Dodaj do ulubionych

Sesje Rady

30.05.07, 21:51
Z ostatnich nagrań Sesji wynika,że końcowy koszt robudowy szkoły podstawowej
nr 3 bedzie wynosić ponad 8 mln złotych. To z czego budują tę szkołę? Kto tam
blisko mieszka, może sie wypowie.
Obserwuj wątek
    • rufous Re: Sesje Rady 31.05.07, 15:43
      Byłam niedawno w tej szkole, z zewnątrz widziałam to co dobudowano, ale 8 mln.
      to chyba bardzo gruba przesada!!!
      Może wyposażenie wnętrza będzie takie kosztowne?
      • zombi191 Re: Sesje Rady 31.05.07, 19:56
        rufous napisała:
        >Byłam niedawno w tej szkole, z zewnątrz widziałam to, co dobudowano, ale 8
        mln.to chyba bardzo gruba przesada!!!
        > Może wyposażenie wnętrza będzie takie kosztowne?

To cena tylko za rozbudowę szkoły.
        Wyposażenie będzie dodatkowo obciążać budżet.
        Firma, gdy zerwie kontrakt poniesie tylko 800 tyś złotych kary.

• rufous Re: Sesje Rady 01.06.07, 14:36
          wiesz może czy, rozbudowa szkoły jest finansowana z Funduszy UE?
          • xar-rax Re: Sesje Rady 01.06.07, 17:57
            Nie jest rozbudowywana i finansowana z FMP.
            Tylko z tej fundacji można czerpać bez ograniczeń bo kontrolujących ma się w garści.
            FMP - Fundusz Mareckich Podatników

Pozdrawiam xar ;-))))
    • bukieto Re: Sesje Rady 09.09.07, 22:42
      Jest rozbudowywana ze środków unijnych.. I przesadzona, dodano niepotrzebnie
      drzwi na każdy korytarz..
      • marecki.idiota niepotrzebne ? 10.09.07, 19:14
        bukieto napisał:
        > .. dodano niepotrzebnie
        > drzwi na każdy korytarz..

A to że niepotrzebnie, to skąd wiesz?
        Ktoś mądrzejszy to ocenił?
        • bukieto Re: niepotrzebne ? 11.09.07, 19:50
          Od ciebie to chyba każdy napotkany..
          • marecki.idiota jest wyjątek 11.09.07, 21:07
            bukieto napisał:
            > Od ciebie to chyba każdy napotkany..
            Zgadzam się. Jest jeden wyjątek - to bukieto.

A teraz, po wymianie uprzejmości, do rzeczy:
            Zapytałem cię konkretnie o konkretną sprawę.
            Więc albo odpowiedz skąd masz takie sensacyjne wieści
            albo rżnij dalej głupa.
            Wybór należy do ciebie.
            • zombi191 Re: jest wyjątek 11.09.07, 23:09
              Pieprzycie wszyscy głupoty a sens pytania był: dlaczego na rozbudowę
              szkoły burmistrz wydał ponad 8 milionów złotych i to wszystko za
              zgodą Rady.
              • marecki.idiota Re: jest wyjątek 12.09.07, 07:25
                zombi191 napisał:
                > Pieprzycie wszyscy głupoty a sens pytania był: dlaczego na rozbudowę
                > szkoły burmistrz wydał ponad 8 milionów złotych i to wszystko za
                > zgodą Rady

Ja osobiście, pieprzę, jak piszesz głupoty, z prostego powodu:
                > bukieto był łaskaw napisać:
                >bukieto 09.09.07, 22:42
                >Jest rozbudowywana ze środków unijnych..
                >I przesadzona, dodano niepotrzebnie drzwi na każdy korytarz..

Pięknie zasygnalizował nam wszystkim, że w temacie coś wie.
                I nie tylko ośrodkach unijnych. Ale i o szczegółach wykonawstwa.
                Zainteresował mnie tym przesadzeniem.
                Ale kiedy spytałem - skąd wie o tych niepotrzebnych drzwiach -
                zaczął rznąć głupa. Zwyczajnie i po prostu.

Już miałem nadzieję, tą sensacją , o tych drzwiach, podzielić się w moim
                miejscowym maglu. Bo to wiecie, idiota projektant wymyślił niepotrzebne drzwi,
                idiota zatwierdził, idiota z nadzoru podpisał, idiota odebrał, idiota
                zamawiający zapłacił.
                Byłbym bohaterem dnia w maglu.
                I wszystko diabli wzięli.
                Bo bukieto nie chce odpowiedzieć na proste pytanie:
                Skąd ma takie sensacyjne informacje o tych nieszczęsnych drzwiach.
                I nadal rżnie głupa.
                A bez tego, każda baba maglowa, wzruszy ramionami i powie mi krótko:
                -bujać to my ale nie nas.
                I to będzie łagodna forma wyrzutu.
                W wersji bardziej dosadnej usłyszę:
                - a ty co, starych wróbli, maglowych wyjadaczy, na końskie łajno chcesz nabrać?

A wszystko dlatego ze niejaki bukieto rżnie głupa.
                • bukieto Re: jest wyjątek 12.09.07, 16:45
                  Rżnę głupa bo jak mam rozmawiać z gościem, który obrał nick marecki.idiota?
                  Jestem dość drażliwy przy rozmowie z idiotami, choć dostrzegam po wypowiedziach,
                  że mój osąd był mylny, gdyż trafiłem na myślącego człowieka. Otóż dam Ci
                  możliwość zabłyśnięcia w maglu. Moja mama uczy w tej szkole i co nie co wie o
                  tej rozbudowie. Co do tematu drzwi, stwierdziłem to sam z bardzo prostego
                  powodu: to jest szkoła podstawowa, więc są tam dzieci w wieku 6 - 12 lat. Drzwi
                  są przeszklone, więc będzie fajna zabawa w trzaskaniu nimi. Za którymś razem
                  możliwe (choć nie przesądzone) szyba może się stłuc, kawałki poupadają na
                  ziemię, dzieci biegające po korytarzach "niechcący" nadepną, albo dla odmiany
                  się przewrócą, mogą się pokaleczyć. Poza tym drzwi na każdy korytarz nie
                  sprawią, że na przerwach będzie ciszej - wręcz przeciwnie - na takim zamkniętym
                  korytarzu będzie głośniej. Jeżeli nawet drzwi będą zatrzymywać dźwięk, to gdy
                  komuś się coś stanie nikt z dorosłych nie będzie wiedział, bo nie usłyszy. Małe
                  dzieci pobiegną po kogoś, ale starsze już takie nie są. Kolejny punkt przeciw
                  drzwiom: Szatnie jest planowana tam, gdzie była kiedyś, czyli w skrzydle, które
                  jest jeszcze w trakcie budowy. Dzieci z zerówki żeby dostać się do sali muszą
                  więc pokonać jak narazie 6 takich przeszkód, a 6-latki nie mają zbyt wiele sił.
                  Innym dzieciom też chyba nie bardzo się podoba pomysł przechodzenia przez kilka
                  drzwi. A jeśli będą otwarte - to po co są wogóle? To skłoniło mnie do
                  twierdzenia, że wiele z nich jest dodanych niepotrzebnie.
                  • marecki.idiota błysnę w maglu 13.09.07, 06:59
                    bukieto napisał:
                    > ... jak mam rozmawiać z gościem, który obrał nick marecki.idiota?

To na zasadzie przeciwieństwa.
                    Wielu zabiera głos pisząc, w moim rozumieniu, idiotyzmy na tym forum.
                    Alternatywa jest taka - albo oni albo ja mam punkt widzenia idioty.
                    Wybrałem opcję - że to ja nim jestem.
                    Może ktoś, kiedyś się zastanowi - czyj punkt widzenia jest bliższy prawdy i kto
                    tu robi z siebie tak naprawdę idiotę?

> Otóż dam Ci
                    > możliwość zabłyśnięcia w maglu.
                    Dzięki za konkrety co do drzwi.
                    Jedno pytanie - dokąd prowadzą te drzwi?
                    Pytam poważnie - nie umiem sobie wyobrazić o jakie drzwi chodzi?
                    Bo chyba nie chodzi o drzwi do klas?

A tak na marginesie - co stało na przeszkodzie abyś napisał w pierwszym poście
                    tych parę zdań?
                    • jolmar59 Re: błysnę w maglu 17.09.07, 22:54
                      Te drzwi to droga ewakuacyjna, ma zabezpieczać przed pożarem, i zrobione są
                      tworzywa, a nie ze szkła.
                      • xar-rax Re: błysnę w maglu 18.09.07, 09:38
                        > Te drzwi to droga ewakuacyjna, ma zabezpieczać przed pożarem, i zrobione są
                        tworzywa, a nie ze szkła.

Z jakiego tworzywa? odpowiedz i błyśnij jeszcze raz w maglu.

Pozdrawiam xar ;)
                      • bukieto Re: błysnę w maglu 20.09.07, 10:59
                        Dodatkowe drzwi na korytarzu to raczej marna droga ewakuacyjna.
                    • bukieto Re: błysnę w maglu 20.09.07, 10:57
                      Sorki, że tak długo, ale byłem na wyjeździe.

Drzwi prowadzą na każdy korytarz. Bardziej obrazowo - Po przejściu skrzydła z
                      obecnymi szatniami były 3 możliwości - na górę schodami, w prawo do sali przez
                      drewniane drzwi, lub do przodu na korytarz (tu pojawiły się pierwsze). Idziemy
                      prosto przez nowe drzwi, po prawo jest przejście na łącznik do nowego skrzydła
                      (kolejne drzwi). Na łączniku malutki wątek solarium, szklana ściana (w zimę ok,
                      w sierpniu po przestaniu tam ok 2 min robiło się gorąco). Zbliżamy się do końca
                      łącznika, tutaj dwie możliwości - na boisko lub w prawo (kolejne drzwi). Idziemy
                      w prawo - przed nami drzwi wejściowe do skrzydła z dworu, bądź w lewo - drzwi.
                      Udajemy się w lewo. W prawo do biblioteki, krótki korytarzyk, bądź w lewo -
                      drzwi, za nimi klatka schodowa albo w prawo - drzwi - skrzydło zerówek.
                      [Korytarz przechodni to rozumiem ta szatnia ma być?] Wchodząc na górę mam tylko
                      jedno ale - jest winda dla niepełnosprawnych - ok, ale na pierwszym piętrze się
                      kończy (co prawda nie ma potrzeby, żeby była wyżej, gdyż tam będzie tylko
                      strych), ale nie ma jakichś zabezpieczeń, oprócz standardowej wysokości
                      barierki, przed próbą wskoczenia na dach tej windy. Wróćmy teraz do starego
                      skrzydła. Wchodzimy na górę po schodach. W lewo Sekretariat, prosto sala
                      lekcyjna, w prawo nowe drzwi, za nimi 4 sale.
                      Drzwi do klas pozostają takie same jakie były. Być może będą wymienione w
                      przyszłym roku albo później. Chwilowo faktycznie nie ma takiej potrzeby, gdyż
                      wszystkie działają.

W sumie nic mi nie broniło napisać tego w pierwszym poście, ale nie ma tego
                      złego.. PRzynajmniej w jakimś stopniu pokonwersowaliśmy :]
                  • andro1001 Re: jest wyjątek 13.09.07, 10:53
                    Dzieci z zerówek narazie są na poddaszu i ni przechodzą przez
                    szklane drzwi, a za 2 tygodnie będą w nowych klasach w nowo
                    wybudowanej części i tam szatnia dla nich jest przy samej klasie.
                    Zapraszam na wycieczkę to sobie zobaczysz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka