Dodaj do ulubionych

Zakupy z katalogu

05.12.03, 10:32
Zamawiacie rozne rzeczy z katalogow? Ciuchy, kosmetyki?
Ja kupuje czasem kosmetyki z Avon, ale nie takie kolorowe (bo pare razy sie
zdziwilam jak zobaczylam jak sie ma rzeczywisty kolor do tego na zdjeciu).
Kupuje za to plyny do kapieli, szampony itp.
Obserwuj wątek
    • anetchen Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 10:44
      A ja sobie kupuję bieliznę w sklepie internetowym. Zdjęcia sa bardzo dokładne,
      a rozmiar raczej zawsze kupuję ten sam, więc chyba tylko raz czy dwa kupiłam
      sobie coś, co na mnie nie pasowało. Oczywiście zawsze można to potem zwrócić,
      ale wołałam podrzucić koleżance, czy siostrzenicy. Na chodzenie po sklepach nie
      mam zbyt dużo czasu, a poza tym strasznie nie lubię tłoku ludzi, więc dla mnie
      to super wygodna forma zakupów. Poza tym od dwóch lat kupuję książki przez
      internet bezpośrednio od wydawnictw, bo księgarnie mają duże marże.
      • aariel Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 10:54
        anetchen napisała:

> Poza tym od dwóch lat kupuję książki przez
        > internet bezpośrednio od wydawnictw, bo księgarnie mają duże marże.

Zapomnialam, ze ja tez czasem zamawiam ksiazki przez internet.
        (postanowilam sie zalogowac bez 23, ale to ja :)
    • mocca2003 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 10:54
      hej zamawiam płyty czasami z wirtualnej . Bałabym sie zamówic przez internet
      ciuchy czy kosmetyki . Czasami zamawiam kosmetyki z avonu choc rzeczywiście nie
      zawsze odpowiadaja one moim "wizjom"
      • kasienka80 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 11:04
        Ja kupowalam z Avonu i z Yves Rocher, w YR dalej kupuje nawet bedac tutaj, bo
        lubie te rozne promocje i prezenty, ktore sie dostaje za zamowienie. Aha,
        jeszcze kupilam 2 telefony na Allegro.
        Wogole we Francji zakupy przez internet sa duzo bardziej rozwiniete niz w
        Polsce: Sebek kupuje mnostwo plyt, DVD a osatnio aparat cyfrowy nawet....bo po
        prostu jest taniej!!!
        • kurczak1976 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 11:24
          To fakt ze w zachodniej Europiej zakupy internetowe sa na naprawde wysokim
          poziomie. Nie ma obawy ze cos jest podrobka czy cos takiego.
          A czy moglabym was dziewczyny prosic o linki do sklepow tych wydawcow i do
          Yves Rochera?
          • kasienka80 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 11:26
            a chcesz po polsku czy po francusku? bo ja nie wiem czy po polsku istnieje!!! w
            Polsce zawsze przychodzilo mi poczta....tu zreszta tez!!!
            • aariel Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 11:38
              kasienka80 napisała:

> w Polsce zawsze przychodzilo mi poczta....tu zreszta tez!!!

I nawet jak zamawialas z Francji do Polski to taniej wychodzilo niz gdybys w
              Polsce kupila? Czy po prostu w Polsce nie maja pewnych artykulow?
              • kasienka80 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 15:37
                Nie ja nigdy nie kupowalam przez Francje. Przeciez nasz Yves Rocher wszystko
                ma !!! i zamawialam przez naszego polskiego
                • aariel Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 15:42
                  kasienka80 napisała:

> Nie ja nigdy nie kupowalam przez Francje. Przeciez nasz Yves Rocher wszystko
                  > ma !!! i zamawialam przez naszego polskiego

Ooooo, to nie wiedzialam :)
                  I naprawde Ci taniej wychodzilo niz w sklepie?
                  Ja tam kupuje czasem, ale jak jest jakas oferta albo jak mi przysla kupon ze
                  znizka.
                  • kasienka80 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 15:45
                    No o to chodzi!!! Jestes zapisana tam i ci przysylaja co jakis czas oferte z
                    cala masa prezentow itd
                    ja wole, bo i tak bym kupila i tak a zawsze co najmniej jeden prezent bedzie
                    (za zamowienie w ciagu 10 dni) a drugi jest zwykle przy zamowieniu powyzej
                    jakiejs kwoty

we Francji jest tak samo
                    • aariel Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 16:11
                      kasienka80 napisała:

> No o to chodzi!!! Jestes zapisana tam i ci przysylaja co jakis czas oferte z
                      > cala masa prezentow itd
                      > ja wole, bo i tak bym kupila i tak a zawsze co najmniej jeden prezent bedzie
                      > (za zamowienie w ciagu 10 dni) a drugi jest zwykle przy zamowieniu powyzej
                      > jakiejs kwoty

Oj nie :( Chyba nie o to chodzi. Mi nikt nie proponuje zamawianie czegos
                      poczta, tylko zebym z kuponem poszla do sklepu i ew. tam odebrala cos jak
                      costam innego zakupie.
                      • kasienka80 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 16:42
                        ooooo...no to szkoda, ze nie masz oferty poczta, bo sa fajne. Dzialaja na
                        zasadzie Avonu tzn sa promocje i wtedy warto to kupic, poza tym sa produkty w
                        normalnych cenach tez. U mnie cala rodzina tak kupuje u YR i moja przyjaciolka
                        tez.
                        tak mysle jakby cie tam dopisac hmmmm moze jak sie spotkamy to dasz mi adres i
                        ja im wysle, bo maja opcje " poinformuj przyjaciela" czy cos tam

oczywiscie jesli stwierdzisz, ze chcesz...wiesz, nie chce zeby wygladalo, ze ci
                        cos wciskam hahaha
                        • aariel Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 16:49
                          kasienka80 napisała:

> ooooo...no to szkoda, ze nie masz oferty poczta, bo sa fajne. Dzialaja na
                          > zasadzie Avonu tzn sa promocje i wtedy warto to kupic, poza tym sa produkty w
                          > normalnych cenach tez. U mnie cala rodzina tak kupuje u YR i moja
                          przyjaciolka
                          > tez.
                          > tak mysle jakby cie tam dopisac hmmmm moze jak sie spotkamy to dasz mi adres
                          i
                          > ja im wysle, bo maja opcje " poinformuj przyjaciela" czy cos tam
                          >
                          > oczywiscie jesli stwierdzisz, ze chcesz...wiesz, nie chce zeby wygladalo, ze
                          ci
                          >
                          > cos wciskam hahaha

Ja tam kupuje jak jest jakas promocja (a raczej czesto sa), i coraz bardziej
                          sie przekonuje do tej firmy. Jak tam bede to sie zapytam czy istnieje taka
                          mozliwosc, a jak mi odmowia to poprosze Cie o wstawienie sie za mna ;)
                          • kasienka80 Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 16:52
                            No i ok.
                            • aariel Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 16:53
                              kasienka80 napisała:

> No i ok.

:)))
          • kasienka80 YR w internecie 05.12.03, 11:27
            Kurczak, znalazlam po angielsku, ale dobra wiadomosc dla ciebie, bo jest sklep
            on-line w Szwajcarii

www.yves-rocher.com/ie.html
            • kurczak1976 Re: YR w internecie 05.12.03, 11:41
              Wielkie dzieki!!!
              Zaraz ide ogladac :o)
    • k.mmilka Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 13:36
      Z katalogów - Świat Książki i Oriflame. Zdażyło mi się też wyszukać parę
      okazji na Allegro - bardzo przyzwoitą kartę graficzną za 20 zł i 4 modele
      Citroenów (zbieram).
      • kasienka80 Citroeny 05.12.03, 15:38
        OOOOO...a teraz we Francji wychodzi seria kolekcjonerska (taka jakich pelno i w
        Polsce tez) Citroenow 2CV przez rozne epoki :-)))
        • k.mmilka Re: Citroeny 05.12.03, 19:13
          Oj to pędzę poszukać zdjęć w internecie, żeby chociaż wirtualnie oczy
          nacieszyć :-)
    • ann.k Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 13:43
      Kupuję bieliznę. Ale tylko majtki, koszulki albo body. Staników nie mogę, bo
      niestety muszę przymierzyć przed zakupem. Tak samo inne ciuszki nie nadają się
      do zakupów on-line.
      Poza tym kupuję książki w Merlinie.
      • aariel Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 14:28
        ann.k napisała:

> Kupuję bieliznę. Ale tylko majtki, koszulki albo body.

A podzielisz sie adresami?
        • ann.k Re: Zakupy z katalogu 05.12.03, 19:22
          podzielę :) jednym, bo tylko z jedngo korzystam: www.biust.pl
          mają sporo firm, a niektóre rzeczy tańsze nawet o połowę niż w sklepie
          • aariel Re: Zakupy z katalogu 08.12.03, 09:35
            ann.k napisała:

> podzielę :) jednym, bo tylko z jedngo korzystam: www.biust.pl
            > mają sporo firm, a niektóre rzeczy tańsze nawet o połowę niż w sklepie

Dzieki :)
            Zaraz tam zajrze :)))
            • kasienka80 do Ann 08.12.03, 10:21
              Ann,
              zagladalam na strone i rzeczywiscie fajna!!! na dodatek wysylaja za granice :-)
              mam tylko jeden problem? czy to jest naprawde tansze niz w sklepie? nawet jak
              sie doliczy koszty przesylki? widzialam ze na Polske to bylo 13zl, wiec na
              zagranice jeszcze wiecej.
              Ty sie napewno orientujeesz, ceny sa nizsze nawet po doliczeniu przesylki?
              czekam na odp bo jesli tak to jest to interesujace!!!
              • kurczak1976 Re: do Ann 08.12.03, 11:36
                Ja sprawdzilam te ceny na Triumphie ale jak na moj gust to one sie niewiele
                roznia od sklepowych a jak dodamy koszt przesylki to juz bedzie zupelnie
                niekorzystnie. Ale moze sie myle wiec czekam na opinie specjalisty :o)
                No i ten problem ze nie mozna dotknac i przymierzyc:o(
                • kasienka80 Re: do Ann 08.12.03, 13:08
                  No wlasnie o to mi chodzi, czy jest zn&aczaca roznica. Ja raczej patrzylam na
                  Atlantica, Keya itp bo ja stanika bez przymierzenia nie kupie w zyciu, a w
                  tamtych firmach to glownie gatki i koszulki, a to ja strasznie lubie!!!
                  • ann.k Re: do Ann 08.12.03, 15:11
                    Przyznam szczerze, ze dotychczas kupowałam tam tylko triupha i atlantica.
                    Staników tez nie kupuję bez przymiarki, bo nie kazde 80C na mnie pasuje. Jedne
                    sie układają super, inne wiszą.
                    Ale koszulki, majtki, jak najbardziej. Rozmiary sa faktyczne, czyli 38 to jest
                    38 i wiem, że się w nie zmieszcze. A nie jak ja to mówię - małe 38, czyli ciuch
                    w rozmiarze 36 :)

Co do cen: w dziale wyprzedaży wypatrzyłam koszulkę, która kosztuje 79,90
                    (Alison Shirt 03) ze stajni Triumpha. Obok jest przekreślona cena 119,00 PLN.
                    Moja mama kupiła taką w sklepie za 130,00 PLN. Trzeba dobrze poszukać, niektóre
                    ceny nie są rewelacyjne, ale tu akurat uważam, że oszczędność jest. Tym
                    bardziej, że koszulka jest super pod żakiet np, czy pod koszulę.
                    A na inne jakoś nie patrzyłam. Ale nie trafiło mi sie niedopasować rozmiaru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka