Dodaj do ulubionych

Marki - Markowe Miasto

08.06.13, 12:52
Ciekawe kto wymyślił takie hasło ? Najlepiej pasowałoby Umęczone Miasto , wystarczy przejechać się po deszczu mareckimi ulicami , jedno wielkie jezioro , dziura na dziurze , brak chodników można by tak wymieniać bez końca . To wstyd że ktoś kto rządzi tym Miastem od tylu lat nie doprowadził do wybudowania porządnie chociaż jednej prostej ulicy , brakuje słów na głupotę urzędników i marnotrawienie publicznych pieniędzy . Czas na zmiany
Obserwuj wątek
    • nomad997 Re: Marki - Markowe Miasto 08.06.13, 13:29
      Nie tak dawno miałem właśnie taką sytuację, iż towarzyszyłem w spacerze osobom, które z Markami mają mało wspólnego. Tak na szybko przeleciałem w głowie wiele miejsc gdzie moglibyśmy pójść, co mógłbym pokazać w okolicy aby było w miarę ładnie i elegancko... lecz szybko doszedłem do wniosku że takiego miejsca w Markach nie ma. Przynajmniej kawałek ogólnodostępnego placu, który byłby profesjonalnie zaprojektowany i utrzymany, czy też choćby 200m odcinek ulicy który miałby swój klimat i byłby naprawdę miejscem gdzie każdy mógłby stanąć i powiedzieć "Tutaj to jest nawet przyzwoicie".

Wybrałem więc taką trasę aby były przynajmniej chodniki i na tym się spacer zakończył.
      A ku mojemu zdziwieniu główną atrakcją stało się przejście obok palarni kawy Tchibo, bo ta marka jest znana chyba wszystkim. I tyle moi goście wynieśli ze spaceru po Markach.
      • leila55 Re: Marki - Markowe Miasto 08.06.13, 14:20
        Mogłeś zabrać gości do lasu.Na Horowe Bagno albo nad Czarniak.Albo pokazać im miejsca,gdzie jeszcze niedawno były piękne glinianki a teraz ,po zasypaniu stoją domy i toną w blocie.Takie ciekawostki mareckie.
        • zombi_123 Re: Marki - Markowe Miasto 08.06.13, 15:41
          A miało być tak pięknie a jest jak zwykle, wystarczy wrócić do wyborczych obietnic naszego Burmistrza i Radnych .
          Znowu nas oszukano , zastanawiam się ile to jeszcze potrwa i dokąd będą nami rządzić ludzie dla których dobro innych nie ma żadnego znaczenia.
      • ella195 Re: Marki - Markowe Miasto 08.06.13, 23:29
        Ja też niedawno gościłam znajomych z Bydgoszczy, wstyd mi było jak przejeżdżaliśmy Al. Piłsudskiego (staliśmy oczywiście w potwornym korku).
        Obdrapane kamienice, stare zardzewiałe Wartburgi, budynek drewnianej przychodni pokryty eternitem z wielką dziurą w dachu i chwastami do metra wysokości.
        Starałam się odwrócić uwagę moich znajomych od tego widoku. Ale nie dało się. Komentarza nie zacytuję ..... ale znajomi mieli 100 procentową rację.
        Koszmar.

• zorro_01 Re: Marki - Markowe Miasto 09.06.13, 13:05
          Ciekawe kto jest za to odpowiedzialny ?

ella195 napisał(a):

> Ja też niedawno gościłam znajomych z Bydgoszczy, wstyd mi było jak przejeżdżal
          > iśmy Al. Piłsudskiego (staliśmy oczywiście w potwornym korku).
          > Obdrapane kamienice, stare zardzewiałe Wartburgi, budynek drewnianej przychodni
          > pokryty eternitem z wielką dziurą w dachu i chwastami do metra wysokości.
          > Starałam się odwrócić uwagę moich znajomych od tego widoku. Ale nie dało się. K
          > omentarza nie zacytuję ..... ale znajomi mieli 100 procentową rację.
          > Koszmar.
          >
          >
          >
          >
          • nomad997 Re: Marki - Markowe Miasto 09.06.13, 13:50
            Cóż, ponad 20 lat po upadku komunizmu Marki nie mają obecnie nawet kawałka reprezentacyjnego placu czy też 200m ładnej ulicy.

Tego skweru przy UM nie liczę, bo ciuchcia (pod okien kamery monitoringu) zaczyna już tracić kolejne szyby, posadzone krzewy zdziczały bo co najmniej 2 lat nie widziały profesjonalnego ogrodnika, jedno z drzew już uschło (i tak sobie sterczy suchy badyl od wiosny), nawet tabliczki informujące o terenie monitorowanym zostały pokradzione.
            Ostał się tylko chodnik w miejscu wydeptanej ścieżki który jest w coraz gorszym stanie i trawa, która jest z roku na rok koszona coraz rzadziej.
            Ciężko więc to nazwać reprezentacyjnym miejscem...
            • mirek158 Re: Marki - Markowe Miasto 09.06.13, 16:37
              Czyli trzeba zmienić rządzącą ekipę, która jest odpowiedzialna za istniejący stan rzeczy. W Markach jest wiele zaniedbań i trzeba o tym pamiętać przy okazji przyszłorocznych wyborów samorządowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka