Dodaj do ulubionych

zmeczenie, sennosc

25.11.03, 12:44
Od paru dni chodze jakbym byla lekko wstawiona. Jestem caly czas zmeczona i
spiaca. W weekend tez mialam duzo zajec, wiec tez nie moglam wypoczac. POza
zmeczeniem czuje sie dobrze.
I zadna kawa i redbulle na mnie nie dzialaja.
Ratunku! Zaraz tu w pracy usne! ;)
Obserwuj wątek
    • ann.k Re: zmeczenie, sennosc 25.11.03, 12:45
      A może Ty w ciąży jesteś ;)?
      • ariel23 Re: zmeczenie, sennosc 25.11.03, 12:49
        ann.k napisała:

> A może Ty w ciąży jesteś ;)?

Wyjelas mi to z ust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • azja.pl Re: zmeczenie, sennosc 25.11.03, 12:56
          Nie straszcie mnie dziewczyny!
          Mialam miesieczna przerwe w braniu tabletek i kochalismy sie bez zabezpieczen,
          ale uwazalismy. No a pozniej mialam normalnie okres. Wiec ciaza jest raczej
          wykluczona, PRAWDA????
          • kurczak1976 Re: zmeczenie, sennosc 25.11.03, 13:01
            To ty nie wiesz ze w takich miesiecznych przerwach miedzy tabletkami jest
            najwieksza szansa na dzidziusia!
            Kobiety ktore maja problem z zajsciem w ciaze wlasnie tak ulatwiaja sobie
            droge do upragnionego dziecka.

No ale jak mialas red week to pewnie jest ok:o)
            Takie zmeczenie jest normalne w jesieni, czesto tez przy halnym tak sie
            czlowiek czuje.
            Ja teraz zdycham od takich wlasnie alpejskich wiatrow fenowych :o(
            • azja.pl Re: zmeczenie, sennosc 25.11.03, 13:11
              kurczak1976 napisała:

> To ty nie wiesz ze w takich miesiecznych przerwach miedzy tabletkami jest
              > najwieksza szansa na dzidziusia!
              > Kobiety ktore maja problem z zajsciem w ciaze wlasnie tak ulatwiaja sobie
              > droge do upragnionego dziecka.

O tym naprawde nie slyszalalam. Ale slyszalam, ze proby zajscia w ciaze
              najlepiej podjac 3 miesiace po odstawieniu pigulek, zeby oczyscici z nich
              organizm kobiety.

>
              > No ale jak mialas red week to pewnie jest ok:o)

Mialam red week :) I juz drugi miesiac biore tabletki

> Takie zmeczenie jest normalne w jesieni, czesto tez przy halnym tak sie
              > czlowiek czuje.
              > Ja teraz zdycham od takich wlasnie alpejskich wiatrow fenowych :o(

To dobrze. Tzn niedobrze, ze zdychasz, ale dobrze, ze to moze byc normalne.
              • ann.k Re: zmeczenie, sennosc 25.11.03, 15:09
                no, ale jednocześnie pierwsze trzy miesiące są bardzo płodne; owulacja może
                wystąpić już np ósmego dnia od ostatniej pigułki; i tego samego dnia może dojśc
                do zapłodnienia; ale może być też tak (ja tak miałam teraz), że cały cykl masz
                bezowulacyjny;

i nie żebym Cię chciała straszyć, ale pierwsza miesiączka po stosunku jeszcze
                nie musi świadczyć o braku ciąży; bardzo często (zwłaszcza jeśli do stosunku
                doszło w drugiej połowie cyklu) jest i to normalna, a dopiero potem ups!
                niespodzianka - kilkutygodniowa ciąża jak dzwon;

ja nie biorę od 20 października i od początku cyklu (23.10) po prostu padam ze
                zmęczenia; wstaję o 7 przez siedem dni w tygodniu, a o 13 już byłam gotowa iśc
                spać; też się zastanawiałam co to może być, ale przeczekałam to; cykl się
                skończył (po 35 dniach) i nareszcie zmęczenie odeszło;

poza tym faktycznie coś jest z pogodą; miała być zima, organizmy się do niej
                przygotowały i pipa :( zamiast pogody na zimę, mamy klasyczną wczesną wiosnę,
                więc i może wczesnowiosenne zmęczenie nas dopadło :)
                zamiast się zastanawiać, poprostu chodź wcześniej spac; ja cały miesiąc 22 już
                w łózeczku i myk, główka do poduchy i spanie non stop do 7;

a w kwestii wiatrów, w czerwcu w strefie pustynnej wieje wiatr, który w
                zalezności od regionu nazywają Samum lub Hamsin; w Izraelu Hamsin jest
                okolicznością łagodzącą dla wszelkich przestępców, zwłaszcza morderców; uważa
                się bowiem, że powoduje całkowita niepoczytalność i kary ogłaszane za zabjóstwo
                w tym okresie (czerwiec-wrzesień) są nadwyraz łagodne :)
                • azja.pl Re: zmeczenie, sennosc 25.11.03, 15:25
                  ann.k napisała:

> i nie żebym Cię chciała straszyć, ale pierwsza miesiączka po stosunku jeszcze
                  > nie musi świadczyć o braku ciąży; bardzo często (zwłaszcza jeśli do stosunku
                  > doszło w drugiej połowie cyklu) jest i to normalna, a dopiero potem ups!
                  > niespodzianka - kilkutygodniowa ciąża jak dzwon;

> zamiast się zastanawiać, poprostu chodź wcześniej spac; ja cały miesiąc 22
                  już
                  > w łózeczku i myk, główka do poduchy i spanie non stop do 7;

Mimo wszystko chyba zrobie sobie test ciazowy, bo inaczej nie bede mogla
                  spokojnie spac. (chociaz mi sie bardzo chce ;)
          • kurczak1976 :o) Azja 25.11.03, 13:03
            azja.pl napisała:

kochalismy sie bez zabezpieczen,
            > ale uwazalismy

to znaczy co?
            Azja poczytaj sobie troche watkow o "uwazaniu" na zdrowiu kobiety jesli nie
            planujesz jeszcze dzidziusia :o)
            • azja.pl Re: :o) Azja 25.11.03, 13:07
              kurczak1976 napisała:

> azja.pl napisała:
              >
              > kochalismy sie bez zabezpieczen,
              > > ale uwazalismy
              >
              >
              > to znaczy co?

To sie chyba nazywa stosunek przerywany. I w ciagu calego miesiaca zdarzylo sie
              ze 2-3 razy. No ,ale to chybanie mazadnego znaczenia.

• kurczak1976 Re: :o) Azja 25.11.03, 13:31
                Najwazniejsze, ze nic sie nie wydazylo!
                A z ta metoda faktycznie jesli chcesz w normalnym trybie zajsc w ciaze lepiej
                odczekac z miesiac ale przy problemach tak sie wlasnie ulatwia te sprawy.
                Wtedy tez powstaje niebezpieczenstwo ciazy mnogiej.
                Bardzo polecam forum Zdrowie Kobiety jesli jeszcze tam nie trafilas. Mozna sie
                duzo dowiedziec. O stosunkach przerywanych jest tez sporo, szczegolnie postow
                ofiar takiej antykoncepcji!
                • azja.pl Re: :o) Azja 25.11.03, 14:18
                  Dzieki Kurczak.
                  Forum zdrowie kobiety znam, ale dawno tam nie bylam, wiec zajrze tam zaraz.
    • azja.pl Nie jestem w ciazy 26.11.03, 09:39
      Nastraszylyscie mnie wczoraj ;)
      Wiec pobieglam po test i wyszlo, ze nie jestem w ciazy.
      Ufff, ulzylo mi.
      No i wyspalam sie, i dzisiaj jakby troche lepiej jest.
      Pozdrawiam, azja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka