Dodaj do ulubionych

Co tu tak cicho?

28.11.03, 09:33
Wszyscy wstrzymali oddech w oczekiwaniu na przebudze... pojawienie się
Dostojnej Sędziwej Jubilatki? ;-)
Obserwuj wątek
    • brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 09:51
      No, ja jeszcze swietuje Groclin. Niemcy sie ciesza ze za Hertha to nie byl
      przypadek. Czy to ten Grodzisk gdzie kiedys wode Grodziska robili?
      • the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 09:54
        brezly napisał:

> No, ja jeszcze swietuje Groclin. Niemcy sie ciesza ze za Hertha to nie byl
        > przypadek. Czy to ten Grodzisk gdzie kiedys wode Grodziska robili?

No pewnie!!
        A Wisła, chłe chłe, ach jaki wspaniały polski team - Norwegom nie dali rady...
        • brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 09:58
          Ja bym, Dzidka, gdybym byl toba, nie lekcewazyl Norwegow. Narod zapiekly, dziki,
          z tendecja do berserkerstwa.
          • the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:05
            brezly napisał:

> Ja bym, Dzidka, gdybym byl toba, nie lekcewazyl Norwegow.

Ja nie lekceważę Norwegów. Ja ich nawet lubię, bo mili są. Ja raczej zaczynam
            lekceważyć Wisłę Kraków :-D
            • brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:14
              E, wiesz. Wisla zdaje sie jest dosc typowym dla naszej cywilizacji przykladem
              nieradzenia sobie sukcesem. Po tym co osiagneli w zeszlym roku popelnili bodaj
              wszelkie mozliwe bledy przewidziane przez teorie organizacji w takiej sytuacji.
              Zda sie to byc czescia szerszego problemu cywilizacji.pl - bo tradycja uboga tak
              w sukcesy jak i zajmowanie sie organizacja. Kto, do cholery, mial sie przejmowac
              subtelnosciami zarzadzania i wplywem stosunkow miedzyludzkich na efekty pracy
              grupy, jak przez 50 prawie lat problemem byly uszczelki, srubki, gumki i czesci
              zamienne.
    • raduch Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:09
      Zamurowało mnie.
      www1.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,1799101.html
      R
      • the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:14
        raduch napisał:

> Zamurowało mnie.

Mnie też.
        A to rzadko mi się zdarza :-/

Dzi
        • brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:15
          Ano, jaskiniowa kultura procedur.
          • the_dzidka A mnie też rączki opadły 28.11.03, 10:47
            "Walka z Kościołem katolickim trwa nie od dziś. Metody jej prowadzenia są
            znane: kłamstwa, manipulacje, oszczerstwa, by skompromitować kapłanów w oczach
            wiernych, a przez to osłabić całą wspólnotę. Od dwóch lat obiektem gwałtownych
            ataków jest maleńka Tylawa na Podkarpaciu i jej proboszcz."
            I tak dalej, i tak dalej... Liberalne media, lewactwo, kampania kłamstw i
            oszczerstw.... Auuuuuuu!!!!
      • konradbryw Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:41
        sk-syństwo się szerzy...

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1799156.html
        • the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:51
          Widzę, że się dzisiaj prasą przerzucamy...
          W słynnej piosence o sępie miłości cytowana jest Pawlikowska - Jasnorzewska. Co
          prawda tylko jeden zwrot, ale to jednak jest licentia poetica.
          Z drugiej strony Schaby w piosence "Lato" uzyli kawałka Tuwima ("było nam
          ciasno i miło, dużo się spało i często piło").
          I tak dalej, i tak dalej...

Dzi
          • raduch Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 10:57
            Zapożyczenie od klasyków, którzy swe dzieła opublikowali dziesięciolecia temu,
            to chyba jednak nie to samo. Artysta Wiśniewski przywłaszczył sobie utwory
            człowieka, który poprosił go o ich zrecenzowanie. To jest ordynarna kradzież.

R
            • the_dzidka Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:00
              > Zapożyczenie od klasyków, którzy swe dzieła opublikowali dziesięciolecia
              temu,
              > to chyba jednak nie to samo. Artysta Wiśniewski przywłaszczył sobie utwory
              > człowieka, który poprosił go o ich zrecenzowanie. To jest ordynarna kradzież.

Ale ja go nie bronię :) Naprawdę :)
              Po przeczytaniu owego artykułu jestem zniesmaczona i tyle.
              NB przypomniała mi się taka piosenka starej kapeli MR ZOOB: "Nie gniewaj się
              Waldek, ten tramwaj jest naprawdę Twój, a reszta moja". Wiecie, skąd to? Otóż
              pierwszą linijke piosenki: "Tramwaj przejechał mi przez śniadanie..." tekściarz
              wziął z wiersza swojego kumpla, poety (ekhm...). No to go przeprosił w
              refrenie :-D I ładnie, i pomysłowo.
    • catalina1 Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:03
      Nie, debatujemy w pracy na temat przeprowadzonej oceny pracowników. Ciekawe
      rzeczy czasem wychodzą.
      • konradbryw Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:37
        catalina1 napisała:

> Nie, debatujemy w pracy na temat przeprowadzonej oceny pracowników. Ciekawe
        > rzeczy czasem wychodzą.

Nam przez dział przeleciał audyt jakości...
        • brezly Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:43
          Audiencja znaczy?
          Ech, kiedys bylem troche (naprawde troche) uyzwany przy tworzeniu czegos co sie
          nazywa 'excellence centre'. I caly mnie przesladowala mysl czy to jest dalszy
          etap ewolucji czegos co sie w USA nazywa 'correction center'.
          • konradbryw Re: Co tu tak cicho? 28.11.03, 11:48
            brezly napisał:

> Audiencja znaczy?

W zasadzie naszą sekcję ominęli, choć nerwy były. Zobaczymy, jaka będzie opinia.

> Ech, kiedys bylem troche (naprawde troche) uyzwany przy tworzeniu czegos co
            > sie nazywa 'excellence centre'. I caly mnie przesladowala mysl czy to jest
            > dalszy etap ewolucji czegos co sie w USA nazywa 'correction center'.

LOL!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka