ja20051 05.04.05, 13:22 Milczenie forumowiczów oznaczać może tylko jedno - wstyd i bezradność. Reakcja włodarzy na śmierć PAPIEŻA - Polaka, który przejeżdzał przez Marki przypomina obecny wygląd tej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xar-rax Re: WSTYD 05.04.05, 18:50 Przykre. Burmistrz pomyślał najpierw o dniu wolnym! (zarządzenie 0152/20/2005 z dnia 04.04.205r.) Pod naciskiem opinii publicznej 5.04.2005r. informuje o Mszy Świętej w dniu 7.04.2005 ogodz. 18 u Św. Izydora w Markach. BURMISTRZ ZAPOMNIAŁ - MY NIE MY BĘDZIEMY PAMIĘTAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Re: WSTYD 06.04.05, 20:25 > BURMISTRZ ZAPOMNIAŁ - MY NIE > MY BĘDZIEMY PAMIĘTAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wyczuwam nutę terroru w tych słowach. Chrześcijańscy talibowie atakują ze wszystkich stron. Zmuszają do hucznej żałoby tych co chcą i tych co nie chcą takich obchodów. Śmiercią nawet tak wielkiego człowieka nie powiniśmy sobie gęby wycierać. Śmierć powinna skłaniać do refleksji a nie - być okazją do wspólnego poimprezowania - czy to w formie demonstracyjnych mszy, pochodów z transparentami czy choćby demonstracyjnego palenia świeczek na ulicach Jana Pawła II. Budzi we mnie obrzydzenie ten cały wielki show, medialna otoczka i rozmach obchodów śmierci Ojca Świętego. Wybaczcie, ale kojarzy mi się to jednoznacznie - poprzednia żałoba na taką skalę była kiedy Stalin umarł... Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: WSTYD 06.04.05, 23:50 > Wyczuwam nutę terroru w tych słowach. ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ambanasik Re: WSTYD 07.04.05, 08:20 xar-rax napisał: > > Wyczuwam nutę terroru w tych słowach. ja wyczuwam w nich Żal i Nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: WSTYD 07.04.05, 10:09 > ja wyczuwam w nich Żal i Nadzieję. Slaw jest biednym człowiekiem. Wsządzie widzi terror, talibów. Historia niczego go nie nauczyła. Nam pozostaje Żal i Nadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
polo105 Re: WSTYD 06.04.05, 21:01 Szanowny Slawie , obserwujesz to zapewne z bardzo daleka , tutaj jest autentyczna żałoba i smutek.My straciliśmy Osobę bardzo nam bliską. A przykładu "Generalissimusa" , nawet nie powinieneś do własnych myśli dopuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś