różnych. Ząwiazkami powołowywanymi ad hoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 11:45 grzech_o_1 napisał: > Karakanku, nie stawiam socjalisty Ziuka. Notabene, kumpla brata > Lenina z czasów spiskowych. rozumiem, że to tylko tak abstrahując? :) > Sentymentów Karakanku nie mam żadnych. Za dużo wiem i za dużo > przeżyłem. Sentyment mam tylko do dzieciństwa i zwariowanych lat > młodości. ja na szczęście mało wiem, mało przeżyłam. mam po prostu głęboką wiarę w demokrację :D > > A teraz Karakanku. Dobrze wiesz, że partia polityczna, to ideologia > podparta myślą teoretyczną, filozoficzną. Z tego punktu widzenia w > Polsce nie mamy żadnych partii politycznych [może prócz PSL]. To co > jest, możemy nazwać stowarzyszeniami czy związkami kumpli od > interesów różnych. Ząwiazkami powołowywanymi ad hoc. jakkolwiek. Grzechu, w takim razię wolę związki z etykietką jaskiniowego antykomunizmu :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 12:18 Co do brata, to oczywiście abstrachuję. Tylko przypomniało mi się, że kombinowali jakiś zamach, wpadli i Ziuk cudem się wywinął. Karakanku, a kto ma wątpliwości do demokracji? Ale jeżeli demokracja, to najprzeróżniejsze -izmy maja prawo istnieć. Najgorsze jest to, że od lat nie robi się nic, nie robimy nic, by dorobic się nie tyle juz światłego, co mądrego społeczeństwa obywatelskiego. A nawet wręcz odwrotnie, widac działania idące w przeciwną stronę. To przygnębia. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 12:28 grzechu: własnie produkuja światłe, bo bezideowe, społeczeństwo europejskie. -izmy. grzechu. grzechu, komunizm był bardziej (wiem, wartościowanie jest nie na miejscu) zbrodniczym systemem niż faszyzm. propagowanie faszyzmu jest karalne. komunizmu nie. grzechu, polska lewica jest spadkobierczynią PZPR (patrz, jak rzadko uzywa się tego skrótu. czyżby był niepoprawny?) PZPR była dzieckiem komunizmu. więc? dwa. zachodnia lewica to banda półgłówków, która NIGDY nie poczuła obecności Wielkiego Brata. Nie jestem euroentuzjastką, ale rozumiem potrzebę istnienia porozumienia państw europejskich. grzechu, tak zupełnie poważnie: nie przypomina ci to niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 12:59 Dzięki bozi, że nie siedzimy przy jednym stoliku i nie pijemy wódki. Bo chyba jak dwa Polaki, przy wódce, o polityce, już byśmy się za czuby brali. Karakanku. Tak jak Lenin i Stalin nie byli twórcami komunizmu [a tak się to obiegowo rozumie], Hitler nie był twórcą faszyzmu. bardziej właściwie winno być, bolszewizm i hitleryzm. A socjalizm? Jest nieodłącznym towarzyszem społeczeństw. Tak samo jak liberalizmy, neoliberalizmy, konserwatyzm i co tam jeszcze. I znowu za nami sie wlecze ukuty biegunowy podział: państwo kapitalistyczne - państwo socjalistyczne. Z czym to się je? Karakanku. Co znaczy Euroentuzjaści. Tak się klasyfikują nasi politycy sami między sobą. A społeczństwo, obywatele, cieszą się że ciałem staje się idea Karola Wielkiego. Wspólna Europa. Rodzi się od czasu Schumana dalej w bólach. Ale już jest. I dobrze, ze wreszcie w niej jesteśmy. A politycy? Wybieramy ich, by zajmowali się tym co trzeba i pilnowali tego co trzeba dla dobra obywateli. A nie wydzierali się że Europa to automatycznie jest super, a drugi pyszczy, że Europa to tragedia, zguba narodu i bezbożnictwo. Tędy droga? :))) Znowu dzisiaj nic nie zrobię. Szkrabek mi wreszcie sprawi wciry. <jak człowiek umrze, to nie żyje, ale zmartwychwstanie> Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 10:41 aha, są dowody i świadkowie, iż już w przedszkolu stawiałam fundamenty swojego światopoglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 11:05 Pamiętam, pamiętam te akta. Jak to w wieku przedszkolnym bedąc, spaliłaś cały rocznik Nowych Dróg.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 11:52 grzechu, faktem jest, że w przdszkolu w ramach prezentów rysowałam zebrania kc, w pełnym uzwierzęceniu aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Kontroświadczenie! 18.10.07, 12:30 Sprawa została umorzona w uznaniu, że był to tylko protest przeciwko szpinakowi i leguminie.:) A w holu przedszkola miałaś wystawy? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina_26 Re: oświadczenie 18.10.07, 11:00 Ja jest osobą młodą i właśnie dlatego zagłosuję na PiS! Podobnie większość moich kolegów i koleżanek Odpowiedz Link Zgłoś
largo_m Re: oświadczenie 18.10.07, 11:19 malwina_26 napisała: > Ja jest osobą młodą i właśnie dlatego zagłosuję na PiS! Podobnie większość moic > h > kolegów i koleżanek Zupelnie tak samo jak Ci starzy ludzie , otumanieni przez sektę Radia Maryja! Przecież to zniewolone cyborgi :)) Idą jak zaprogramowani głosować na jedną słuszną partię, tak jak kiedyś głosowali na PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Też można. Jest jeszcze demokracja i 18.10.07, 11:23 wolność słowa. Każdy ma prawo do swych światopoglądów. Nikt [jeszcze] tego nie neguje. PiS przed tamtymi wyborami miał dobre założenia [i chwytliwe]. Ale okazało się, że nie mają żadnej spójnej długofalowej koncepcji kierowania Państwem. Państwem w środku Europy z 40 milionami obywateli. Państwem, które jest już pełnoprawnym członkiem UE. Polityka zagraniczna? Bryndza. Polityka wewnętrzna? Zawykła szamotanina. Można powiedzieć, że powtórzyła się sytuacja jak z rządem Olszewskiego. Pozdrawiam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
largo_m Re: Też można. Jest jeszcze demokracja i 18.10.07, 11:35 Wlasnie .Demokracja jest .Kazdy ma swoje zdanie .Poz Odpowiedz Link Zgłoś
binia-kinia Re: oświadczenie 19.10.07, 15:37 Głosuję na PiS drugi raz i jak będzie taka potrzeba, to będę głosować jeszcze 100 razy. Pieski ujadają a karawana jedzie dalej.Pozdrawiam wszystkich rozsądnie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiato-stan29 Re: oświadczenie 18.10.07, 11:11 Postanowilam ze pojde na wybory i zaglosuje na PO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: oświadczenie 18.10.07, 11:12 Tyż piknie. Ja byc może też. Rozważam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
largo_m Re: oświadczenie 18.10.07, 11:15 kwiato-stan29 napisała: > Postanowilam ze pojde na wybory i zaglosuje na PO!!!! Na PO glosuja przekręty , które liczą na powrót łatwych interesów i niedokształcona dzieciarnia, którą lewackie media kręcą jak chcą. Wszyscy się obudzą po wyborach, tyle że z rączką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: oświadczenie 18.10.07, 11:27 Nie dziw się. Wyboru dobrego, gwarantującego coś pozytywnego, długofalowego praktycznie nie ma. Co ludzie, czyli Obywatele mogą zrobić? W dodatku przy systemie głosowania na listę. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: oświadczenie 18.10.07, 11:42 w którym kraju? p.s. Polska była swego czasu Ludowa, ale nawet za komuny nie była "tym krajem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: oświadczenie 18.10.07, 12:23 Z powodów ideologicznych czy ktoś przystawia Ci pistolet do skroni? Powiedz, że to 2, bo byłabym to w stanie zrozumieć;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: oświadczenie 18.10.07, 14:42 kakarakamuchen napisała: > na szczęscie ideologicznych. Doprawdy nie rozumiem. Przyznaję się bez bicia;) Odpowiedz Link Zgłoś
barakuda25 Re: oświadczenie 18.10.07, 14:50 Z powodów religijnych, narodowościowych, ideologicznych, czyli niewytłumaczalnych. Bez wódki nie razbieriosz.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
barakuda25 Re: oświadczenie 18.10.07, 14:51 Grzech_o oczywiście. Zawsze zapominam dopisać jak mam bana. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: oświadczenie 18.10.07, 21:48 Drogi grzechu. nie każdy głosuje na zasadzie "zabić kaczki", czy "wykopać kartofle" albo "ktokolwiek, byle odciął państwo od Kościoła i zalegalizował związki homoseksualne". ale rozumiem. ludzie mają różne priorytety. ich sprawa. mnie moga nazywać moherową babcia, zarzucać mi język nienawiści, opowiadać o wylewającej się każym porem mojej skóry żółci. a mnie to brzdąka :D bo nie wstydzę się swoich pogladów :D dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Drogie Serdeńko me. 18.10.07, 22:11 I to koniec. Karakanku. Przecież doskonale się rozumiemy i doskonale wiemy o co chodzi. Szkoda, że tak mało ludków wzięło udział w dyskusji. Szkoda. Dlaczego tak mało? Dlaczego gadka praktycznie byla między nami? Czy dlatego? Że nie wiem dlaczego? Karakanku. Dobranoc Wam. :))) Nie wsydź się swych poglądów. Masz być sobą. Zawsze. Ja Karakanku byłem zawsze. Różnie bywało z tego względu, ale kuśwa, zawsze mnie ludzie szanowali. Bo ze mną nie mozna sobie robić jaj! Nocki Serdeńka. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Drogie Serdeńko me. 19.10.07, 06:56 Grzechu, nie wstydzę się z prostej przyczyny. Nie wstydzę sie, bo MAM poglady :) może nawet i dobrze, że nikt sie nie interesował. ciężko znaleźć kontrargument dla: kaczyński to kurdupel, sepleni, nie ma prawa jazdy i rodziny. czeka nas totalitaryzm! :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Dzień doberek. 19.10.07, 08:59 Kurcze, kompletnie się schrzaniła pogoda. Buźka Mordeczki.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Dzień doberek. 19.10.07, 09:06 No :( nie pojdziemy do lekarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: oświadczenie 18.10.07, 21:18 ja mam koszmarne problemy z reakcjami redoks. nie rozumiem ni diabła, ale jakos żyję i mam sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen Re: Dzień doberek. 19.10.07, 09:47 problem w tym, że każdy jest walnięty w mózg :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesolanutka Re: oświadczenie 19.10.07, 15:41 Ja tez glosuje na PIS!Mój chlopak przekonal mnie do tego.Mialam glosować na PO a jednak zdecydowałam ( po jego argumentach)glosować na PIS! Odpowiedz Link Zgłoś