liselle 20.07.09, 15:52 Po wielu meczących i nieprzespanych nocach, okupionych ciężką pracą umysłową zdecydowałam się zakupić ...(tylko nie bijcie)... Burgmana 400 k3. Nie wyrzucicie mnie z foruma, prawda?? (oczy kota ze Szreka). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczola35 Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 16:31 liselle napisała: > Po wielu meczących i nieprzespanych nocach, okupionych ciężką pracą umysłową > zdecydowałam się zakupić ...(tylko nie bijcie)... Burgmana 400 k3. Nie > wyrzucicie mnie z foruma, prawda?? (oczy kota ze Szreka) BoszzzeeesszTyMóóóóój:-D Skąd przychodzą takie myśli do głowy? Sama w zeszłym roku śmigałam z kolega, który posiada takie cacko:-) Ciągnie bardzo ładnie, możesz być dumna ze swojego zakupu:-D Sciskam, owad miodopędny:-D Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 16:34 :D Dziękuję Pszczółeczko. Strasznie mi się spodobał i długo walczył z kawasaki zzr 250. Jednak zwyciężyła wygoda i to że mój miś będzie mógł na tym sobie jeździć. Na 250 wyglądał bowiem jak na rowerku, a na dwa motorki na razie nas nie stać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
efjot1200 Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 17:27 Ja tylko powiem,że mam przyjemność jeździć w grupie gdzie są dwa skutery i nie traktuję ich jakoś z pogardą albo co tak jak to niektórzy czynią.Dla mnie są takimi samymi pasjonatami 2oo ,a Twój skuter da popalić niejednemu zawodnikowi nie mówiąc o samochodach:) Pozdrawiam serdecznie Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 17:33 Ja tylko powiem,że mam przyjemność jeździć w grupie gdzie są dwa skutery i nie > traktuję ich jakoś z pogardą albo co tak jak to niektórzy czynią.Dla mnie są > takimi samymi pasjonatami 2oo ,a Twój skuter da popalić niejednemu zawodnikowi > nie mówiąc o samochodach:) > Pozdrawiam serdecznie > Andrzej Popieram w pełnej rozciągłości, jesli chodzi o pasję tych ludzi i podejście do istoty motocyklizmu:-D Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 17:47 pszczola35 napisała: Twój skuter da popalić niejednemu > zawodnikowi Gratulacje, naprawdę fajna rzecz:))) Jedynie Arsinoe będzie niepocieszona bo ma konkurencję:):) Arsi nie bij, nie mogłem się powstrzymać:D Leo Jutro toi dzisiaj tyle że jutro Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 18:17 Postaram się nie wchodzić za bardzo w paradę :D Odpowiedz Link Zgłoś
arsinoe73 Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 20:14 1_leo napisał: > Jedynie Arsinoe będzie niepocieszona bo ma konkurencję:):) > Arsi nie bij, nie mogłem się powstrzymać:D > > Leo <foch> <grozipalcemapotemwalinahajempobiałychplecach> Leo !! Odpowiesz mi za to!!!!! Przysięgam na Ate i na Furrrrie!! :> :> :> Teraz i ja gratuluję :D Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 21:49 Kurczę, toć to większe od mojego motóra i ciągnie wcale nie gorzej:):)!!! Gratulacje!!! PS Ale Kawusia też fajna, prawda...??? Aga, ===ZX-6R=== Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 22:43 Kawusia śliczna :) Wszystkie motorki i te większe i te mniejsze są cudowne :) Co do ciągu to troszku chyba gorzej - V max 400 to jakieś 145 k/h - ale mi to całkowicie wystarczy :) Burgmana wybrałam głownie ze względów praktycznych - wygoda, dużo miejsca pod kanapą (można schować kask, kurtałkę itp:)) Teraz tylko pozostaje znaleźć jakiegoś w ludzkiej cenie :D Jak to zauważyła słusznie Goha - najlepsze propozycje na drugim końcu polski :) Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: No to się zdecydowałam. 20.07.09, 22:52 Liselle napisała: > > Co do ciągu to troszku chyba gorzej - V max 400 to jakieś 145 k/h - ale mi to > całkowicie wystarczy :) > Masz rację. Na naszych drogach niewiele jest miejsc, gdzie w miarę "bezpiecznie" można śmigać szybciej. Szerokości!!!:) Aga ===ZX-6R=== Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: No to się zdecydowałam. 21.07.09, 07:03 liselle napisała: > zdecydowałam się zakupić ... ... :) czyli "większą" połowę masz za sobą - pozostaje tylko ta "mniejsza" ... znaleźć odpowiedni egzemplarz :). życzę powodzenia w poszukiwaniach (i czekamy na forum na relacje z poszukiwań :D). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
giencia Re: No to się zdecydowałam. 21.07.09, 07:52 Moje szczere gratulacje i udanych wojaży na Burgmanku :) Odpowiedz Link Zgłoś
avocado67 Re: No to się zdecydowałam. 21.07.09, 10:12 Carry kiedyś pisała... mamy koleżankę, która na Burgmanku tak dawała, że nawet nie próbowałam się z mierzyć :) Zyczę udanych poszukiwań :) Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: No to się zdecydowałam. 21.07.09, 13:16 Dziewczyny i Rodzyny :) Znalazłam - dziś idę obejrzeć. W Warszawie na Ursynowie, rocznik 2003 10 patysi (troszku bogato o_o) ale wszystko udokumentowane, książka serwisowa itd. Osoba sprzedająca to członek Burgmanii. Znalazłam jeszcze jedną godną uwagi (czyt. nie od handlarza) ale 250 - no zobaczymy. Reszta relacji wieczorkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: No to się zdecydowałam. 21.07.09, 22:10 No to tak: byłam, oglądałam, przymierzałam się - sprzęcik super. Cudnie utrzsdymany Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: No to się zdecydowałam. 21.07.09, 22:15 No i...? Stoi już w garażu??? Aga ===ZX-6R== Odpowiedz Link Zgłoś
liselle facet mi nacisnął nie ten klawisz .... 21.07.09, 22:16 .... i wysłał posta w trakcie pisania. :) Ma talent bestia. No to na czym ja skończyłam: aha.. cudnie utrzymany, tylko wielki skubaniec strasznie :) O postawieniu na stopce centralnej bez pomocy to chyba tylko pomarzyć mogę. Próbowałam dzielnie z cztery razy. Ogólnie muszę się z tym przespać :) Patrzyłam 250 ale one wielkością się praktycznie nie różnią. Troszkę waga - chyba z 20-30 kilo lżejsze. To już jednak coś. A wydawało mi się że zrobienie prawka będzie problemem. To jednak bułka z masłem w porównaniu ze znalezieniem czegoś do jazdy. Albo tylko ja jestem taka upierdliwa :)?Oo Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: facet mi nacisnął nie ten klawisz .... 22.07.09, 06:53 liselle napisała: > A wydawało mi się że zrobienie prawka będzie problemem. To jednak bułka z masłem w porównaniu ze znalezieniem czegoś do jazdy. Albo tylko ja jestem taka upierdliwa :)?Oo ... nie jesteś ani upierdliwa, ani nawet nietypowa wyrażając taki pogląd :) Odpowiedz Link Zgłoś
alut-ka71 Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 06:26 Myślę, że będziesz zadowolona nawet z wersji 250. A już zupełnie zanaczenia nie ma, że to skuter :) Szanowny małż jeżdżąc swoim potworkiem (Satelis 250) nie zostawał w tyle, a gabarytowo moja Zuzanna wyglądała przy nim jak niewyrośnięta siostra :D Przykład koleżanki z Wrocka powinien pozbawić Cię wszelkich wątpliwości i kompleksów ;) Udanego zanabycia i wiele radości z kręcenia kilometrów :) Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 07:54 ja również gratuluje decyzji i potwierdzam skutery dają radę ;) w końcu i na moto i na skuterze czuć wiatr we włosach :D życzę szybiego i szczęśliwego zkupu :D Odpowiedz Link Zgłoś
szynszyll Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 08:50 yo! uwazam, ze pomysl z burgmanem jest znacznie ciekawszy niz ten z zz 250. co do gabarytow i masy jestem zdania, ze nie nalezy uzywac motocykla, ktorego po wywrotce nie jest sie w stanie samemu podniesc. szynszyll xtz750 Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 12:17 LOL, no to najlepsza w tym wypadku byłaby motorynka :) Jeżeli omawiamy sprzęt bez orurowania. Z orurowaniem podniosłam biedrem się zaparłszy (czy zaparwszy?):)). A w Burgmanie niestety zakochałam się od pierwszego przysłowiowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
szynszyll Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 12:34 obsolutnie nie odradzam wyboru - musisz po prostu poprobowac posilowac sie troche z maszyna i sama zdecydowac czy to on rzadzi Toba czy Ty nim. szynszyll xtz750 Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 14:46 szynszyll napisał: co do > gabarytow i masy jestem zdania, ze nie nalezy uzywac motocykla, ktorego po > wywrotce nie jest sie w stanie samemu podniesc. > > szynszyll Problem w tym, że nie tylko masa i gabaryty o tym decydują. Kawę ER- 6n mogłam podnieść prawie bez kłopotu, a z ZX-6R nie dałam rady (środek ciężkości?). I o tym przekonałam się dopiero po zakupie:P Aga ===ZX-6R=== Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 14:47 A zapomniałam dodać, że różnica w masie wynosi ok. 10-12kg na korzyść ZX-6R. Aga ===ZX-6R== Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 15:07 Burgmany to takie many co na szczęście mają niski środek ciężkości.:) Jednakowoż upuszczenie rzeczonego Burgmana na glebę może nie byc takie proste - całe stopy mam na ziemi :D W razie czego zawsze można się łądne do kogoś uśmiechnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: No to się zdecydowałam. 22.07.09, 19:50 liselle napisała: W razie czego zawsze można się łądne do kogoś > uśmiechnąć :) Gorzej, jak nikogój nie ma. Wtedy trzeba się uśmiechnąć do samej siebie;-). Aga ===ZX-6R=== Odpowiedz Link Zgłoś