mama_dorota 27.06.13, 22:15 Minął już pierwszy rok szkolny tego pilotażu? Co macie na ten temat do napisania? Jakieś przemyślenia? Nowe informacje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiola.1230 Re: I co z reformą? 28.06.13, 21:11 WITAJ,jak dla mnie lepiej było po staremu.Mieszane klasy( 6,7 latki ,coś strasznego!!!!!!!!!!te dzieci są za małe emocjonalnie, mają problemy z liniaturą i kształtem liter,czytaniem,usiedzeniem w ławce i koncentracją .Wymagają pracy rodzica w dogonieniu.Mija jakiś czas zanim nadrobią.Może ,ta reforma sprawdzi się, jak zostaną w pierwszych klasach same 6 latki ,sama nie wiem?????????? Odpowiedz Link
franianiania Re: I co z reformą? 28.06.13, 22:33 mama_dorota chyba o innej reformie pisze Odpowiedz Link
mama_dorota Re: I co z reformą? 29.06.13, 08:47 Tak, o innej, tej dotyczącej szkół muzycznych. Odpowiedz Link
agatjap Re: I co z reformą? 29.06.13, 11:04 u nas na zebraniu pani dyrektor mówiła, że to dopiero od września 2013 będzie wprowadzone Odpowiedz Link
mama_dorota Re: I co z reformą? 29.06.13, 11:10 Wiem, ale niektóre szkoły brały udział w programie pilotażowym. Kilku osób z forum to dotyczy. Odpowiedz Link
wiola.1230 Re: I co z reformą? 30.06.13, 20:41 witam,napiszcie jakie zmiany dotyczły tej reformy,szukałam w necie ale na stronie ministerstwa znalazłam tylko informacje ze zmiany są ale jakie ???????????? nie mogę znaleźć,poz Odpowiedz Link
iwwik Re: I co z reformą? 01.07.13, 08:17 Wiola poszukaj na forum - w okolicy września/października 2012 był watek na ten temat. Odpowiedz Link
jajko54 Re: I co z reformą? 01.07.13, 09:28 u nas był ten pilotaż ale dotyczył głównie 4 klas więc nas nie i w sumie niewiele wiem na ten temat. starszy syn od przyszłego roku będzie w 4, ale prawdopodobnie będzie szedł 'tokiem indywidualnym' czy jak to się tam nazywa (w sensie że nie zespołowym, oprócz tego że będzie miał obowiązkową orkiestrę). Odpowiedz Link