aankaa 28.07.03, 19:34 ziemniaczane ?? smaka złapałam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzulw Re: czy w piwniczce można jeść placki 28.07.03, 19:38 pewnie :) zajadamy ? aaa Aanko, a czy jadłaś kiedyś knyszę ? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: czy w piwniczce można jeść placki 28.07.03, 20:04 zjadłabym ba, nawet zrobiła gdybym wiedziała jak :( Twoje linki jakieś takie ... Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: czy w piwniczce można jeść placki 28.07.03, 20:16 placuszkiiii.... ziemniaczane????? uhm... pychotka:-)))) to jak, trzeba ziemniaczki na tarce zetrzeć.... hiihihi... biedne paznokietki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: czy w piwniczce można jeść placki 28.07.03, 20:17 Itka oszczedzaj pazurki ;)) pomalujesz potem.. ja tu targam maszyna do tarcia ziemniakow.. tylko trza kogos, od krecenia korbka... Rzulwik:) to taka meska robota :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: czy w piwniczce można jeść placki 28.07.03, 20:19 to ta maszyna pewnie na korbkę;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Na Boga Ojca, nie rób tego !!!!!!!!!!!! 28.07.03, 20:21 prawdziwe placki trze się na grubej tarce (ja do tego celu używam Dzieci) żadne tam maszyny !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: ale Anus..:)) 28.07.03, 20:24 to zrobmy po polowie, zobaczymy czy sie kapniesz ktore z czego robione ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: ale Anus..:)) 28.07.03, 20:26 ulalka napisała: > to zrobmy po polowie, zobaczymy czy sie kapniesz ktore z czego robione ;)) kapnę się moje są chrupiące i bez resztek z poprzedniego mielenia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: ale Anus..:)) 28.07.03, 20:29 aankaa napisała: > ulalka napisała: > > > to zrobmy po polowie, zobaczymy czy sie kapniesz ktore z czego robione ;)) > > kapnę się > moje są chrupiące moje tez... :( > > i bez resztek z poprzedniego mielenia ;)) ale ja myje maszyne po tarciu :(( Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: ale Anus..:)) 28.07.03, 20:48 ulalka napisała: > ale ja myje maszyne po tarciu :(( a ja namawiam Dzieci do następnego tarcia taki "socjalistyczny" podział pracy One trą ja smażę wszyscy żremy :)) są na wakacjach o plackach - mogę pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Aankoooo!!! 28.07.03, 20:24 to nie wyzysk to "kuchnia polska" a Dzieci też chętnie Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Na Boga Ojca, nie rób tego !!!!!!!!!!!! 28.07.03, 20:47 stare pyry na tarce grubej, ale młode w maszynie - na cieniutkie paseczki. reszta tak samo jak stare. Pychotka wychodzą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: ooo!!.. Rzulwik znalazl rozwiazanie :))) 28.07.03, 20:49 jak sie ciesze, ze nie musze wyrzucac maszyny, bo juz ja tu dociagnelam :))) dostaniesz za to chrupkiego specjalnego placuszka, o! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa ot, i Chłop pogodził :))) 28.07.03, 20:49 rzulw napisał: > stare pyry na tarce grubej, ale młode w maszynie - na cieniutkie paseczki. > reszta tak samo jak stare. > Pychotka wychodzą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ot, i Chłop pogodził :))) 28.07.03, 21:10 Ale zesta mi apetyta napedzili :) dajta trochie :) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: ot, i Chłop pogodził :))) 28.07.03, 21:16 Ale zakaska odlotowa do tego wina. to moze choc wyobrazmy sobie ze to ser?:) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa jaki, tam, ser ???????? 28.07.03, 21:18 to takie (światowo) pospolite PLACKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: jaki, tam, ser ???????? 28.07.03, 21:19 No jasne, ze placki, ja tylko tak. jasne ze nasze polskie placki a nie tam jakies zabie sery smierdzace, bleeeeeeee :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw a pro po placków, sera i jedzonka 28.07.03, 22:13 placki z serem... pychota a tu gdzie jestem, to nawet naleśniki z serem żółtym(czyt. rzultym) się jada...też pychotka jedzenie - to jest pychotka :)))) <rzulw_kuchenny> Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa w dziwnym kraju jesteś 28.07.03, 22:15 rzulw napisał: > placki z serem... pychota > a tu gdzie jestem, to nawet naleśniki z serem żółtym(czyt. rzultym) się > jada...też pychotka naleśniki z białym + cynamon + cukier waniliowy Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: w dziwnym kraju jesteś 28.07.03, 22:39 > naleśniki z białym + cynamon + cukier waniliowy ostudzone i potem lekko przypieczone na pataszce (żeby cukier się skarmelizował i połączył z serem) i polane ciepłą czekoladą ... a kromalka z masłem, cukrem i cynamonem zajadałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: w dziwnym kraju jesteś 28.07.03, 22:54 rzulw napisał: > a kromalka z masłem, cukrem i cynamonem zajadałaś ? ćwiczysz mnie w "kuchennym wątku" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: w dziwnym kraju jesteś 28.07.03, 23:02 nie ćwiczę, tylko jadłospis sobie układam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: w dziwnym kraju jesteś 28.07.03, 23:38 rzulw napisał: > nie ćwiczę, tylko jadłospis sobie układam :)) na wizytę ? wcześniej przepisy wyślij albo będziesz "podkuchcikiem" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk serek też, ale... 28.07.03, 22:16 ... placki tylko z cebulką i kiełbaską w środku :)) mmmm... <kap, kap> cieknie mi ślinka <mlask> Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa mam (zezowate) szczęście 28.07.03, 22:55 krzeszełko na tyle dalego od klawiatury że ślina na dywan ... Odpowiedz Link Zgłoś