Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich - nowa z Poznania:)

10.02.09, 19:00
Witam serdecznie wszystkichsmile Zalogowałam się tutaj za namową Pani Aliny z
Piły, którą wielu z was zna. Jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem. I ja i tata
dziecka jesteśmy absolutnie zdeterminowani by urodzić w domu. Mam nadzieję, że
nam się uda. Mam także nadzieję, że będę czasami mogła skorzystać z waszego
doświadczenia i wsparcia.
Obserwuj wątek
    • hab_ek Serdecznie witamy 10.02.09, 20:52
      Serdecznie witamy i gorąco zapraszamysmile
      Nasza położna widzę, że ma coraz więcej "dzieci". Kiedy termin?
      pozdrowienia
      • kozian Re: Serdecznie witamy 10.02.09, 21:02
        To może ja też się ujawnię...również jestem z Poznania i na początku marca
        spodziewamy się zobaczyć nasza drugą córeczkę, oczywiście jak tylko się uda to w
        domu! Pozdrawiam.
        • kaakaa Witam nowe Poznanianki :-) n/t 10.02.09, 21:15
          • karj-oka Re: Witam nowe Poznanianki :-) n/t 10.02.09, 21:52
            Dzięki, dzięki i też pozdrawiam! Termin u nas na 26 maja, ja jednak jakoś czuję,
            że będzie wcześniej... Skąd przeczucie? Nie mam pojęcia!wink Najważniejsze jednak
            by nie było dużo wcześniej. Za nic nie chcę rodzić w szpitalu!
        • karj-oka Re: Serdecznie witamy 10.02.09, 21:54
          Kozian, wy także z Panią Aliną? Pierwsza córcia urodzona w domu?
          • kozian Re: Serdecznie witamy 10.02.09, 23:04
            Tak, z Panią Aliną. Córeczka urodziła się w szpitalu, ale tym razem już nie
            chcemy sobie i dzidzi serwować takiej atrakcji jaką jest poród i pobyt w
            szpitalu.Ponieważ do rozwiązania zostały już trzy tygodnie głęboko wierzymy,że
            wszystko przebiegnie pomyślnie smile
    • sun.pl Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 11.02.09, 09:47
      Witajcie Poznanianki smile
      ale się nas "namnożyło" wink Pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że będziemy się
      wspierać. Mam termin na 4 czerwca, pierwszy synek urodził się wcześniej, więc
      będziemy się starać, żeby się nie zdublować z karj-oką wink
      • joannapoznan Ale fajnie;) 11.02.09, 10:40
        gratulacje, cieszę się że bedę miała skąd czerpać wiadomości.
        • karj-oka Re: Ale fajnie;) 11.02.09, 15:31
          Kozian trzymam kciuki, by wszystko poszło i-de-al-nie! Pani Alina wspominała o
          jakimś bliskim porodzie w Poznaniu - pewnie was miała na myśli.

Sun.pl, to ty zaraz po mnie... Chyba że... Faktycznie możemy się "zderzyć"wink Mam
          jednak nadzieję, że jakkolwiek nam się terminy poprzesuwają to obydwu nam uda
          się szczęśliwie w domu urodzić. A synek pierwszy także w domu urodzony? Nie
          przeczytałam jeszcze wszystkich wątków, więc jeśli gdzieś jest twoja opowieść to
          jeszcze nie dotarłam.

Troszkę wam zazdroszczę dziewczyny doświadczenia, bo wszak to dla was obydwu
          drugie dziecko. Niemniej... wierzę w siebie, w malucha i nasze instynkty.

Joanna, pozdrawiam serdecznie! Mam nadzieję, że kiedyś będą ci potrzebne
          konkretne informacjewink
          • karj-oka Joannapoznan - śliczne zdjęcia:) 11.02.09, 16:06
            Joanna, myślałam że dopiero planujesz dzieci, ale obejrzałam galerię Ernesta i
            już wszystko jasnesmile Zdjęcia śliczne!

Proszę o trochę cierpliwości, albowiem zanim będę bezbłędnie łapać kto i skąd
            minie zapewne trochę czasu...
            • annairam Re: Joannapoznan - śliczne zdjęcia:) 11.02.09, 16:33
              I ja pozdrawiam z Poznania.
              Choć na razie w ciązy jeszcze nie jestem to mi się zaczyna powoli marzyć ten
              stan. Tym bardziej z perpektywą porodu w domu. Aż się człowiekowi chce wink.
              Zobaczymy jak wyjdzie.
              Bardzo się cieszę, że będe mogła poczytać jak wyglada rodzenie w domu w naszym
              mieście i okolicach. Na razie, osobiście, nie znam nikogo kto miałby takie
              szczęście.
              Powodzenia i trzymam kciuki.
              • joannapoznan karj 12.02.09, 11:18
                dziękujęwink

Erenst urodził się na Lutyckiej ale następne planuję urodzić w mojej
                łazience no ew. w sypialniwink
          • sun.pl Re: Ale fajnie;) 13.02.09, 00:15
            Karj-oka, tak, mój pierwszy synek jest także dobrze urodzony smile Zatem pierwsze
            można jak najbardziej w domu - tak jak Ty zamierzasz. Wiara w siebie i w
            instynkty jest jak najbardziej wskazana. Spróbujmy tylko trzymać się terminów,
            to się nie zderzymy wink Pozdrawiam!
    • goblin.girl Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 12.02.09, 11:56
      witam smile ale fajnie, tyle dziewczyn z Poznania smile
      • silije.amj Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 16.02.09, 19:26
        A gdzie wy byłyście, jak ja was szukałam prawie dwa lata temu, a potem kolejny
        raz 17 miesięcy temu????? wink
        • karj-oka Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 16.02.09, 19:35
          No ba! Ja wtedy taty dla dziecka szukałam! A założeniem głównym było, że ma być nie byle-jaki, ale taki, który porodu w domu będzie pragnął tak bardzo jak ja. No i warto było szukać długo i wytrwale, bo i tata całkiem fajny się trafił i towarzystwo już jest w Poznaniu, które i doradzi i wesprze w potrzebiewink
        • annairam Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 16.02.09, 20:12
          A ja żałuję, że Was wczesniej nie znalazłam (tzn. przed porodem) i Ciebie,
          Silje, jako poznanianki szczególnie. Mój synek urodził się kilka tygodni po
          Twoim - jak wnoskuję po datach. Wtedy nie miałam odwagi urodzić w domu - głównie
          z niewiedzy...
    • kropkaa Witaj! n/t 20.02.09, 23:51
    • nini6 karj-oka 25.02.09, 09:29
      Napisałam do ciebie maila na gazetowego, niestety wrócił... Czy możesz podac
      inny adres mailowy? Może byc na priv smile
    • bratka8 Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 07.05.09, 14:14
      Chciałabym się przywitać, a jako, że jestem "prawie" poznanianka, to podczepiam się pod ten wąteksmile
      Na poród w domu "zachorowałam" dwa lata temu i myślę że to już nieuleczalne. Dość regularnie podczytywałam to forum i tylko czekałam żeby zaciążyć i móc się ujawnić.
      Termin mam na początek listopada i jak nie będzie przeszkód medycznych i położna mi nie odmówi rodzę w domu. Dwa lata temu pomimo mojego pragnienia rodzenia w domu, położna widziała mnie raczej w szpitalu. Tak więc panią Alinę znam, poród z nią w szpitalu wspominam bardzo ciepło, ale tym razem wolę dom, choćby po to by ze skurczami nie musieć jechać taki kawał drogi do Piły. Już wszystkie przeszkody sprzed dwóch lat są nieaktualne więc mam nadzieję że się uda!
      Jeszcze raz witam i pozdrawiam!
    • ph78 Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 07.05.09, 18:56
      Witajcie, dziewczyny!

Ale cudownie, że tyle się ujawnia zwolenniczek rodzenia w domu smile
      Wczoraj próbowałam zainspirować tym sposobem myślenia brzuchatki na
      innym forum i niestety, spotkałam się z ogólną nieufnością, lękiem i
      przeświadczeniem, że szpital + lekarz to bezpieczny zestaw.

Karj-oka, wybacz mi mały offtopik i przyjmij życzenia powodzenia w
      akcji!
      • karj-oka Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 08.05.09, 13:01
        Też się cieszę, że pojawiają się nowe dziewczyny i witam serdecznie! Dziękuję za
        życzenia ph78 - przydadzą się, oj przydadzą, bo gdy uda się podnieść jedną kłodę
        i usunąć ją z drogi, za jakiś czas pojawia się następna. Ale to już temat na
        inny wątek i mam nadzieję, że zatytułuję go "Bridiana Jones Reloaded"wink
        • clementine_kruczynski Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 29.05.09, 00:22
          Witam i ja,
          Jeszcze jedna z Poznania (i okolic). Jak się uda to w sierpniu drugie dziecko
          urodzę w domu, z panią Aliną. Pierwsze dzieciątko - córka, urodzone w szpitalu.
          pozdrawiam
    • gadzia2 Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 11.07.09, 23:26
      Duzo czytałam o Pani Alinie a Twój opis mnie utwierdził ,ze chciałabym z nią
      rodzic. Czy mogłabym prosić o namiary do niej na priv - gadzia2@gazeta.pl? Mam
      jeszcze sporo czasu ale już zaczelam męża "zmiękczać" smile
      • gadzia2 Re: Witam wszystkich - nowa z Poznania:) 20.07.09, 16:39
        Namiary do Pani Aliny znalazłam...maż coraz bardziej zmiękczonywink
        Teraz szukam dobrego lekarzasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka