Dodaj do ulubionych

Harmonogram wywozu śmieci

20.01.14, 20:20
Na stronie UM jest harmonogram wywozu śmieci. Tak jak w poprzednim jest tam pozycja "Worek brązowy" na odpady biodegradowalne. Kilka razy zdarzyło się (co najmniej ostatnie 3 razy pod rząd) że te odpady "bio" były na drugi dzień, za jednym zamachem, zabierane i wrzucane do śmieciarki razem z zawartością pojemnika "odpady zmieszane". Nie, żebym się jakoś specjalnie czepiał, bo być może finalnie te "odpady zmieszane i "odpady bio"i tak trafiają na jedną kupkę,ale w związku z ich faktycznym jednoczesnym wywozem jednego dnia w jednej śmieciarce, może warto by ułatwić mieszkańcom życie i zezwolić "odpady biodegradowalne". wrzucać do kosza ogólnego,a dopiero ewentualne nadwyżki pakować w worek.
Obserwuj wątek
    • zielu52 Re: Harmonogram wywozu śmieci 22.01.14, 12:50
      Szkoda strzępić klawiaturę po próżnicy. Bałaganu serial nieskończenie trwa :(
      • tomt3 Re: Harmonogram wywozu śmieci 23.01.14, 18:38
        zielu52 napisał:

> Szkoda strzępić klawiaturę po próżnicy. Bałaganu serial nieskończenie trwa :(

No tak, nie wiem jak jest z odbieraniem "odpadów bio" z innych sektorów, ale odnoszę wrażenie że samorządowcy mieszkający w "śmieciowym" sektorze I (pomijam tych ze wspólnoty bo na nich i tak nie liczyłem)nie bardzo się interesują kiedy i jakie odpady są zabierane spod ich domów...A ponoć gospodarka odpadami jest bardzo istotna... Tak jak samo jak ewentualne ułatwienia dla mieszkańców. No cóż,wybory niedługo.
        • glinamarmarki Re: Harmonogram wywozu śmieci 26.01.14, 00:32
          Czy ktoś wie co dzieje się z Lecaro?? Nie wiem jak w innych częściach Marek, ale w okolicy Dużej Lecaro nie pojawiło się ani 24, ani 25.
          • markowianka2 Re: Harmonogram wywozu śmieci 27.01.14, 13:49
            Ode mnie śmieci zabrali dopiero dziś, powinni w sobotę 24.01 (okolice Dużej właśnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka