Gość: Hirek IP: *.chello.pl 10.01.03, 12:55 Już pojutrze będzie finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy! W Wołominie ma się pojawić jako wolontariusz(!) Mistrz Świata Strong Menów Mariusz Pudzianowski! Aż chyba pojadę go zobaczyć! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toban Re: WOŚP IP: *.local.berlin 10.01.03, 13:25 Gość portalu: Hirek napisał(a): (...)Mistrz Świata Strong Menów > Mariusz Pudzianowski! Kto to taki StrongMen????? Zupełnie nie wiem o co chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: WOŚP IP: *.chello.pl 10.01.03, 13:44 Organizowane są mistrzostwa świata siłaczy. W roku 2002 wygrał Polak Mariusz Pudzianowski. Transmisje były na TVN-ie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: WOŚP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 13:26 Czemu w Markach nic się wtedy nie dzieje?A może się dzieje,tylko ja nic o akcji zbierania pienędzy na rzecz Orkiestry,nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: WOŚP IP: *.chello.pl 10.01.03, 13:43 Ja też nic nie wiem o akcji w Markach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Krajewski Re: WOŚP IP: *.int.warszawa.tdci.pl 10.01.03, 16:52 Włodarze Marek nie lubią WOŚP, bo Owsiak głosił kiedyś hasło "Róbta co chceta". WOŚP nie lubią więc również nauczyciele, a ich uczniowie nie chcą się wychylać. Czy takie jest wyjaśnienie braku WOŚP w Markach? Nie mam pewności, ale tak podpowiada mi intuicja. Czy się mylę? Może małolaty coś na ten temat tu napiszą. A może po prostu mareckim małolatom nie chce się angażować w WOŚP, bo to wymaga trochę zachodu. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Gość portalu: Hirek napisał(a): > Ja też nic nie wiem o akcji w Markach. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzic1 Re: WOŚP 10.01.03, 17:53 Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > Włodarze Marek nie lubią WOŚP, bo Owsiak głosił kiedyś hasło "Róbta co chceta". > WOŚP nie lubią więc również nauczyciele, a ich uczniowie nie chcą się wychylać. > > Czy takie jest wyjaśnienie braku WOŚP w Markach? Nie mam pewności, ale tak > podpowiada mi intuicja. Odp. Jednemu wszystko kojarzy sie z d... , Tobie zaś włodarzami miasta. I wnioski wyciągasz idiotyczne. Intuicja zawiodła już niejednego i Ciebie tez prowadzi na manowce. > A może po prostu mareckim małolatom nie chce się angażować w WOŚP, bo to wymaga > trochę zachodu. > Pozdrawiam > Jerzy Krajewski > I tak właśnie moim zdaniem jest. Nie chce im się wychylić. Bo obserwują, słyszą i widzą co w Markach się dzieje. I Ty także poprzez swą kampanię wyborczą przyczyniłes się do tego. Zniechęciłeś wielu do wychylenia się z "pozytywnymi" zamiarami. Na dodatek "zeszmaciłeś" sobie nazwisko. Nie pracuj tak dalej ! R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Krajewski Re: WOŚP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 22:29 rodzic1 napisał: > Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > > > Włodarze Marek nie lubią WOŚP, bo Owsiak głosił kiedyś hasło "Róbta co > chceta". > WOŚP nie lubią więc również nauczyciele, a ich uczniowie nie ch > cą > się wychylać. > > Czy takie jest wyjaśnienie braku WOŚP w Markach? Nie ma > m > pewności, ale tak > podpowiada mi intuicja. > > Odp. Jednemu wszystko kojarzy sie z d... , Tobie zaś włodarzami miasta. > I wnioski wyciągasz idiotyczne. Intuicja zawiodła już niejednego i Ciebie tez > prowadzi na manowce. JK. Dziś przed i po mszy o godzinie 12. nastolatka zbierała pieniądze do skarbonki WOSP. Ksiądz w czasie ogłoszeń parafialnych zachęcał jednak, by wrzucac pieniądze do puszek na kościoły na wschodzie, a o WOSP nie wspomniał słowem. > > > > A może po prostu mareckim małolatom nie chce się angażować w WOŚP, bo to > wymaga > trochę zachodu. > > Pozdrawiam > > Jerzy Krajewski > > > > I tak właśnie moim zdaniem jest. Nie chce im się wychylić. Bo obserwują, słyszą > i widzą co w Markach się dzieje. > I Ty także poprzez swą kampanię wyborczą przyczyniłes się do tego. > Zniechęciłeś wielu do wychylenia się z "pozytywnymi" zamiarami. > Na dodatek "zeszmaciłeś" sobie nazwisko. > Nie pracuj tak dalej ! > > R. > JK. Ja też starałem się o pozytywne sprawy - by w mieście było mniej hipokrytów, bezprawia i posądzeń o korupcje. Tę ostatnią kwestią zajmuje się policja i prokuratura, bo tylko te instytucje mają możliwości, by sprawę wyjaśnić. Czy zeszmaciłem sobie nazwisko? Jedni ludzie tak uważaja (m.in. Rodzic1), inni są innego zdania. Ja czekam na wynik działań wymiaru sprawiedliwości. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: WOŚP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 23:06 Słowo "włodarze" zastąpilabym słowem "elity" i proszę nie pytać ,co to znaczy,bo bardziej to czuję niż wiem. Reszta wydaję się sensowna .Jeśli natomiast chodzi o niemrawośc "małolatów" to wybaczcie ale uważam ,że impreza takiej rangi, impreza o ogólnopolskim zasięgu musi mieć na zapleczu paru dorosłych obywateli miasta. Małolaty same ,to niewiele tu zrobią.Kwestować pójdą ,ale co dalej...???Przecież ta impreza to przedsiębiorstwo! Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > Włodarze Marek nie lubią WOŚP, bo Owsiak głosił kiedyś hasło "Róbta co chceta". > > WOŚP nie lubią więc również nauczyciele, a ich uczniowie nie chcą się wychylać. > > Czy takie jest wyjaśnienie braku WOŚP w Markach? Nie mam pewności, ale tak > podpowiada mi intuicja. Czy się mylę? Może małolaty coś na ten temat tu napiszą > . > A może po prostu mareckim małolatom nie chce się angażować w WOŚP, bo to wymaga > > trochę zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: WOŚP IP: *.chello.pl 12.01.03, 02:26 Już dzisiaj finał!!! Ciekawe ile uzbierają... Podobno naród jest biedny, a jednak w tej akcji co roku uzbieranych pieniędzy jest coraz więcej. I bardzo dobrze. Ciekawe jaka suma będzie dziś zebrana... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: WOŚP IP: *.chello.pl 12.01.03, 02:32 Trochę o WOŚP: info.onet.pl/623273,11,1,0,120,686,item.htmlPozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: WOŚP IP: *.chello.pl 12.01.03, 02:33 Poprawka: info.onet.pl/623273,11,1,0,120,686,item.html Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Oficjalna strona WOŚP IP: *.chello.pl 12.01.03, 02:35 Oficjalna strona WOŚP: www.wosp.org.pl/ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Ile zebrali? IP: *.chello.pl 13.01.03, 01:08 Byłem na Placu Defilad. Mnóstwo ludzi. Piękne fajerwerki. Owsiak nawrzucał komuś, kto się rzucał śnieżkami. Zlicytowali maskotkę za 2 000zł! Dużo się działo! A ile zebrała Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy? Ponad 30milionów złotych!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Ile ma z tego Owsiak? IP: *.chello.pl 13.01.03, 10:36 "W myśl statutu Fundacji WOŚP, może ona na swoje utrzymanie przeznaczyć najwyżej 5 procent funduszy, którymi dysponuje. Zakup sprzętu medycznego, nabywanego przez Fundację w przetargach publicznych, kontroluje komisja ekspertów, złożona głównie z lekarzy." No to teraz sobie policzcie. Zebrali ponad 30 milionów złotych. 5% z tej sumy to 1,5 miliona! Ładna sumka... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Ile ma z tego Owsiak? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 11:12 Ale o co chodzi? Nie kumam Hirku ,czy w/g Ciebie Orkiestra gra dobrze ,czy źle.Im więcej kasy tym lepiej..czy odwrotnie,bo Owsiak ma więcej??? Po mojemu wartość orkiestry to nie tylko pieniądze.To solidarność Polaków tych w kraju i za granicą.To ,rzadkie obecnie poczucie przydatności jednostki w tworzeniu dobra ogólnego.Owsiakowego "pospolitego ruszenia" nie można więc mierzyć złotówkami,tego się nie przelicza na pienądze,one są tylko narzędziem.W/g mnie to co robi Orkiestra nie ma ceny,ale ilu dyskutantów,tyle poglądów.Kończę wiec,z nadzieją że nie wywołam tą opinią forumowej zadymy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Ile ma z tego Owsiak? IP: *.chello.pl 13.01.03, 21:58 Rozumiem Twoją bulwersację. Już się tłumaczę. WOŚP jest największa medialną charytatywną akcją na świecie. Z przyjemnością wrzucam złotówki do puszek WOŚP, bo wiem, że pójdą na dobry cel. Wiadome jest, że część tych pieniędzy musi pokryć koszty fundacji. Pamiętam jak Owsiak pojechał na mecz Anglia - Polska na Wembley! Podobno ma on jakąś własną firmę. Nie wiem. Bądź co bądź - niech sobie bierze jakieś pieniądze z WOŚP, ale i tak jego akcja jest szczodra i ceiszę się, że coś takiego powstało. Można pomóc dzieciakom i to jest najważniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Ile ma z tego Owsiak? IP: *.braun.de 13.01.03, 15:28 Gość portalu Hirek napisał: > "W myśl statutu Fundacji WOŚP, może ona na swoje utrzymanie przeznaczyć > najwyżej 5 procent funduszy, którymi dysponuje. Zakup sprzętu medycznego, > nabywanego przez Fundację w przetargach publicznych, kontroluje komisja > ekspertów, złożona głównie z lekarzy." > No to teraz sobie policzcie. Zebrali ponad 30 milionów złotych. 5% z tej sumy > to 1,5 miliona! Ładna sumka... Nie wiem jak jest naprawde, ale wydaje mi sie, ze te 5% dotyczy calosci kosztow funkcjonowania fundacji (lacznie z organizacja koncertow itp.) Tak wiec sugerowanie, ze te 1,5 miliona dostaje Owsiak wydaje mi sie troche balamutne. Pewnie jestem naiwny, ale chcialbym wierzyc, ze przynajmniej jemu pazernosc nie uderzyla do glowy i ze robi to calkowicie spolecznie. Tym bardziej, ze jego firma produkujaca witraze oraz "nieorkiestrowe" programy telewizyjne chyba zapewnily mu godne zycie. p.s. Wlasnie przeczytalem w Onecie, ze ci, co wylicytowali 5 mln PLN za serduszko, byli oszustami i wcale nie mieli zamiaru placic. Niektorzy ludzie sa zdolni do kazdej podlosci... mam nadzieje, ze choc Owsiak jest porzadnym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Sprawa serduszka sie komplikuje IP: *.braun.de 13.01.03, 16:30 Sprawa serduszka sie komplikuje - podobno przekrecono nazwisko i wlasciwy ofiarodawca podtrzymuje deklaracje wplacenia 5 mln. Choc sprawa wyglada naprawde przedziwnie: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1253000.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Sprawa serduszka sie komplikuje IP: *.chello.pl 13.01.03, 21:47 Też o tym czytałem. Ale jak "Matrix", który dał 5mln za serduszko, nie kupi go, to zapłaci za nie drugi na liście licytujących, który dał 3 777 777zł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Ile ma z tego Owsiak? IP: *.chello.pl 13.01.03, 22:24 Widzisz. Na pewno robi dużo dobrego i trzeba mieć nadzieję, że robi wszystko, aby było jak najlepiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś