onion68 21.07.08, 17:29 Może któraś z Was posiadła tę tajemnicę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hesia3 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 21.07.08, 18:02 Ja zawsze mam jakiś cel w życiu, założyć firmę, kupić dom, pojechać na ciekawe wakacje. Teraz mam tylko jeden cel, chcę nie robić a zarabiać :) Pracę w firmie stopniowo przenoszę na podwykonawców, wynajęłam mieszkanie, które spłaca mi kredyt, a ostatnio wyszukuję sobie taką pracę, która będzie przynosiła dochód w przyszłości. Jeden warunek to mam przy niej nie pracować. Jak się dobrze poszuka to się coś takiego znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 21.07.08, 18:53 a w czym, Hesia, robisz, bo tez bysmy tak chciały??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 21.07.08, 19:27 Jak Hesia powie, to jej konkurencja urośnie i nici z zarobku bez urobku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 21.07.08, 19:42 a co by Hesi szkodzilo zatrudnić nas jako podwykonawców, dać się wdrożyć do dobrych pomysłów a potem wio... każda z nas wpadnie zainspirowana na kolejną ideę zarabiania bez urabiania? wszak najlepsze pomysły biorą się z podpatrywania innych. boszsz, a jeśli to robota na budowie? starutkie do targania worków z cementem sie nie nadają chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 21.07.08, 20:40 > boszsz, a jeśli to robota na budowie? starutkie do targania worków z cementem s > ie nie nadają chyba? Ja się chyba nie nadaję, ale są dni, kiedy marzę o karierze sprzątaczki ;-) Ten spokój ducha... Chociaż można trafić na toksyczną chlebodawczynię, jak pani X. w "Niani w Nowym Jorku". Z drugiej strony - dygowanie worów z cementem nadwyręża tylko kręgosłup, a czynności hydrauliczne? Worki z cementem ważą tylko 25 kg, co do dla starutkiej, co potomstwo odchowała ;-) (ile waży trzylatek? muszę zajrzeć do książeczki zdrowia). Konkludując - tam zapewne najlepiej jest, gdzie nas nie ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hesia3 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 21.07.08, 22:01 Mogę powiedzieć, działalność wydawniczą powoli rozkręcam. Wielkie pieniądze to nie są, ale mnie nie chodzi o zbijanie fortuny tylko o nic nierobienie. Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 21.07.08, 22:03 na jaki dział wydawniczy się nastawiasz? poezja chyba się dobrze nie sprzedaje...pracowałam trochę w tej branży, lekko nie było. ale trzymam kciuki za powodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
hesia3 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 22.07.08, 19:27 Oczywiście, że wydawnictwo to ciężki kawałek chleba. Ja szukam takich zleceń, że sprzedaję nakład na pniu :) z dużą perspektywą dodruków. To jest rzadkie, ale możliwe. Ale detali już nie wyłuszczę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 22.07.08, 20:05 hesia3 napisała: > Oczywiście, że wydawnictwo to ciężki kawałek chleba. Ja szukam > takich zleceń, że sprzedaję nakład na pniu :) z dużą perspektywą > dodruków. To jest rzadkie, ale możliwe. Ale detali już nie > wyłuszczę ;) pewno że nie powinnaś wyłuszczać, własny patent na zdobywanie zleceń powinien byc chroniony. a magiczne słowo "załatwić" nadal dobrze się miewa. a załatwić dobre zlecenie, ech, marzenie... też się o to staram ale pewnie kiepsko albo leniwie bo nic mi w łąpy nie wpada mimo starań. za to kiedy nie chce mi się pracować, sama robota przyłazi. przekora:( Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 23.07.08, 16:15 Czterolatek ważył 16,5 kg, a więc to nie taka prosta sprawa z workami cementu... no dobra, ale już wiadomo, że to nam nie grozi ;-) A nakłady czego sprzedają się na pniu? Pytam nie jako harpia biznesowa, tylko zapalony czytelnik, z ciekawości :-) Oprócz podręczników? Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 22.07.08, 09:57 Oj, tego to ja zupełnie nie wiem, więc chętnie poczytam inne wypowiedzi. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to żebractwo. Np. jest duży wydatek, idę do mamy i jęczę, jak to ciężko, jakie to jest bardzo potrzene, a z pustego i Salomon... czasem mięknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 11.03.09, 22:06 no tego żebractwa, to ja nie umiem i dla mnie TO byłaby harówa. Ja robię to, co lubię i nawet mi za to dobrze płacą. Od 19 lat prowadzę działalność gosp., początkowo raz w tygodniu jeździłam z towarem ( elektryka), a od kiedy handel cienko przędzie,od 5 lat w ubezpieczeniach. I robię to, co lubię, KONTAKT Z LUDŹMI!! Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Jak zarobić, ale się nie narobić? 11.03.09, 23:28 Odpukać,ale po ostatnich przejściach odzyskałam pion i własne życie.Czyli pracuję mało,a zarabiam całkiemcałkiem.I oby tak się miało.Sprzedaję gazety :D Odpowiedz Link Zgłoś