Dodaj do ulubionych

Rezygnacja

17.09.06, 22:43
Chciałbym poinformować Forumowiczów, iż właśnie wysłałem do Adminów swoją
rezygnację z funkcji "społecznego moderatora" mareckiego forum.
Bezpośrednią przyczyną są ostatnie ataki na mnie ze strony pixa i emtezeta jak
też rozpowszechnianie przez nich kłamstw na temat mojej osoby. Kompletnie mnie
to nie bawi i wolę się usunąć niż dać wciągnąć w tę niezdrową moim zdaniem
sytuację.
Szczególnie zaniepokoiła mnie informacja, że "emtezet" szykuje się do jakiejś
walki - wydaje mi się, ze planuje ją prowadzić także przeciwko mnie. Wspólnie
z pixem uznali, ze ja i logan to ta sama osoba, co więcej jestem dla nich
przedstawicielem władzy (jakkolwiek by tego nie rozumieć, bo im się generalnie
trochę plącze Agora, samorząd, IV RP - wszystko to ja), więc główny przeciwnik
to tak czy siak w ich oczach ja.
Pewnie uznają moją rezygnację za swój triumf i niech im będzie. Mam inne pola
aktywności, na których nie muszę spotykać (choćby wirtualnie) ludzi takiego
pokroju.
Innym wielu forumowiczom bardzo dziękuję za wiele pouczających dyskusji, jakie
zdarzyły się w ciągu prawie 5 lat istnienia mareckiego forum.

p.s. jeśli mógłbym prosić pixa i emtezeta o powstrzymanie się od dalszych na
mnie ataków i przygotwań do walki. Nie planuję już pisać na forum, nie będę
już niedługo jego moderatorem, więc mam nadzieję, że uznają się za zwycięzców
i dadzą mi spokój.

p.s.2. wydaje mi się, że prawdopodobnie ci ludzie szybko znudzą się forum i
najpóźniej po wyborach nie będzie już im się chciało pisać (podobne zjawiska
można było obserwować 4 lata temu). Do wyborów jednak jeszcze trochę, a mnie
kompletnie nie bawią tego typu emocje i walki.

Rafał Redeł
Obserwuj wątek
    • logan.marki Re: Rezygnacja 17.09.06, 23:14
      Może to zabrzmi w obliczu naszych wielu potyczek słownych na temat zarządzania
      forum co najmniej dziwnie, ale jednak dziękuje za te lata wzajemnych dyskusji, i
      powiem krótko – szkoda.

Szkoda, bo w dzisiejszych realiach (przedwyborczych) forum zaraz wpadnie pewnie
      w takie ręce, że będzie na poziomie wyborczego rynsztoka, gdzie każdy będzie
      pisał co my ślina na język przyniesie.

Kończy się pewna epoka na forum, i nastąpi już do końca wymiana „pokoleniowa” na
      forum – w miejsce starych użytkowników którzy tu byli od samego początku wchodzą
      nowi gracze, którzy raczej w słownictwie nie przebierają.

Nadchodzi zmierzch istnienia forum – i czas chyba sobie poszukać nowego forum.
      I żeby rozwiać od razu domysły, mogę już teraz zapewnić, iż nie będę się starał
      o stanowisko moderatora tego forum – nie w takich okolicznościach zarówno
      czasowych, jak i tego „zdziczenia” jakie zaczyna panować na forum.

Jednocześnie proponuje reaktywację mojego byłego forum, którego adres pewnie
      znają wszyscy. Od jakiegoś czasu jest to forum martwe z powodu braku wpisów, jak
      i ciągłych awarii serwera usługodawcy.

A może zaczniemy całkiem nowe forum od początku? Osoby chętne do współpracy
      zapraszam na kontakt e-mail.

Tymczasem schodzę do milczącego podziemia tego forum, i czekam na dalszy rozwój
      wydarzeń.

Pozdrawiam
      • jerzykrajewski7 Proszę wycofać rezygnację 18.09.06, 07:34
        Drogi Panie Rafale!

Proszę, by wycofał Pan rezygnację. Większość forumowiczów ceni Pana rozsądek i
        rozwagę. Zdarzało się, że temperował Pan również moje emocje, całkiem słusznie
        zresztą. Taka jest rola moderatora.

Proszę nie pozbawiać mnie przyjemności polemizowania z Panem na tym forum. Mam
        bowiem cichą nadzieję, że nasze dyskusje pomogły innym forumowiczom lepiej
        poznać świat.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • edyta824 Re: Rezygnacja 18.09.06, 07:36
      Witam, (Także Logana ;)

Przyznam, że przez 3 dni nie zaglądałam na forum ale to co przeczytałam dzisiaj
      wprowadziło mnie w kompletne osłupienie. Mam prośbę od nowego użytkownika :)
      Proszę nie rezygnować z powodu utarczki z kilkoma osobami to nie jest powód. Ja
      prowadziłam takowe z w/w Loganem ;) ale doszliśmy do wspólnych wniosków i jest
      spokój. Jak świat światem zawsze znajdzie się ktoś (bez obrazy dla Pix'a i
      emtezet'a) komu nie będziemy odpowiadać, ale wydaje mi się, że Panowie się
      trochę zapędzili. Nie biorę niczyjej strony tylko uważam, że przy podjęciu
      takiej decyzji trzeba brać także pod uwagę opinie innych. Ja w imieniu swoim (
      i zapewne nie tylko swoim) proszę by rozważył Pan jeszcze zmianę decyzji. Nie
      uważam by to było dobre wyjście, proszę pomyśleć o innych użytkownikach a jest
      ich zapewne więcej niż dwóch.

W tym miejscu zwracam się do użytkowników tego forum, którzy popierają mój
      punkt widzenia – w przypadku tej konkretnej sprawy, o wpisywanie słów poparcia
      dla Pana Rafała by został z nami i nie rezygnował z powodu – właśnie jak dla
      mnie nie ma konkretnego.

By nie pozostawać anonimem,
      Pozdrawiam,
      Edyta Stolarek
      • lessie7 Re: Rezygnacja 18.09.06, 09:29
        Panie Rafale!
        Ja też jestem za tym, aby wycofał Pan rezygnację! Jest Pan spokojnym, mądrym
        mężczyzną, a takich nam tu trzeba. Tamci dwaj osobnicy, to osoby szukające
        sensacji, wiecznie gadają sami ze sobą, ani mi się śni marnować mój cenny czas
        na czytanie tych ich wywodów.

PROSZĘ POZOSTAĆ z nami!
    • bmateuszczyk Re: Rezygnacja 18.09.06, 10:02
      rafal.redel napisał:

> Chciałbym poinformować Forumowiczów, iż właśnie wysłałem do Adminów swoją
      > rezygnację z funkcji "społecznego moderatora" mareckiego forum.

Czy to nie nazbyt emocjonalna reakcja p.Rafale? Przyłączam się do proźby innych
      forumowiczów, by przemyślał pan jeszcze tę decyzję. Forum potrzebny jest
      rozsądny moderator.

Pozdrawiam
      Beata Mateuszczyk
    • k.bychowski Re: Rezygnacja 18.09.06, 10:22
      Wkurzyłeś mnie, i to nie na żarty!

Ja to widzę tak:
      5 lat temu doprowadziłeś do powstania tego forum.
      Sprowadziłeś na to forum masę ludzi.
      Wiele ludzi dzięki temu forum się poznało,
      zawiązały się przyjaźnie, znajomości które "przeszły do reala".
      Przez ostatnich parę lat poświęciłeś dużo swojego
      czasu na moderowanie tego forum.

A teraz rejterujesz????

I to z jakiego powodu?
      Prowadzimy razem portal społeczności Marek, Ty moderujesz forum
      od kilku lat więc chyba wiesz że nie należy się spodziewać za
      jakąkolwiek działalność obywatelsko-społeczną akceptacji,
      czy jakiegokolwiek przyklasku - przecież nie o to tutaj chodzi!

4 lata temu też były wybory - obrzucano nas już wtedy różnymi
      dziwnymi epitetami czy wręcz obelgami - więc to co dzieje
      się teraz nie jest niczym nowym.
      Wybory są co 4 lata - zawsze będzie im towarzyszył najazd świrów
      na forum - tak musi być - ale to mija!

Poza tym ludzie którzy piszą rafal.redel vel logan budzą raczej
      litość i współczucie u tych którzy forum czytają od paru lat
      (lub tych którzy po prostu poszperali w archiwum)
      i pamiętają jak z flaschem/manem72/loganem... darłeś koty.
      (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=16034939)

Więc o co chodzi???

To forum (raczej po wyborach) będzie miejsem wymiany informacji,
      poznawania się ludzi, może nawet ciekawych dyskusji...
      ale tylko przy rozsądnym moderowaniu.
      Nie miej wątpliwości - nadajesz się do tego również dlatego,
      że masz wątpliwości!

Dołączam się niniejszym do prośby p. J. Krajewskiego: wycofaj rezygnację!

PS
      Przepraszam forumowiczów za nieco osobisto-kombatancki
      ton mojej wypowiedzi, ale jestem nieco wzburzony!
    • xar-rax Re: Rezygnacja 18.09.06, 12:28
      Szanowny Panie Rafale!

Przyłączam się do prośby innych internautów - niech Pan nie rezygnuje i zostanie
      z nami!
      Potrzeba nam tego Pańskiego spokoju i opanowania w naszych dyskusjach.

Pozdrawiam xar:-(
      • logan.marki Re: Rezygnacja 18.09.06, 12:46
        A Ja mam jedną uwagę do całej tej sytuacji: teraz nagle po fakcie tyle osób
        widząc do czego doprowadziło zachowanie pewnych osób się obudziło, ale gdzie
        byliście wcześniej?

Kiedy pewne osoby pisząc to co pisały na dodatek opluwały i obsypywały obelgami
        osoby które miały czas i chęci im się przeciwstawić, w tym czasie reszta
        siedziała cicho i się tylko biernie przyglądała. Gdzie wtedy byliście?

Choć to były tylko dwie osoby, to jak widać potrafiły one sterroryzować
        wszystkich piszących na forum, i sprowadzić je do poziomu rynsztoka.
        A wystarczyło jedno: aby społeczność tego forum na samym początku wyraziła swoją
        zdecydowaną dezaprobatę do sposobu nowej dyskusji jaką zaczęły promować pewne osoby.

Ale jak widać musiało dojść do tego, że na forum osobiście pofatygował się
        Administrator Portalu, i musiał zrobić porządek. A wystarczyło odpowiednio
        wcześnie zareagować, i całej tej sytuacji by nie było. I aż prosi się przywołać
        znane powiedzenie „mądry Polak po szkodzie”.
        • xar-rax Re: Rezygnacja 18.09.06, 14:43
          > Ale jak widać musiało dojść do tego, że na forum osobiście pofatygował się
          > Administrator Portalu, i musiał zrobić porządek.

Kto i jaki porządek? znowu nie czytasz dokładnie...

> A wystarczyło odpowiednio wcześnie zareagować, i całej tej sytuacji by nie
          > było.

Co moze zrobić forumowicz? - Oświć mnie o Wrzechwiedzący!

> I aż prosi się przywołać znane powiedzenie „mądry Polak po szkodzie”.

?????????????

Pozdrawiam xar;-)

• logan.marki Re: Rezygnacja 19.09.06, 14:31
            xar-rax napisał:

> Co moze zrobić forumowicz? - Oświć mnie o Wrzechwiedzący!

A właśnie grupa osób publicznie wyrażając swoją dezaprobatę w stosunku do
            poczynań innej osoby z reguły skutecznie studzi jej inwencję twórczą.
            I tak mamy teraz: Emtezet widząc że zebrała się duża grupa osób która wykpiła to
            co wyczyniał na forum, sam się z niego usunął. To jest wręcz podręcznikowy
            przykład potwierdzający teorię.

• emtezet Re: Rezygnacja 18.09.06, 14:54
          Panie Redel proszę Pana niech pan nas nie zostawia. Co ja biedny pocznę bez
          Pana. A swoją drogą widze co widzę. A ja głupi myslałem że jest pare osób z
          charakterem w tym miescie. A swoja drogą pokażcie mi państwo osobę którą
          obraziłem. No poza blondynkami. Żebyscie nie mówili że wam zdominowalem Forum
          obiecuję że już nic złego o rządzacych nie napiszę. Będę przytaczał tylko same
          fakty, tak jak do tej pory. A pana panie Redel z tego co widze najbardziej
          ubodło porównanie do Logana. Jezeli tak to sorka. Tez bym sie wkurzył. A tak na
          poważnie to bądźmy wszyscy dorośli. To nie jest kółko różańcowe. Prawdziwa
          cnota kretyk sie nie boi.
        • bmateuszczyk Re: Rezygnacja 18.09.06, 16:41
          logan.marki napisał:

> A Ja mam jedną uwagę do całej tej sytuacji: teraz nagle po fakcie tyle osób
          > widząc do czego doprowadziło zachowanie pewnych osób się obudziło, ale gdzie
          > byliście wcześniej?
          > Kiedy pewne osoby pisząc to co pisały na dodatek opluwały i obsypywały obelgami
          > osoby które miały czas i chęci im się przeciwstawić, w tym czasie reszta
          > siedziała cicho i się tylko biernie przyglądała. Gdzie wtedy byliście?

Jakoś trudno reagować na coś czego się na oczy nie widziało. Przecież te
          obelżywe posty zostały wykasowane przez admina. W pozostałych, choć nie są na
          najwyższym poziomie, nie widzę jakichś szczególnie obraźliwych treści. Ale nie
          śledzę dokładnie wszystkich wątków, mogłam coś przegapić.

Pozdrawiam
          Bea
          • emtezet Re: Rezygnacja 18.09.06, 16:55
            Nie było i nie ma żadnych obelzywych postów. Tamte były poprostu niewygodne.
    • ziuta59 Re: Rezygnacja 18.09.06, 15:54
      No cóż ja tu jestem od niedawna i nie wiedziałam, że te forum mnie tak
      wciągnie.Ucieszyłam się gdy się dowiedziałam,że istnieje, na codzień nie mam
      możliwości wymiany opini na temat spraw naszego miasta, jakie by ono nie
      było "jest moje".Na początku to była jakaś zabawa a teraz staram się codziennie
      zaglądać, czasami coś napiszę (choć nie zawsze mądrze, ale to są emocje)...
      Wielu rzeczy się tu dowiedziałam i jest mi bardzo przykro,że osoba która ma tak
      duże zasługi zamierza zrezygnować...????

Wiem,że zapewne mój głos niewiele dla Pana znaczy, bo nigdy nie było okazji
      wymienić się poglądami ( choć moje są chyba zbyt osobiste i czasami nie na
      miejscu, za co przepraszam), ale chciałabym prosić by się Pan jeszcze raz
      zastanowił.
      Nie warto rzucać wszystkiego z powodu kilku osób, które w "jakiś" sposób
      sprowokowały tą decyzję.
      Choć z tego co czytałam, kilka osób wytłumaczyło swój "cięty styl" wyrażania
      myśli i są zaskoczone decyzją.

Proszę pozostać z nami, tyle lat, to w końcu Pana "dziecko" to FORUM!!!

Pozdrawiam

Ziuta
      • emtezet Re: Rezygnacja 18.09.06, 16:09
        Panie Redel. Ponieważ brzydzę się lizusostwem i tym co widzę na tym Forum
        (Osoby które mieszkają w tym mieście dwa dni z dojazdem) wyrazaja swoje
        uwielbienie jak dla ojca dyrktora ja wam zrobię przyjemność. OŚWIADCZAM ŻE MOŻE
        PAN WYCOFAC SWOJĄ REZYGNACJĘ. JA JUŻ TU PISAŁ NIE BĘDĘ. BRZYDZĘ SIE. LOGAN
        CIESZ SIĘ. CHYBA TO CIE ZADOWOLI.
        • ania_i_marek Re: Rezygnacja 18.09.06, 17:16
          Ech dorośli ludzie... Wszyscy wieszają psy na politykach za to, że ciągle się biorą za łby a wystarczy
          popatrzeć na siebie... Nie trzeba daleko szukać, co nie? Choć w tej sytuacji jest trochę inaczej. Polityk nie
          odpuści (stołka/czegokolwiek) a tutaj wszyscy rezygnują... Choć nie wiem, czy to jakiś postęp akurat w tej
          sytuacji.

pozdrawiam,
          Marek
    • ambanasik Re: Rezygnacja 18.09.06, 22:29
      Drogi Rafale...
      Donoszę niniejszym, ze w dniu dzisiejszym stałam się posiadaczem prawdziwego
      stałego łącza...i będę ten dzień....no właśnie Rafale chodzi o to, że się !@#$#$
      %%^*&.Twoja decyzja ( którą szanuje) postawiła pod znakiem zapytania moją
      decyzję(z której być może zrezygvuję)Proponuję łyk historii....
      1.Mój wjazd na forum 5 lat temu prawie i to co z tego wynikło...
      2.Rymowanie na ekranie
      3.Spotkania forumowiczów w realu
      4.Klimat, który tu gościł przez lat wiele....
      Rafale drogi ja nie znam szczegółów, nie znam postów etemzeta i pixa,bo długo
      mnie nie było na forum, nie mam pojecia o co poszło...ale... nawet nie znajac
      szczegółów,a znając Ciebie proszę przemyśl raz jeszcze swoja decyzję.
      Rafale, dać pole głupcowi, to je w perzynę zamieni...
      Rafale proszę popatrz na to z drugiej strony, tak jak tylko Ty potrafisz.
      Pozdrawiam
      amba
    • rafal.redel Re: Rezygnacja 18.09.06, 23:46
      Nie planowałem już w tej sprawie pisać, ale nie spodziewałem się na koniec tylu
      dobrych słów - chciałbym więc napisać: DZIĘKUJĘ!!!

Decyzję naprawdę przemyślałem i niestety nie będę jej zmieniał - to, że wciąż
      widnieję w nagłówku jako opiekun forum, to pewnie kwestia procedur. Przepraszam,
      że nie mogę spełnić prośby o wycofanie rezygnacji ale szkoda mi moich nerwów -
      potrzebne mi będą jeszcze parę lat. Trochę głupio powoływać się na usunięte
      wątki (żaden nie był usuniety przeze mnie i nie na moją prośbę - przynajmniej
      jedną z kłamliwych wypowiedzi chciałbym na koniec zdementować), ale
      wywnioskowałem z nich, że miał to być dopiero początek - cytuję - "walki". I
      rzeczywiście zanosiło się na dalszą eskalację.
      Osoba zapowiadająca tę walkę zresztą nadal stara się "neutralizować" przyjazne
      słowa z Waszej strony (za które jeszcze raz DZIĘKUJĘ) określając je mianem
      lizusostwa. Napisała też powyżej, że forum "to nie jest kółko różańcowe". Forum
      nigdy nie było takim kółkiem - wiedzą to ci, którzy oprócz pisania także czytają
      - ale dlaczego zamieniać je w piekło?

Więc dla tych, którym chce się jeszcze moje marudzenie czytać, na koniec może
      nieco patetyczna prośba: nie twórzmy tu kolejnego piekiełka, czy mało tych
      drobnych piekiełek w otaczającej nas rzeczywistości? Krytykując, próbujmy
      opierać się na faktach a nie zmyśleniach, starajmy się sprawdzać każdą
      informację (w dobie internetu to naprawdę coraz łatwiejsze - a ile łatwo
      sprawdzalnych, ewidentnych kłamstw zamieszczono tu w ostatnim czasie). Oceniajmy
      działania lub zaniechania, starając się nie obrażać przy tym ludzi -
      nieważne czy osób publicznych, czy współmieszkańców. Nie udało się dotąd - ale
      może kiedyś się uda.

O rety, wyszło trochę jak testament - a przecież forum to tylko bity i bajty ;-)
      Ale kasować nie będę ;-)

Dzięki i pozdrawiam!
      Rafał

• emtezet Re: Rezygnacja 19.09.06, 10:04
        Dzień dobry wszystkim forumowiczom. Miałem juz nie pisac ale nie moge wytrzymać
        jak czytam tego typu pożegnania. Panie Redel. Dam Panu tylko jeden przykład. W
        1974 Ś.P. Szanowny Pan Kazimierz Górski stworzył i doprowadził do sukcesów
        kadrę Polski. Czy to miało oznaczac że powinien on prowadzić tę Kadrę do końca
        życia. Nie! I tak nie było. Każdy kiedyś musi coś skończyć. I niech się pan nie
        zasłania moimi i pixa postami bo niby co w nich było takiego złego. Parę prawd
        o sytuacji w naszym mieście. Nie wytrzymałes pan nawet nie wiem czego to Pana
        sprawa. Tylko nie wypisuj pan tych płaczliwych tekstów bo to niegodne faceta
        pańskiego pokroju. Dałeś sie Pan wciągnąć w nagonkę na moją osobę i tyle.
        powiedz Pan jak mężczyzna co ja takiego napisałem co dotyka takich delikatnych
        ludzi jak pan. A jak pan chcesz skończyć ztym forum to nie zwalaj Pan winy na
        nas bo te biadolenia przywołuja u mnie mdłosci. Facet powinien byc zawsze
        facetem. A jeżeli to ma być na zasadzie "och panie Redel ja tu dopiero dwa dni
        ale Pańske przemyslenia są takie głębokie że juz nie wiem co mam ze soba
        zrobic" to chyba nie o to chodzi. Pozdrawiam wzystkich nawet Logana i nie
        płaczcie tak bo Pan Redel nie umarł i pisac chyba nadal moze. Tylko powiedział
        ze nie bedzie moderatorem.
        • ambanasik Re: Rezygnacja 19.09.06, 12:05
          Dzień dobry emtezecie,
          zafascynowana przeczytałam twoje cenne rady na temat sposobów pozegnań, na
          temat istoty bycia facetem...paluszki lizac doprawdy.
          Posiadasz wiedzę w tak delikatnej materii, że aż ciarki przechodzą mnie
          blondynkę. Twoja tajemniczość, nieomylność,bezkompromisowość,odwaga w
          anonimowym formułowaniu radykalnych sądów, głęboki subiektywizm i brak
          tolerancji dla odmienności myśli to wszystko czyni cię osobą wielce atrakcyjna
          w tych wspaniałych czasach w jakich przyszło nam żyć.Tak trzymać ...W sprawach
          mdłości polecam kropelki żołądkowe.
          • toban.zalogowany Re: Rezygnacja 19.09.06, 13:29
            emtezet z pewnością Ci odpowie, miał już nie pisać, ale nie mógł chłopak
            wytrzymać. Więc napisał o niczym. Ale jazda...
          • b.zyk Re: Rezygnacja 19.09.06, 13:37
            Ten emtezet to jest faktycznie słowny facet :)
            chociaż jest dzięki temu śmiesznie.

Rafale nie przejmuj się, już tak jest : niektórzy dyskutują, a niektórzy się
            przepychają
            • soviet46 Re: Rezygnacja 19.09.06, 14:20
              b.zyk napisał:
              > Ten emtezet to jest faktycznie słowny facet :)

Re: WYBORY 2006
              Autor: emtezet
              Data: 21.08.06, 12:48
              Człowiek honoru w przeciwieństwie do innych
              musi wykonac co obiecał. Żeby nie wiem co.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=46824226&a=47216645

Re: [OT] Polecam quiz CIA
              Autor: emtezet
              Data: 26.08.06, 15:21
              Dopiero teraz rozumiem burmistrza. Bedę na niego głosował.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=46824226&a=47526938

Człowiek honoru w przeciwieństwie do innych
              musi wykonac co obiecał. Żeby nie wiem co.

Świete słowa
            • logan.marki Re: Rezygnacja 19.09.06, 14:22
              b.zyk napisał:

> Ten emtezet to jest faktycznie słowny facet :)
              > chociaż jest dzięki temu śmiesznie.

Uważaj bo zaraz zostaniesz mianowany przez Emtezeta cytuje: „agentem i
              donosicielem burmistrza”, a z takich podobno składa się to forum.

Ja już jestem o krok dalej – Emtezet pozbawił mnie prawa pisania na forum ze
              względu na odmienne poglądy, oraz dlatego że podobno jestem w jakiś tajemniczy
              sposób powiązany z UM (czego się dowiedziałem w ostatnią niedzielę na forum).
              Choć nadal nie wiem na czym to powiązanie ma polegać :-)

• orlowski8 Re: Rezygnacja 20.09.06, 17:04
      Panie Rafale
      Teraz przeczytałem pański wpis i jeżeli to możliwe to proszę o wycofanie swojej
      rezygnacji.Nie należy ustępować głupcom bo cóż to będzie za świat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka