the_dzidka 28.11.03, 09:33 Wszyscy wstrzymali oddech w oczekiwaniu na przebudze... pojawienie się Dostojnej Sędziwej Jubilatki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 09:51 No, ja jeszcze swietuje Groclin. Niemcy sie ciesza ze za Hertha to nie byl przypadek. Czy to ten Grodzisk gdzie kiedys wode Grodziska robili? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 09:54 brezly napisał: > No, ja jeszcze swietuje Groclin. Niemcy sie ciesza ze za Hertha to nie byl > przypadek. Czy to ten Grodzisk gdzie kiedys wode Grodziska robili? No pewnie!! A Wisła, chłe chłe, ach jaki wspaniały polski team - Norwegom nie dali rady... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 09:58 Ja bym, Dzidka, gdybym byl toba, nie lekcewazyl Norwegow. Narod zapiekly, dziki, z tendecja do berserkerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:05 brezly napisał: > Ja bym, Dzidka, gdybym byl toba, nie lekcewazyl Norwegow. Ja nie lekceważę Norwegów. Ja ich nawet lubię, bo mili są. Ja raczej zaczynam lekceważyć Wisłę Kraków :-D Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:14 E, wiesz. Wisla zdaje sie jest dosc typowym dla naszej cywilizacji przykladem nieradzenia sobie sukcesem. Po tym co osiagneli w zeszlym roku popelnili bodaj wszelkie mozliwe bledy przewidziane przez teorie organizacji w takiej sytuacji. Zda sie to byc czescia szerszego problemu cywilizacji.pl - bo tradycja uboga tak w sukcesy jak i zajmowanie sie organizacja. Kto, do cholery, mial sie przejmowac subtelnosciami zarzadzania i wplywem stosunkow miedzyludzkich na efekty pracy grupy, jak przez 50 prawie lat problemem byly uszczelki, srubki, gumki i czesci zamienne. Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:09 Zamurowało mnie. www1.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,1799101.html R Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:14 raduch napisał: > Zamurowało mnie. Mnie też. A to rzadko mi się zdarza :-/ Dzi Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka A mnie też rączki opadły 28.11.03, 10:47 "Walka z Kościołem katolickim trwa nie od dziś. Metody jej prowadzenia są znane: kłamstwa, manipulacje, oszczerstwa, by skompromitować kapłanów w oczach wiernych, a przez to osłabić całą wspólnotę. Od dwóch lat obiektem gwałtownych ataków jest maleńka Tylawa na Podkarpaciu i jej proboszcz." I tak dalej, i tak dalej... Liberalne media, lewactwo, kampania kłamstw i oszczerstw.... Auuuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:41 sk-syństwo się szerzy... www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1799156.html Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:51 Widzę, że się dzisiaj prasą przerzucamy... W słynnej piosence o sępie miłości cytowana jest Pawlikowska - Jasnorzewska. Co prawda tylko jeden zwrot, ale to jednak jest licentia poetica. Z drugiej strony Schaby w piosence "Lato" uzyli kawałka Tuwima ("było nam ciasno i miło, dużo się spało i często piło"). I tak dalej, i tak dalej... Dzi Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:57 Zapożyczenie od klasyków, którzy swe dzieła opublikowali dziesięciolecia temu, to chyba jednak nie to samo. Artysta Wiśniewski przywłaszczył sobie utwory człowieka, który poprosił go o ich zrecenzowanie. To jest ordynarna kradzież. R Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:00 > Zapożyczenie od klasyków, którzy swe dzieła opublikowali dziesięciolecia temu, > to chyba jednak nie to samo. Artysta Wiśniewski przywłaszczył sobie utwory > człowieka, który poprosił go o ich zrecenzowanie. To jest ordynarna kradzież. Ale ja go nie bronię :) Naprawdę :) Po przeczytaniu owego artykułu jestem zniesmaczona i tyle. NB przypomniała mi się taka piosenka starej kapeli MR ZOOB: "Nie gniewaj się Waldek, ten tramwaj jest naprawdę Twój, a reszta moja". Wiecie, skąd to? Otóż pierwszą linijke piosenki: "Tramwaj przejechał mi przez śniadanie..." tekściarz wziął z wiersza swojego kumpla, poety (ekhm...). No to go przeprosił w refrenie :-D I ładnie, i pomysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:03 Nie, debatujemy w pracy na temat przeprowadzonej oceny pracowników. Ciekawe rzeczy czasem wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:37 catalina1 napisała: > Nie, debatujemy w pracy na temat przeprowadzonej oceny pracowników. Ciekawe > rzeczy czasem wychodzą. Nam przez dział przeleciał audyt jakości... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:43 Audiencja znaczy? Ech, kiedys bylem troche (naprawde troche) uyzwany przy tworzeniu czegos co sie nazywa 'excellence centre'. I caly mnie przesladowala mysl czy to jest dalszy etap ewolucji czegos co sie w USA nazywa 'correction center'. Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:48 brezly napisał: > Audiencja znaczy? W zasadzie naszą sekcję ominęli, choć nerwy były. Zobaczymy, jaka będzie opinia. > Ech, kiedys bylem troche (naprawde troche) uyzwany przy tworzeniu czegos co > sie nazywa 'excellence centre'. I caly mnie przesladowala mysl czy to jest > dalszy etap ewolucji czegos co sie w USA nazywa 'correction center'. LOL! Odpowiedz Link Zgłoś