Gość: Raffix IP: *.braun.de 21.01.03, 11:34 To na przyklad strona (chyba bylego) bossa z naszego powiatu: www.dziad.pl/ Czy mareccy bossowie tez maja swoja stronke? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marbo Re: Lokalni przestepcy tez sie internetyzuja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 12:14 no cóż dostęp dla wszystkich jednakowy. a w internecie nietrudno podszyć się pod kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacier-r Re: Lokalni przestepcy tez sie internetyzuja IP: *.k.mcnet.pl 21.01.03, 12:36 Apropos lokalnych przestępców właśnie dzisiejszej nocy poraz kolejny odwiedzili nasze osiedle(JW C... przy listopada) ze skutkiem pozytywnym dla nich oczywiście:(((. Nie ma co trzeba się zabarykadować jakąś elektroniką, kolejne koszty :(( Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: Lokalni przestepcy 21.01.03, 12:42 Gość portalu: zacier-r napisał(a): > Apropos lokalnych przestępców właśnie dzisiejszej nocy poraz kolejny > odwiedzili nasze osiedle(JW C... przy listopada) ze skutkiem pozytywnym dla > nich oczywiście:(((. Nie ma co trzeba się zabarykadować jakąś elektroniką, > kolejne koszty :(( A czy to osiedle nie jest strzezone? Radza sobie mimo wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
zacier-r Re: Lokalni przestepcy 21.01.03, 13:34 Strzezone? Mażenie mieszkańców (przynajmniej większości). Jedyne zabezpieczenia to mechaniczne lub elektroniczne wykonane na koszt własny a bymbył zapomniał jest płot i szlaban który jest własnością spółdzielni a ten szlaban to już łamany był o choooooo. Mam też znajomych na osiedlu Mareckiej spół przy okulnej i popatrz u nich cisza, może to my mamy na osiedlu sąsiada-informatora który szepce do ucha okolicznym "złotym rączkom" ale gdybać to można by do nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PGR Re: Lokalni przestepcy IP: *.compensa.pl / 10.1.3.* 21.01.03, 13:41 Tez mieszkam na tym Osiedlu ....no ale jeśli mamy takie zabezpieczenia ( szlaban, domofon, garaże) to szkoda mówić. Próbowałem o tym rozmwiac z panią Prezes ale nic nie rozumiała. Moze by jakies pismo od WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW. No bo przecież np. szlaban jest do d..y. A o informatorze tez słyszałem. Może gdybyśmy wszyscy sie zgodzili ochrona byłaby w miarę tania. pzdr PGR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Lokalni przestepcy IP: *.braun.de 21.01.03, 13:58 Gość portalu PGR napisał: > Może gdybyśmy wszyscy sie zgodzili ochrona byłaby w miarę tania. (...) Sprobujcie. Mieszkancom indywidualnych domkow jest ciezej, ale w przypadku osiedli mozna wynegocjowac stala ochrone po calkiem przyzwoitej cenie. Ile osob mieszka na Waszym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacier-r Re: Lokalni przestepcy IP: *.k.mcnet.pl 21.01.03, 14:18 Zebranie w tej sprawie już było(niestety byłem nieobecny) Pani prezes przysłała wysłanniczkę która zielonego pojęcia nie miała o co chodzi Anioł schował się gdzieś za ścianą a na do0datek tego wywiązała się zażarta dyskusja pomiędzy lokatorami i wiele nie brakowało aby po łbach sobie dali. Spółdzielnia umowy nie podpisze poniewarz wiele osób z czynszem zalega a agentura z każdym z osobna nie kwapi sie tych umów podpisywać, a i znalazły się jednoski które powiedziały NIE.(wszelkie fakty zostały przezemnie zasłyszane) Była też ankieta odnośnie pożądnej bramy .....i na tym się skończyło, z solidarnością to u nas kiepsko raczej więc pozostaje jednak dość kosztowne zabezpieczenie elektroniczne ok 1250 z vat-em zaprosiłem handlowca na spotkanie więc to wiem napewno a i on sam powiedział że ochrona fizyczna przy tak dużym i dziurawym terenie jest bez sensu. A do tych 1250 miesięczny abonament 50 netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Lokalni przestepcy IP: *.braun.de 21.01.03, 14:42 Gość portalu zacier-r napisał: > (...) i na tym się skończyło, z solidarnością to u nas > kiepsko raczej więc pozostaje jednak dość kosztowne zabezpieczenie > elektroniczne ok 1250 z vat-em (...) No to rzeczywiscie zostaje Ci wlasny alarm plus monitoring. Co do naszej solidarnosci w takich sprawach - sasiadka (po tym jak wlamano sie jej do domu podczas jej obecnosci) probowala namowic niektorych mieszkancow naszej ulicy (tych, ktorych mogloby byc na to stac) do zrzutki na dodatkowa oplate dla ochrony za patrolowanie. Od jednych (ktorym pare dni wczesniej ukradziono samochod) uslyszala, ze "wlasciwie to by mozna, ale jakze to, przeciez na tym skorzystaliby takze inni na tej ulicy mimo, ze nie by nie placili". Do dzis nie moge wyjsc z szoku - ZAL IM BYLO, ZE PRZY OKAZJI TAKZE KTOS INNY NIE ZOSTANIE OKRADZIONY. Co za przykrosc, prawda? Czy z takim podejsciem do siebie nawzajem mamy jakiekolwiek szanse jako spoleczenstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbetina Re: Lokalni przestepcy IP: *.dyn.optonline.net 21.01.03, 20:46 Gość portalu: Raffix napisał(a): > Gość portalu zacier-r napisał: > > (...) i na tym się skończyło, z solidarnością to u nas > > kiepsko raczej więc pozostaje jednak dość kosztowne zabezpieczenie > > elektroniczne ok 1250 z vat-em (...) > > No to rzeczywiscie zostaje Ci wlasny alarm plus monitoring. > > Co do naszej solidarnosci w takich sprawach - sasiadka (po tym jak wlamano sie > jej do domu podczas jej obecnosci) probowala namowic niektorych mieszkancow > naszej ulicy (tych, ktorych mogloby byc na to stac) do zrzutki na dodatkowa > oplate dla ochrony za patrolowanie. Od jednych (ktorym pare dni wczesniej > ukradziono samochod) uslyszala, ze "wlasciwie to by mozna, ale jakze to, > przeciez na tym skorzystaliby takze inni na tej ulicy mimo, ze nie by nie > placili". > > Do dzis nie moge wyjsc z szoku - ZAL IM BYLO, ZE PRZY OKAZJI TAKZE KTOS INNY > NIE ZOSTANIE OKRADZIONY. Co za przykrosc, prawda? > > Czy z takim podejsciem do siebie nawzajem mamy jakiekolwiek szanse jako > spoleczenstwo? Jesli policja jest oplacana z kasy miejskiej, a jej komendant wybierany tak jak burmistrz, to juz jego w tym glowa zeby bylo bezpiecznie, a jak nie to za 4 lata trzeba szukac nowej pracy( jesli nie wczesniej) wiec obywatel przypilnuje komendanta, komendant swojch ludzi, a ci "ludzi z miasta". W bezpiecznym miescie ceny nieruchomosci ida w gore. Ludzie nie boja sie investowac, powstaja miejsca pracy, miasto staje sie bogate, powstaja dobre szkoly, ludzie z elit chca sie wprowadzac, snobi chca miec za sasiada elite, przybyw firm, miasto sie bogaci, przybywa policjantow......... A policjanci z lapanki? jak nie tu to tam byle do emerytury, nie wychylac sie ...oni wiedza ze w mentnej wodzie ten zamordyzm bedzie sie tlil, ze zulia lub nieletni ukradna radio z samochodu, lub telewizor z domu, a nawet jak samochod ukradna to i tak sie zwala na mafie. Jest to przykre ale te wlasnie czyny wplywaja na poczycie bezpieczenstwa ludzi w Markach. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PGR Re: Lokalni przestepcy IP: *.compensa.pl / 10.1.3.* 22.01.03, 09:14 Widzę zacier -r że coś próbujesz zrobic na Naszym Osiedlu. Może wiesz jak przerobić garaże aby od srodka mozna było je też zamykac tylko na klucz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacier-r Re: Lokalni przestepcy IP: *.k.mcnet.pl 25.01.03, 07:33 Witam Cię, sorki że tak puźno ale już jestem. Jak to zrobić to nie wiem :( moi sąsiedzi zainstalowali napęd do tej bramy i mają problem z głowy a i wygoda jest, koszt ok 2200/ na ilość miejsc w garażu. Możesz ewentualnie zadzwonić do Horman-a oni zapewne będą mieli jakiś patent na to, można wstawić tzw "motylek" z zewnątez lub we wnątrz jest to spore utrudnienie dla rabusiów. Czy ja próbuje coś zrobić na tym osiedlu? Niewydaje mi się to co pisze są to moje opinie spostrzeżenia lub pomysły, we czwartek był u Ciebie kominiarz? Widziałem samochód, jaka opinnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PGR Re: Lokalni przestepcy IP: *.compensa.pl / 10.1.3.* 27.01.03, 10:38 sprawa jest opisana w wątku Osiedle JW COnstruction wyróżnione ...dzięki za porady Odpowiedz Link Zgłoś