paladin 11.09.03, 12:25 bylo tu juz cos takiego? czy moze jest to dobry pomysl? jesli nikt wczesniej przede mna nie zaproponowal to podejmijmy ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Nurt Poetyki Industrialnej 11.09.03, 12:30 'Dziewczyna rece od cegiel czerwone Wyciaga po socjalizm' Pasowaloby? Ale to mialo inna nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Nurt Poetyki Industrialnej 11.09.03, 12:31 poetyka w powiązaniu z przemysłem, a może manufakturyzm wierszowy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Nurt Poetyki Industrialnej 11.09.03, 12:34 w sumie to chyba pierwsi tego nurtu nie bedziemy uprawiac najprawdopodobniej J.Tuwim i Lokomotywa. jak siegne pamiecia to pierwsze moje spotkanie z liryka industrialna Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Nurt Poetyki Industrialnej 11.09.03, 12:43 stoi i sapie, sapie i dmucha - ta dźwiękonaśladowczość była nie do podrobienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Nurt Poetyki Industrialnej 11.09.03, 12:45 a jakie wyczucie rytmu "ruszyla ospale[...] to tak to to tak to to..." Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Piosenka dla robotnika rannej zmiany 11.09.03, 13:01 Godzina słynna: piąta pięć Naciska budzik, dźwiga się Do kuchni drogę zna na pamięć Prowadzą go tam nogi same Pod kran pakuje śpiący łeb Przez chwilę jeszcze śpi jak w łóżku Dopóki nie posłyszy plusku I wtedy wreszcie budzi się Aniele Pracy - Stróżu mój Jak ciężki robotnika znój Zbożowa kawa, smalec, chleb Salceson czasem, kiedy jest Do teczki drugie pcha śniadanie I teraz szybko na przystanek W tramwaju tłok i nie ma Boga Jest ramię w ramię, w nogę noga Kimanie na stojąco jest Aniele Pracy - stróżu mój Jak ciężki robotnika znój Przez osiem godzin praca wre Jak z bicza strzelił minął dzień Już w domu siedzi przed ekranem Na stole flaszka z marcepanem Dziś chłopcy grają ważny mecz Przez cały czas w ataku nasi Aniele Pracy - stróżu mój Jak ciężki robotnika znój Niech nas ukoi dobry sen Najlepsza w końcu jest to rzecz I co się śni? Podwyżka cen...;) Odpowiedz Link Zgłoś
nowamloda Re: Piosenka dla robotnika rannej zmiany 19.09.03, 21:09 A piosenka forumowicza? Rano przy ekranie (bo lubi)szabadabada w pracy przy ekranie (bo pracuje, a prace swoja kocha)tra la la la la po pracy przy ekranie (bo moze ktos cos napisal) umfa umfa i da capo Odpowiedz Link Zgłoś