Czytam to forum od... sama nie wiem od kiedy, na pewno zaczęłam jak jeszcze nawet nie planowałam ciąży - ale od początku wiedziałam, że jeśli kiedyś będę rodzić, to chciałabym domowo. Nigdy nic nie pisałam, bo jakoś tak nie czułam się pewnie (o czym ja, nierodząca, miałabym pisać?), ale przeczytałam pewnie większość wątków. I po cichu zawsze kibicowałam kolejnym domowym Mamom
Teraz mogę się chyba w końcu przywitać i przedstawić - jestem w 23 tygodniu pierwszej ciąży, którą mam nadzieję zakończyć porodem domowym, mieszkam w Krakowie. Z położną jestem umówiona na spotkanie w tym tygodniu - mam nadzieję, że nie znajdą się żadne poważne przeciwwskazania (oprócz tego, że na ten sam miesiąc umówiły się z nią już dwie dziewczyny). Mąż po długich przemyśleniach stwierdził, że skoro to dla mnie ważne i skoro to wszystko, co mu opowiadałam o PD jest prawdą, to trzeba spróbować

Pozostała rodzina póki co nic nie wie, i nie wiem czy to się zmieni.
I mam jeszcze prośbę - kilka dni temu gdzieś na tym forum, albo na jakiejś powiązanej stronie, widziałam dłuuugą listę pytań, które można/trzeba zadać położnej, po polsku - nie chodzi mi o link z góry strony, prowadzący do angielskiej strony. No i teraz mam jakieś zaćmienie i nie potrafię tego znaleźć (naprawdę szukałam, ale widać ciapa jestem...), a przydałaby mi się taka ściąga za te kilka dni