grooszek 15.08.03, 16:19 wyjatkowo chcilabym spedzic ten dlugi weekend w domu... Tu nawet nie ma tego dlugiego weekendu... glupi kraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 15.08.03, 18:44 Grooszek :-) ale jak wrócisz, to dłuuuugich weekendów będziesz miał powyżej uszu :-P Co słychować w sprawie skrzynki? Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: Rzdakie to,. ale.. 15.08.03, 18:48 W sprawie skzrynki powiadasz? Mialem neidawno zapchana, ale juz jest wszystko ok.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 15.08.03, 19:55 Grooszek :-) ta skrzynka swoją drogą, ja mówiłem o redebergerze :-)))) A Ty znów pościsz? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.arcor-ip.net 16.08.03, 23:53 A nie radeberger przypadkiem,jeśli mnie zmysły nie mylą?A ty Groszek to więcej nie wyjeżdżaj za granicę,bo co sobie ponarzekasz to historia.Najlepiej w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 16.08.03, 23:55 Oczywiście Leziu, że skrzynka, a nawet dwie dyżurne radebergera :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.arcor-ip.net 17.08.03, 00:00 Radeberger kurewsko drogi ale to pewnie dlatego że kurewsko smaczny i kurewsko nim się zduć można jakby co... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 00:04 Leziu, coś Ty?! Butelka w mojej skrzynce wychodiła jakieś 1,78 pln po kursie :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.arcor-ip.net 17.08.03, 00:08 Nie wiem czy mówimy o tym samym Radebergerze,ten co ja chlam,pędzony jest w jakimś niemieckim pokrólewskim browarze i na pewno nie pochodzi z Czech,jest w półlitrowej flaszce,oblepionej jakimiś złotymi bohomazami i na dzień dobry kosztuje 1,60 euro. Więc może gadamy o dwóch różnych rzeczach o tej samej nazwie... Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 00:10 Gość portalu: leziox napisał(a): > Nie wiem czy mówimy o tym samym Radebergerze,ten co ja chlam,pędzony jest w > jakimś niemieckim pokrólewskim browarze i na pewno nie pochodzi z Czech,jest w > półlitrowej flaszce,oblepionej jakimiś złotymi bohomazami i na dzień dobry > kosztuje 1,60 euro. > Więc może gadamy o dwóch różnych rzeczach o tej samej nazwie... hm 1.60 EURO to droższy od Heinekena??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.arcor-ip.net 17.08.03, 00:14 Heineken też wcale nie jest aż tak super jak się uważa,i wychodzi że droższy od tego rozreklamowanego Heinekena jednak jest.Zresztą Heineken holenderski i polski to są jakby dwa różne światy.Nie wierzycie,to spróbujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.kabel.telenet.be 17.08.03, 00:19 najlepszy heineken to jest taki w pollitrowych buteleczkach zamykanych na takie cos, nie wiem jak to sie nazywa, ale kiedys i w polsce tak sie zamykalo butelki, a potem mozna je bylo otworzyc, i zamknac, i tak w kolko...:) a i tak duvelek jest lepszy, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 00:20 Gość portalu: only napisał(a): > najlepszy heineken to jest taki w pollitrowych buteleczkach zamykanych na takie > > cos, nie wiem jak to sie nazywa, ale kiedys i w polsce tak sie zamykalo > butelki, a potem mozna je bylo otworzyc, i zamknac, i tak w kolko...:) > a i tak duvelek jest lepszy, ha! Only the lonely widać zna się na rzeczy,ale lepsza jesteś chyba w aspirynach? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 00:16 Leziu :-) ja mam skrzynkę oryginalnego radebergera z Deutschland, wymienianą parę kilometrów od miejsca rozlewni :-)))) I cała skrzynka wynosiłą jednostkowo za butelkę 0,5 l własnei tą kwotę. A czeskiego radebergera nie znam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Rzadkie to,. ale.. IP: *.arcor-ip.net 17.08.03, 00:31 E tam,wyszło na to żem debil,posługiwałem się jeszcze do tej pory starą ceną w markach,jasne że nawet Radeberger nie kosztuje ponad 1 euro,ale i tak biorac pod uwage dzisiejszy kurs euro to nie mogło ci wyjść koło 1,70 zeta,bo 40 centów za flaszke to już by tyle było,a Radeberger u mnie na dzień dzisiejszy stoi 0,79 centa. Tyle co do pomyłek w obliczaniu kursów walut... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzadkie to,. ale.. 17.08.03, 10:42 Leziu, fakt, flaszka stała dokładnie 0,59 :-)))) Oki, niech będzie w zaokrągleniu 2 złote :-) Ale radeberger należy do jednych z lepszych piw :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: Rzadkie to,. ale.. IP: *.kabel.telenet.be 17.08.03, 11:22 w zaokragleniu to wychodzi 3, oj wychodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzadkie to,. ale.. 17.08.03, 11:48 Only, nie o to chodzi, by cena była najważniejsza, tu raczej chodzi o dobre piwo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: Rzadkie to,. ale.. IP: *.kabel.telenet.be 17.08.03, 12:09 piwo piwem, a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie..:P Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzadkie to,. ale.. 17.08.03, 12:11 Only, radeberger to radeberger :-) A sprawiedliwość po naszej stronie, to pełny kufel, fajne miejsce i fajna towarzyszka przy kuflu naprzeciwko :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: Rzadkie to,. ale.. IP: *.kabel.telenet.be 17.08.03, 12:19 ne znam radebergera, no coz, zasciankowa jestem.... a piwo wole z kielicha pic.... i to najlepiej takie podwedzane piwko, ktore nie kazdy raczy piwem nazwac...:( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzadkie to,. ale.. 17.08.03, 12:41 Only, piw to Ty masz chyba duzy wybór. A podwędzane piwo to jakie? Między ustami a brzegiem kielicha ... :-))) A Only jest only one :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: Rzadkie to,. ale.. IP: *.kabel.telenet.be 17.08.03, 13:05 no takie podwedzane, hehe, ale nie ze sklepu..:P Belgium, Paradise for Beer lovers. According to a saying in Antwerp there are 360 different brands of Belgian beers, one for each day, and the remaining 5 days are reserved for beers yet to be explored !!! Next to the classical quality draft beers there exists a broad range of Belgian speciality beers : Abbey- and trappistbeers, geuze and cherry, white beers, ambers or Belgian "ales", season beers and many local beers. Reasons enough to dedicate a website to the Belgian Beers, Belguim counts 117 active Breweries, exports 5.856.970 hectoliters of Beer and has 24.383 pubs. Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Rzadkie to,. ale.. 17.08.03, 13:59 Kobieto co ty wiesz o piwie,a to wasze Karmi... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzadkie to,. ale.. 17.08.03, 14:31 Only, zatem są tysiące miejsc, gdzie można dwa kufle naprzeciw siebie postawić :-) I setki art of beer próbować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 15:56 Gość portalu: leziox napisał(a): > A nie radeberger przypadkiem,jeśli mnie zmysły nie mylą?A ty Groszek to więcej > nie wyjeżdżaj za granicę,bo co sobie ponarzekasz to historia.Najlepiej w domu. Daj mi tu moja dziewczyne i dobre piwo po ludzkich cenach, to i narzekac mi sie nie bedzie chcialo:). Ten Radek cos tam, na przyklad:)). A co do heinekena: dzwiny to ale poslki heineken zaczal smakowac jak zywiec. Ja nic nie sugeruje... ale dlaczego Grolsch smakuje jak EB... nie, to tylko moje podejrzenia;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 16:01 Grooszek :-) Sam sobie weźmiesz swoją dziewczynę i będziesz z nią siedział przy dobrym piwie po ludzkich cenach :-))) (chyba, ze kogoś jeszce zaprosisz :-P) Co do smaków, to chyba masz właściwe podejrzenia, a nie dotyczą one tylko piwa :-P Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 16:07 ka_27 napisał: > Grooszek :-) > > Sam sobie weźmiesz swoją dziewczynę i będziesz z nią siedział przy dobrym piwie > > po ludzkich cenach :-))) > (chyba, ze kogoś jeszce zaprosisz :-P) > > Co do smaków, to chyba masz właściwe podejrzenia, a nie dotyczą one tylko > piwa :-P hmmm... czyzbys sie zgadzal z moja sugestia, ze to samo piwo jest wlewane do dwoch roznych butelek, po czym na jedna nakleja sie zielona etykietke "heineken" (juz nie znajdziesz w naszych sklepach tego z napisem "imported"...) i daje mu cene X, a na drugie tradycyjna etykietke "zywiec" i daje cene 0,7X ? Czyli jednym slowem roznica w cenie wyniak z etykietek i butelek - zielone sa drozsze!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 16:08 Grooszek :-) tak, zielone zawsze jest droższe - patrz ekologia :-P Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: Rzdakie to,. ale.. 17.08.03, 16:10 ka_27 napisał: > Grooszek :-) > > tak, zielone zawsze jest droższe - patrz ekologia :-P ja to wiec chrzanie. Wybieram brazowe butelki tansze o 30 procent. rozkladaja sie pewnei tak samo;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.arcor-ip.net 17.08.03, 23:25 Piwo podwędzane jak to mówi Onlusia to taki trochę mój pomysł,nie chodzi tu bynajmniej o piwko podjebane ze sklepu,tylko smakujące trochę na wędzonkę,a ci jegomoście z Belgii robią tego od cholery,to smakuje tak jak pachnie izolacja od świeżo wkopywanych rur wodociągowych.Nie wiem czy się kiedykolwiek włóczyliście po budowach wkurwiając stróży,bo jesśli tak,to może przywołacie w pamięci taki dziwny zapach... No,a Groszek,ja ci współczuję.Zero dymania,zero browara,zero kasy.Ale ci się trafiło,hehe,to już wiem czemu tak odliczasz do godziny zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.kabel.telenet.be 17.08.03, 23:33 a to dal reklame, kurde...... zadne wedzone, zadne wedzone,to prawdziwe smaczne pifko jest dopiero i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 18.08.03, 07:50 Only, reklama dźwignią handlu :-) A smaczne pifko jest zawsze, gdy naprzeciw smaczne jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek Re: Rzdakie to,. ale.. 18.08.03, 08:02 po budowach wkurwiając stróży,bo jesśli tak,to może przywołacie w > pamięci taki dziwny zapach... > No,a Groszek,ja ci współczuję.Zero dymania,zero browara,zero kasy.Ale ci się > trafiło,hehe,to już wiem czemu tak odliczasz do godziny zero. Nie rozpedzaj sie tak z tymi zerami, kasy mam wiecej niz zero;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 18.08.03, 07:49 Grooszek :-) butelki też rozkładają :-)) Np. te ze skrzynki radebergera :-)) A już niedługo godzina zero :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Rzdakie to,. ale.. IP: *.arcor-ip.net 18.08.03, 15:47 Więcej niż zero to naturalnie lepiej niż mniej niż zero,co by nie gadał. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Rzdakie to,. ale.. 18.08.03, 15:54 Zero jest względne :-P Ale zero w kuflu już nie :-P Odpowiedz Link Zgłoś