Dodaj do ulubionych

poszukiwań czas - 3city

22.02.09, 13:20
Szukam sprawdzonej położnej z moich okolic. Jusder - czy ja dobrze wyśledziłam, że Tyś gdańszczanką? Kim jest ta położna, którą nazwałaś aniołem? Zgaduję, że skoro to był to jej pierwszy poród w pełni domowy, to nie była to p. Elżbieta Capierzyńska?

Czy któraś jeszcze rodziła w domu w Trójmieście? Z kim?

(w archiwum wyszperałam bardzo niewiele informacji)
Obserwuj wątek
    • lysonka Re: poszukiwań czas - 3city 24.02.09, 12:00
      Jusder mieszka w Zielonej. Jestem z gdańska i też miałam problem ze znalezieniem
      położnej, bo niestety na panią Capierzyńską nie było nas stać. Przy ostatnim
      porodzie domowym towarzyszył mi lekarz, nie miałam położnej ale to był mój
      trzeci poród (a drugi domowy). Przy pierwszym porodzie bez położnej która pokaże
      jak zająć się noworodkiem byłoby ciężko. Z tego co wiem lekarz ten współpracuje
      z położną która towarzyszy w czasie porodu a on jest pod telefonem i w razie
      potrzeby przyjeżdza. Jeżeli jestes zainteresowana to napisz na priva.
      • anionka upewniając się 25.02.09, 08:37
        Dzięki Lysonka!

Na priv, tzn. na adres lysonka@gazeta.pl, prawda? tam poszedl moj mail, w kazdym bądź razie...

Czy jesteś jedyną gdańszczanką na tym forum?
    • anionka Re: poszukiwań czas - 3city 04.03.09, 13:35
      nie chce byc upierdliwa, ale bardzo mi zalezy na tych informacjach i nie wyobrazam sobie lepszego zrodla informacji, niz to forum...

czy naprawde nikt nic nie wie o szansach na porod domowy w gdansku? (wykluczajac ten unassisted smile)

(lysonka, nie dostalam od Ciebie zadnego maila)
      • lysonka Re: poszukiwań czas - 3city 08.03.09, 00:33
        Już napisałam ostatnio rzadko zaglądam na forum, a jeszcze rzadziej
        na pocztę .
    • gustaw.jelen Re: poszukiwań czas - 3city 09.03.09, 10:33
      Anionko, jak już będziesz coś wiedzieć, podziel się, proszę,
      wiadomościami. Dziękuję z góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka