Dodaj do ulubionych

OBIAAAAAAADEEEEK!

22.11.03, 11:57
Postanowilam was tu odwiedzic i powciskac Wam troche swoich glodnych kawalkow.
Dzisiaj poscimy bo mnie sie nie chce gotowac.
O Wasi moge pisac zle! Prosze bardzo!
to jest dziewucha sympatyczna az do bolu, madra do pozazdroszczenia i w ogole
pozatym do niczego bo stwarza konkurencje reszcie.trzeba z tym zrobic
porzadek.
temat drugi:SU!
Suzume juz zapomniela o ciotce Vice to z nia nie gadam!>.-(
temat trzeci:
Seks: Mam obnizone libido! Niech mnie ktory dowartosciuje!
Buziaki!
Obserwuj wątek
    • kwik Re: OBIAAAAAAADEEEEK! 24.11.03, 15:48
      wpadasz po latach nieobecnosci z pustymi rekoma? moze chociaz jakis przepis?

ps. robilam jarzebine wg twojego przepisu. pychota. podziekowania od zjadaczy :)
      • vika411 Kura po indyjsku! 25.11.03, 18:13
        Kure oskubac i wypatroszyc , najlepiej czarna i przy pelni ksiezyca.Usmazyc w
        kawalkach na oleju.Wyjac z kotla na ten olej dowalic pokrojonej w grube kawaly
        marchewy, selera, pietruchy, pora i cebuli,podsmazyc.Wsadzic do tego kure,
        zalac woda i gotowac az bedzie sie rozlazic ta kura.dowalic curry dwie lychy
        stolowe, pieprzu i soli do smaku.Chwile pogotowac jeszcze troche a potem pozrec
        z ryzem na sypko! Smacznego! Jestem w zlym humorze to deseru nie bedzie!
        • kwik Re: Kura po indyjsku! 26.11.03, 10:24
          wszystko pieknie. tylko nie mam kotla :P
          • vika411 Zupa koperkowa i placki po wegiersku. 26.11.03, 12:48
            Do rosolu ladujemy siekanego,zeilonego koperku ile sie da, zaprawiamy smietana
            i lanymi kluskami.
            smazymi placki kartoflane.
            na sos potrzeba podsmazyc krojony w kostke, wedzony boczek lub szynke, zaprawic
            pasta pomidorowa i papryka, doladowac pieprzu i soli, zalac szklanka rosolu.
            jak za rzadki zagescic maka z woda.polac plaski sosem i juz!
            Smacznego:-)
            na deser dzisiaj jest beza z bita smietana i kawa:-)
          • vika411 KWIK! BACZNOSC! 25.02.04, 03:16
            kwik napisała:

> wszystko pieknie. tylko nie mam kotla :P
            Bo bagienny kociol rdzewieje pod sniegiem w suchych szuwarkach a tu wiosna
            idzie i trzeba bedzie biwakowac! Kto wyszoruje kociol?
            Jako kapitan Kwik wyznacz kogos na ochotnika!
            • niedzwiedziczka Re: KWIK! BACZNOSC! 25.02.04, 14:18
              Niezłe przepisy. A czas sadełko podratować, bo przez zimę skurczyło się bardzo!
              • vika411 Cholerny kulebiak a la ciotka Vika !!! 25.02.04, 14:30
                Bierze sie make(kilo) miesza z mlekiem(pol litra lub troche wiecej- ma byc o
                takiej konsystencji jak na paczki mniej wiecej), 4 -ma jajkami, 4 dkg
                drozdzy,lyzeczka cukru i dwoma soli oraz pol kostka roztopionego
                masla.Zagniata. Przykrywa sciera i czeka az wyrosnie.Jak juz bedzie prawie dwa
                razy tyle co bylo, to sie kroi na trzy rowne czesci. kazda czesc rozwalkowuje
                na dlugi placek, gruby pol cm, na kazdy placek laduje sie farsz( moze byc zimny
                bigos albo mieso mielone surowe wymieszane z wegeta i pieprzem albo smazone z
                cebulka grzyby).Zakleic to w zdluz, w tym placku. Takie trzy nadziane walki
                zaplata sie w warkocz, ugniata konce, z wierzchu smaruje zoltkiem rozbeltanym i
                posypuje makiem i na brytfance wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka albo
                grysikiem piecze sie w piekarniku(150 °) okolo 50 minut.Potem sie pozera na
                cieplo lub zimno z czerwonym klarownym barszczykiem.smacznego.
                :-)
                • kwik Re: Cholerny kulebiak a la ciotka Vika !!! 25.02.04, 14:33
                  juz zrobilam. pychota :)

zajadam sie dzis humusem. mniammniammniam. przepisu ci nie dam, bo i tak go
                  znasz :P
                  • vika411 Re: Cholerny kulebiak a la ciotka Vika !!! 25.02.04, 14:38
                    Fajnie! Ale co to jezd tyn humus bo ja ze wsi jezdem...
                    • kwik Re: Cholerny kulebiak a la ciotka Vika !!! 25.02.04, 14:48
                      humus to mila podniebieniu paciaja (np. jako pasta do pieczywa),
                      podstawa jest ciecierzyca, ktorej u ciebie na wsi powinno byc pod dostatkiem:)

namoczona ciecierzyce gotujemy przez godzine (10 min. zdrowego bulgotania,
                      pozniej na malym gazie - w miedzyczasie mozna uzupelniac braki pt "uderzac w
                      gaz, niejeden raz:).
                      odlac wode, zmiksowac z: czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny. dodac kilka
                      lyzeczek pasty sezamowej tahini, przyprawic sola i kuminem, ew. kolendra i
                      natka pietruszki. schlodzic. jesc, jesc, jesc i dziwic sie, ze juz sie
                      skonczylo i pora namoczyc kolejna porcje ziarna:)
                      • vika411 KWICZUS! A jak wyglada ta cholerna ciecie... 27.03.04, 21:25
                        ...rzyca?Ni cholery nie wiem!!!:-(
                        kwik napisała:

> humus to mila podniebieniu paciaja (np. jako pasta do pieczywa),
                        > podstawa jest ciecierzyca, ktorej u ciebie na wsi powinno byc pod dostatkiem:)
                        >
                        > namoczona ciecierzyce gotujemy przez godzine (10 min. zdrowego bulgotania,
                        > pozniej na malym gazie - w miedzyczasie mozna uzupelniac braki pt "uderzac w
                        > gaz, niejeden raz:).
                        > odlac wode, zmiksowac z: czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny. dodac kilka
                        > lyzeczek pasty sezamowej tahini, przyprawic sola i kuminem, ew. kolendra i
                        > natka pietruszki. schlodzic. jesc, jesc, jesc i dziwic sie, ze juz sie
                        > skonczylo i pora namoczyc kolejna porcje ziarna:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka