Dodaj do ulubionych

Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pilne

13.03.12, 10:19
Moje dziecko idzie w tym roku do komunii. Jest propozycja, by zagrało jakąś pieśń na ofiarowanie.
Myślałam o tej w/w.
Czy ktoś ma może łatwe nuty na skrzypce ?
jeśli nie tą to może "Barkę " ?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 13.03.12, 11:39
      Na kiedy to potrzebujesz? I chodzi ci o to, zeby dziecko zagralo po prostu melodie piesni, czy m towarzyszyc spiewowi? w drugim wypadku jakas improwizacja czy glos towarzyszacy bylby fajniejszy. Piesni mam cale mnostwo, ale wiekszosc spiewnikow mam w tej chwili u znajomego organisty, ktory z holenderskim chorem przygotowuje msze integracyjna z polskimi piesniamiwink

moj mlody tez idzie do komunii. Znowu porywam sie z motyka na slonce i mam mu szyc garnitur, bo strasznie nieproporcjonalny chudzielec chce isc w garniturze, a tu do komuni w lniatych kompletach z krotkimi portkami chodzauncertain tyle tylko, ze ja szyje tyle co nic, w zyciu dziurki na guzika nie robilam i zamka nie wszywalam, a tu garnitur na podszewcewink

Przypomnialam sobie, moze by tak zagral "Ave Maria?" Cacciniego. Duzo latwiejsze niz schubert czy bach-gounod, a przepiekne. Mam gdzies nutki, chyba nawet z tekstem w kluczu wiolinowym i akompaniamentem. Do maja zdazy.
      • mama_dorota Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 13.03.12, 11:51
        A ja mogę prosić to łatwe Ave Maria też?
    • sylwik30 Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 13.03.12, 15:52
      Tijgertje nutki to najlepiej na już, bo komunie ma 6 maja, a potrzebuje czasu na przygotowania.
      Ave Maria jest piękne, ale czy poradziłby sobie. Musielibyśmy spróbować.

Wiosna idzie nie ma strachu!
      Zaraz zniknie śnieżek z dachu!
      • mama_dorota Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 13.03.12, 16:36
        Mam nadzieję, że to nie będzie nie na miejscu, ale ja polecam też "Cudowną Bożą Łaskę". To stara protestancka pieśń, ale w Kościele Katolickim ta melodia jej znana jako pieśń "Nim świt obudzi noc" sł. ks Zbigniew Łebka
        www.youtube.com/watch?v=7SzBJFDy10w
        Mam do tego bardzo proste nuty. Gosia to grała w I klasie.
        Zobacz też to: wink
        www.youtube.com/watch?v=MMn6BDms99s&feature=related
        • mama_dorota Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 13.03.12, 16:38
          Wysyłam ci to na sylwik30@gazeta.pl, sama zobacz. Dodatkowo wysyłam ci próbki utworów Dancli, szczególnie Valse warto spróbować.
        • mama_dorota Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 13.03.12, 16:44
          Wykonanie z tekstem katolickim:
          www.youtube.com/watch?v=IrIuzxm_sVA&feature=fvwrel
    • sylwik30 Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 13.03.12, 19:04
      Dziękuję, dziś będziemy grać.

Prosiłabym jeszcze tą Ave Maria, może coś się wykluje i porównamy.
      • tijgertje Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 14.03.12, 13:31
        Przekopalam swoje nuty, ale sie nie doszukalam. Udalo mi sie jednak znalezc w sieci, w sumie to samo. Mysle, ze to naprawde prosty kawalek, akompaniament w cwierrcnutach, wiec latwo wyliczyc. Wersja na skrzypce ma 3 krzyzyki, ale mysle, ze wersja fletowa nawet lepiej sie nada, najwyzszy dzwiek to a2, wiec w I pozycji nie bedzie problemu.

www.8notes.com/scores/9986.asp
        a tu moje ulubione nagranie:

youtu.be/bAULcisUEGw
        • mama_dorota Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 14.03.12, 13:58
          Rzeczywiście, bardzo proste. Dzięki smile
          • tijgertje Re: Wszystko Tobie oddać pragnę-potrzebuje nut-pi 14.03.12, 16:48
            No mowilam, ze prostesmile a do tego jakie ladnewink
        • bb12 :) 17.03.12, 08:08
          Dzięki za nutki. Nam też się przydadzą smile Nam, czyli i Kai i mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka