Dodaj do ulubionych

Plany wakacyjne

09.06.07, 11:34
Odliczam dni do wakacji,zmęczona jestem strasznie pod koniec roku szkolnego.
Co planujecie? Co planują Wasze dzieci?

Cały lipiec będę odpoczywać! Na początku wakacji zaliczam wszystkich lekarzy
[jest tego sporo,bo dziewczyny chorują przewlekle], potem goszczę koleżankę i
wspólnie w połowie miesiąca wyjeżdżamy nad polskie morze.Starsza córka leci
do taty na miesiąc [Irlandii].
Sierpień jeszcze nie zaplanowany.
Obserwuj wątek
    • anisr Re: Plany wakacyjne 10.06.07, 10:01
      Beata, zasłużyłyście na wspaniałe wakacjesmile
      U nas plany sie skomplikowały ze względu na moją zmianę pracysad
      Pierwszą połowę lipca dziewczyny spędzą z babcia i moją siostra w jej domku pod
      wieliczka.Potem 3 tygodnie w domu, potem mąż bierze urlop i zabiera je na 2
      tygodnie nad morze.Ja dojade jak Bóg da ( i szef pozwoliwink)
      • ivovita Re: Plany wakacyjne 10.06.07, 10:09
        A ja właśnie 2 tyg. temu zrezygnowałam z pracy.No , ale nasze plany wakacyjne za
        bardzo się nie zmienią. Lipiec spędzamy w domu ( babcia z dziadkiem do Victorii
        przyjeżdżają) i młoda trochę skorzysta z uroków mieszkania nad morzem.Pod koniec
        lipca wyjeżdżamy na 2 tygodniowy kurs muzyczny do Amboise ( nad Loarą),a póżniej
        być może jeszcze do Polski. Victoria marzy o kursie w Głuchołazach - ma tam już
        "starych" znajomych.
        • anisr Re: Plany wakacyjne 10.06.07, 19:31
          A moja znajoma namawia usilnie ,żebym Olge puściła za rok do Łańcuta-podobno tez
          jest super i takie młodziaki tez tam jeżdża...może się zecydujemysmile
          Ivovita, a Wy nie myślałyście o Łańcucie?
          • aneta7011 Re: Plany wakacyjne 10.06.07, 20:34
            W Łańcucie jest super byłam tam z moimi dziewczynami, super atmosfera po prostu
            przesiąknięta muzyką, w miasteczku w okresie trwania kursów roi się od młodych
            muzyków, wszędzie słychać dźwięki skrzypiec i wiolonczeli ( kiedy pogoda
            dopisuje ćwiczy się zwykle pod gołym niebem), mnóstwo koncertów w wykonaniu
            uczestników jak i wybitnych profesorów we wspaniałych wnętrzach zamku lub
            szkoły.Dla chętnych jest możliwość grania w zespołach, orkiestra. Są to "duże"
            kursy tzn. mnóstwo uczestników. Organizowane są wycieczki(do Leżajska,
            zabytkowe organy), oraz zwiedzanie zamku i powozowni. Młodsza młodzież i
            dzieci muszą przebywać oczywiście pod opieką rodzica lub opiekuna. Mieszkanie
            najlepiej wynająć sobie w prywatnie (jest wiele ofert),tak jest o wiele
            bardziej komfortowo i spokojniej niż w internacie, a cena podobna. Naprawdę
            polecam, jest tylko jedno "ale" dotyczące lekcji indywidualnych. Trzeba sie
            wcześniej upewnić , czy wybrany profesor nie będzie uczył wraz ze swoim
            asystentem, bo jeżeli tak to istnieje duże prawdopodobieństwo, że dziecko
            będzie miało lekcje właśnie z nim. Dzieje sie tak ponieważ Ci bardziej znani
            profesorowie są najbardziej oblężni, a oni zwykle mają ze sobą własnych
            studentów i uczniów z którymi mają lekcje w pierwszej kolejności i zwykle nie
            starcza im czasu i ochoty na innych nie znanych im uczniów. dlatego lepiej
            czasem zapisać się do mniej znanego profesora i mieć pewność, że dziecko nie
            beędzie uczone przez jakiegoś asystenta, który jest zazwyczaj po prostu dobrym
            studentem,co nie gwarantuje przecież, że dobrym pedagogiem.
            • aneta7011 Re: Plany wakacyjne 10.06.07, 20:52
              Życzę wszystkim udanych i owocnych wakacji. Nie wiem czy znacie letnie kursy
              w Bałoszycach. Też fajne, a w dodatku dzieci mogą być na nich bez rodziców
              ( z rodzicami oczywiście także)Są tam bardzo komfortowe warunki, mieszkanie ,
              posiłki lekcje, koncerty - wszystko w jednym budynku. Coś w rodzaju kolonii,
              pełna opieka pedagogów w czasie wolnym , bardziej kameralnie, również
              wycieczki. Dużo małych dzieci (od I klasy)ale młodzież z II stopnia również. Są
              dobrzy pedagodzy zwłaszcza dla najmłodszych. Tylko nie wiem czy jeszcze można
              się zgłaszać, ale to jest adres, gdzie można pobrać formularz www.ia.take5.pl .
              • anisr Re: Plany wakacyjne 10.06.07, 21:59
                Kurcze, fajne...a nie ma jakies stronki z większa ilościa informacji?A Twoje
                dzieci tam były?w jakim wieku?
                • aneta7011 Re: Plany wakacyjne 11.06.07, 14:01
                  Moje dzieci były w Łańcucie jak miały: 11 lat starsza, 7 lat młodsza, a w
                  Bałoszycach były dwa lata później. Informacje o Bałoszycach można uzyskać na
                  stronie Polskiego Centrum Informacji Muzycznej COURSE/POLMIC. NIestety
                  sprawdziłam i termin wysyłania zgłoszeń minął 20 maja, ale można zadzwonić do
                  organizatora i się upewnić czy nie ma już miejsc. Numer tel jest na tej stronie
                  • ivovita Re: Plany wakacyjne 11.06.07, 15:02
                    Aneta7011, cieszę się ,że podałaś informacje o Bałoszycach - o tym kursie
                    jeszcze nie słyszałam.
                    Moja córka jak na razie upiera się przy Głuchołazach, była tam już 2 razy, ma
                    już swoich znajomych i lubi profesora.
                    Jest jeszcze mała więc może w przyszlości wybierzemy się na inne kursy.
                    W Amboise Victoria będzie u pani,która daje lekcje również w Lańcucie - u pani
                    Głowackiej -Pitet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka