Dodaj do ulubionych

Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczniów 1

19.06.09, 11:00
WItaqm, czy ktos moze ma ten podrecznik i moglby mi
odsprzedac/pozyczyc do xero? Autorki zgodzily sie an kopiowanie,
jako że od 14 lat nie było wznowień, a np. w naszej szkole dzieci
mają korzystać wlasnie z tego podręcznika.
Mieszkam w Warszawie, ale ew. ocywiscie pokryję koszty przesylki itd.
dzięki!
Cleo
Obserwuj wątek
    • derby_du Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 19.06.09, 21:15
      ccleo mnie ubiegła wink żartuję, oczywiście! niestety, nasze dzieci muszą
      korzystać z tego podręcznika... zaczęłam poszukiwania, ale jest ciężko. więc
      dołączam się do prośby. może zjednoczymy siły? pozdrawiam serdecznie.
      • ccleo Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 19.06.09, 22:40
        Derby- a my przypadkiem w tej samej szkole? wink)
        Szukajmy wiec, mamy jeszcez 2 miesiace. Ja już zdazylam wyslac
        zapytania do kilku e-ksiegarni, ktore iby maja to w ofercie, ale
        oczywiscie dostalam odpowiedz: 'brak w magazynie i brak u wydawcy'.
        Pytalam tez znajome mamy dzieci muzycznych z innych miast niz moje,
        ale tam uczą sie z innych podrecznikow.
        cleo
        • derby_du Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 20.06.09, 14:01
          ccleo - pozwoliłam sobie napisać na priv gazetowy.

pozdrawiam!
          • grzanka23 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 20.06.09, 20:26
            A co to za ksiązeczka ? napiszcie cos więcej o niej.Do kt klasy i
            autora.Byc moze ja tez juz muszę się o nią postarać.
            • ccleo Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 20.06.09, 23:29
              Derby- ja w ogole nie korzystam z tej poczty- wieki temu z 3 razy
              zajrzałam, nie wiem nawet, gdzie jestwink Więc- albo wejdź na mojego
              bloga (nizej link) i tam na dole z boku moj nr GG jest, albo pisz:
              klaara (at)poczta.fm

Moja znajoma, która kiedys chodzila do muzycznej koajrzy tę książkę -
              będzie w swoim domu rodzinnym w wakacje i postara się przejrzeć
              pudła. Dam znac, jak cos znajdę!

Grzanka-dowiedz się w szkole najpierw!
              • grzanka23 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 21.06.09, 22:30
                OK
    • karola.v Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 03.08.09, 08:58
      Ta pozycja powinna być dostępna w bibliotece szkolnej,
      u nas co roku każą rodzicom tej książki szukać,choć doskonale nauczyciel wie,że
      pozycja jest niedostępna na rynku.
      We wrześniu okazuje się,ze szkolna biblioteka muzyczna jest w stanie wypożyczyć
      ją każdemu dziecku.
      Także spokojnie smile
      • derby_du Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 11.08.09, 16:24
        Dzięki za dodanie otuchy Karola smile) podejrzewam, że właśnie tak to się skończy...
        • ccleo Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 17.08.09, 12:51
          Ja juz zarzucilam poszukiwania... tez liczę na bibliotekę. Generalnie to mamy z
          rzeczy szkolncyh- tornister. Oraz w perspektywie 16 dni przyjazd pianina. Ani
          zesyztow, ani nic!
          Kazali kupic zesyzty do nut z 'duza pieciolinią' i nigdzie nie mogę znalezc.
          I 'balerinki' na rytmikę- nie wiem, o co chodzi!! takie z podeszwa gumową? jakie? hm
          Dzis dowiedzialam sie jeszcze chociaz tego, ze będą chodzic na 8.00, moze 1-2
          dni na 8.45. No, ciekawe jak to u nas wyjdzie i co z mlodszym dzieckiem heheh.
          cleo
          • mg-34 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 17.08.09, 15:14
            Hej! Czy tego papieru w szeroką linię nie można wydrukowac z
            internetu. Jest strona blank sheet tam jest program z możliwością
            wyboru szerokości pięciolini i inne opcje.Moja córka tez tam
            drukuje.Nauczyciele nie mają zastrzezeń (jesli chodzi o czysty
            papier)
          • haan87 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 17.08.09, 16:39
            przyzwycziłam się do wakacji studenckich, trwających do października,
            dlatego zdziwiłam się początkowo czytając, że już wszczęte zostały
            poszukiwania podręcznikówwinkAle to już tylko miesiąc...no mniejsza, w
            każdym razie co do muzycznych podręczników mogę być pomocna, tutaj selkar.pl/advanced_search_result.php?keywords=muzyka&x=0&y=0
            mają spory wybór i niezłe ceny, także może zaoszczędzi wam to troche
            czasusmile
          • kasiask Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 17.08.09, 21:38
            Balerinki, to jak sądzę, są nasze zwykłe baletki. Do kupienia w
            większych sklepach obuwniczych. Koszt 20-30 zł.
          • karola.v Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 09:13
            Zeszyty z dużą pięciolinią można kupić w sklepach z instrumentami,lub w sklepach
            muzycznych(ale nie typu Empik,takich bardziej ambitnych smile),lub też w
            szkole,przynajmniej u nas (Katowice)szkoła zawsze zamawia(najpierw każą kupować
            w sklepach a póżniej okazuje się ze połowa dzieci ma nie takie zeszyty jak
            trzeba) i bodajże po 3 zł sekretariat sprzedaje.Te zeszyty są bardzo dobre dla
            początkujacych muzyków,pięciolinie są duże i wyrażne.
            Baletki do kupienia w Smyku lub H&M,na allegro też kupowałam,ważne zeby były
            miękkie.
    • pinata34 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 17.08.09, 20:27
      Ciekawe - ja tez szukam tej ksiazki i zeszytu do nut z szeroka
      linia - i wciąż nie wiem na ktora godzinę moje dziecie będzie
      chodziło do szkoły. A to tuż tuż. Proszę dajcie znać jak znajdziecie
      książkę lub zeszyt ( o ile zeszyt będzie w Warszawie. Nie mówie
      nawet o tym, że skrypiec nie mamysmile))
      Pinata
      • mama_dorota Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 09:07
        Sprawy planu lekcji to chyba we wszystkich szkołach dopiero teraz się ważą.
        Skrzypce prawdopodobnie będzie można wypożyczyć w szkole, za niewielką opłatą.
        Jeśli nie, to polecam zakupy u lutnika, a nie w sklepie muzycznym. W przypadku
        instrumentów smyczkowych warto poszukać instrumentu niezbyt nowego, używanego
        wcześniej, aby był rozegrany, a lutnicy często w tym pośredniczą. Ceny jak w
        sklepie albo trochę niższe. Kupiłam córce fabryczne czeskie (made in
        Czechoslovakia) skrzypce, które mają przynajmniej kilkanaście lat, są trochę
        podrapane, ale ładnie brzmią i są 'miękkie'. W sklepie dostępne w tej cenie były
        chińskie, błyszczące, ale na wyglądzie ich zalety się kończą, bo brzmią kiepsko
        i trudno dziecku na nich grać. I jak te piękne dziecku upadną, a to się dzieciom
        zdarza, to będzie brzydki ślad, na podrapanych nie będzie widać różnicy.
        • mama_dorota Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 09:08
          Zapłaciłam za skrzypce 1/4 z futerałem i smyczkiem 400 zł. Jak mała z nich
          wyrośnie mogę oddać je w rozliczeniu kupując następne.
        • 12345gosia Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 31.08.09, 12:10
          Książki jeszcze nie mam .
          Natomiast zeszyt w szeroką linie można zamówić pod telefonem (22)
          788 56 07
          lub tak jak ja zamawiałam poprzez pocztę trangiel@triangiel.com
    • ccleo Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 10:05
      No, dobra: poranna burza sprawiła, ze nie moglam spac, wiec MYSLALAM. ach, to
      najgorsze co moglam zrobic. Zaczelam sie bac, ze nie damy rady z tym wstawaniem,
      że dzieci będą lepiej przygotowane niz Misia, bo np. maja rodzicow muzykow i
      beda mialy tę nieszczesna ksiazke, odpowiednia pieciolinię i body z balerinkami
      jak trzawink
      Teraz mam obie małe chore, więc chyba przez net pozamawiam wszystko.
      I kiedy te mundurki mają nam dac? nawet pieniędzy nie zebrano? Ksiazek tez mamy
      nie kupowac...
      Matko-jeszcze pewnie jakis strój galowy muszę skombinować!
      aa!
      cleo
      • pinata34 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 10:41
        spoko spoko - my tez nie jestesmy muzykami i żadnego w rodzinie nie
        mamysmile Mundurki pewnie dadzą jak je sobie zamówimy... A gdzie
        znaleźć lutnika w stolycy?
        A jeszcze początek roku w katedrze ..a moje dziecie w kościele nie
        wytrzymuje...
        • mama_dorota Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 10:57
          Ja swojego lutnika znalazłam przez internet. Warto też sprawdzić na stronie
          Związku Polskich Artystów Lutników i dzwonić, pytać kto co ma.
          zpal.pl/czlonkowie.php
    • karola.v Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 11:24
      o stroiciela,lutnika warto zapytać w szkole,często polecają tego,który w szkole
      stroi instrumenty,czyli dobry i tani smile

Poza tym naprawdę warto o wiele rzeczy pytać w szkole smile
      • mama_dorota Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 11:30
        To też dobra rada. Ja jak dotąd przez pół roku musiałam sobie radzić bez szkoły
        i dlatego szukałam w sieci, a o skrzypach dużo dowiedziałam się z forum
        skrzypcowego. Z trąbką poszłam podobnym szlakiem i też się udało.
        • ccleo Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 18.08.09, 11:36
          Pinata- eee...to się SPOTKAMYsmile
          ja nie wiem tez, jak z tym wytrzymaniem będzie i nie wiem, czy brać młodsze
          dziecko, i czy mąż bedzie mógł byc i i i...
          cleo
          • pinata34 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 19.08.09, 10:48
            no to do zobaczeniasmile) A za rady odnośnie skrzypiec bardzo dziękuje!
            • derby_du Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 25.08.09, 13:20
              Witajcie! Widzę, że nie tylko ja przeżywam przedpierwszowrześniowy stres wink My
              też mało muzyczni, chociaż mąż jest z rodziny muzycznej i twierdzi, że będzie
              uczył się z synem... Ale ja jakoś w to nie wierzę wink. Pozostaje mieć
              nadzieję,że damy radę - my i nasze dzieci przede wszystkim!
              Dzięki ccleo za link do zeszytów! Ja myślałam o wybraniu się do Sawartu na
              Moliera - słyszałam, że mają tam takie. A ponieważ mieszkam nieopodal to mogę
              kupić większą ilość i przekazać Wam pierwszego, nawet w słynnej Katedrze wink)
              Z tego, co pamiętam ze spotkania, to za podręczniki mamy zapłacić 1-wszego i
              szkoła zamawia. Te ogólne, oczywiście. "Śpiewam, słucham, gram" odpuściłam -
              zdaję się na szkolną bibliotekę. A, jeszcze mundurki... Baletki na pewno
              widziałam w Smyku, gdzie również się wybieram na dniach - dziecko dziś wraca z
              obozu, więc nie wiem, jak tam noga, ale na pewno urosła smile)
              Dobrze wiedzieć, że będą chodzili w większość dni na 8.00 - też tak wolę, tym
              bardziej, że do szkoły mamy b. blisko.
              Trzymajmy się razem w przygotowaniach i nie dajmy się stresowi!
              Pozdrawiam wszystkie mamy pierwszaków!
              • pinata34 Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 25.08.09, 15:12
                Ja poprosze najlepiej 3 (bo nie wiem jak szybko sie to zużywa) -
                przeraza mnie troszke ta ósma - bo przez pół miasta musze
                przejechaćsmile))
                • derby_du Re: Śpiewam - słucham - gram. Podręcznik dla uczn 26.08.09, 11:09
                  Pinata - zeszyty są, kosztują 3.90, dziś będę kupowała smile pozdrawiam!
                  • ccleo Re: Śpiewam - słucham - gram. i inne tematy;) 26.08.09, 23:40
                    Ja kupiłam na razie 2 te z szeroką pięciolinią.
                    A w osiedlowym papierniku znalazlam tajemnicze zeszyty z 'pięciolinią i kratką'
                    - brawa brawa dla mniewink
                    Baletki przez net kupilam, body tez- w obu przytpadkach byla rozpacz pt.' ja w
                    tym nie będe chodzic!' o rany. Mam wrazenie, ze body cos nie tak, a baletki tez
                    nie wiem czy dobre. Chyba przetestuję obie części garderoby w tzw. 'praniu'- po
                    paru rytmikachwink

Ósma mnie osobiscie przeraza- nie wiem, jak z młodszym dzieckiem będziemy z
                    Jelonek tam jezdzic. Mielismy problem, żeby na 9.00 do osiuedlowego przedszkola
                    się wyrabiac wink Na razie opcja- rano mąż jadac do pracy zawozic będzie, potem
                    pewnie ja z małą po dużą... ALe chcialabym znac CAŁY plan- bo pamiętam na
                    zebraniu, że konczyc mogą o dziwnych porach.

Dziś Michaśce wyrywali ząb, a jeszcze w połowie września czeka nas operacja. Ten
                    wrzesień będzie CZADOWY, mówię Wam!

cleo
                    • derby_du Re: Śpiewam - słucham - gram. i inne tematy;) 30.08.09, 22:45
                      cleo - a jaka operacja? Trzymam kciuki!

pinata - mam zeszyty! Jeśli nie zapomnę z wrażenia, to przyniosę we wtorek -
                      musimy się jedynie znaleźć wink

Do kupienia został mi jeszcze strój na WF i rytmikę :o... Tylko nie wiem, jakie
                      na rytmikę buty - tenisówki zapewne, ponieważ mój syn stwierdził, że w baletkach
                      on ćwiczyć nie będzie wink tylko skąd ja wezmę tenisówki na dzień przed
                      rozpoczęciem szkoły!!!???

A jeśli chodzi o 8.00 - no cóż, najczęściej jest tak, że ci którzy mieszkają
                      najbliżej szkoły najbardziej się spóźniają... dobrze nam to nie wróży - wolnym
                      spacerkiem mamy 5/8 minut wink

Ale ciągle powtarzam - będzie dobrze!

Do zobaczenia we wtorek!
                      • mama_dorota Re: Śpiewam - słucham - gram. i inne tematy;) 31.08.09, 10:22
                        Może dobrym rozwiązaniem na rytmikę będą skarpetki antypoślizgowe. U
                        nas w szkole zalecane są właśnie one, a nie baletki.
    • ccleo Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 02.09.09, 08:26
      No i jak mialam Was rozpoznac wczoraj?? hm??
      A Wy sie znalazlyscie??smile
      Misia w I a. Zachwycona na raziesmile Nie wiem, o której ją dzis
      odebrać, bo nie ustalono czy 4 czy 5 lekcji.
      Nie mogę sie odnaleźć i wdrozyc do konca w bycie Matka Szkolniaka
      Dojeżdżającego- teraz dręcze chyba za małe śniadanie drugie jej
      dałam na dzis i nie ma kapci, bo tenisowki nie wyschły, a czeszki
      poczta ciągle dostarcza!!
      aa!!
      cleo
      • mama_dorota Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 02.09.09, 09:39
        Moje jedno teraz zaczęło dojeżdżać, a drugie ma szkołę przez ulicę i powiem ci,
        że dylematy i zmartwienia są dość podobne w obu przypadkach. Dla mnie
        najtrudniejsze było to, że dzieci do rejonowej szkoły wyprawiał mąż, bo
        wychodziłam z domu jak wstawały i nie raz przeżyłam szok odbierając je ze
        świetlicy w przedziwnych strojach albo z baterią zabawek zabranych z domu. Wolę
        dowozić i sama dopilnować.
      • derby_du Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 02.09.09, 11:39
        Ha! No to nasze dzieci w jednej klasie są smile A Pinata, jak Wy? Mój zachwycony
        również. Popędzał mnie okropnie rano wink My mamy za sobą szkolną zerówkę, z
        drugimi śniadaniami, ławkami i takimi tam, a także z dojazdem na drugi koniec
        miasta, więc paradoksalnie czuję ulgę raczej teraz...
        Pani rano mówiła, że ma nadzieję, że będzie informatyka. A odbieram po obiedzie
        ze świetlicy, tak, czy tak smile
        A i tak to lekki tydzień - bez instrumentów, wdrożenia czas raczej. Ja się
        cieszę, bo dostaliśmy się do Pani, do której chcieliśmy. Myślę, że ciężej
        zacznie się w przyszłym tygodniu, kiedy już dojdzie instrument i codzienne
        ćwiczenie...
        Musimy się jakoś odnaleźć - może się porozumiemy na priv?
        • pinata34 Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 02.09.09, 16:17
          no to nasze dzieci wszystkie w tej samej klasiesmile
          Ccleo juz znam w realu a teraz kolej na nassmile) sorry ze wczesniej
          nie odpowiadalam ale nie bylo mnie w Warszawie a teraz a amoku
          jestem ciezkim
          Wysylam tez na priv
          • villi Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 02.09.09, 16:39
            Ale Wam dobrze, zawsze to lepiej ze znajomymi!
            Powiem tylko, że zdziwił mnie wymóg obuwia na rytmikę u nas obowiązkowo boso, co
            mi pasuje bardzo, bo Micha stopa rośnie w tempie zastraszającym smile
            A co do zeszytów do nut - my sobie drukujemy kartki A4 w duże pięciolinie, do
            tego zeszyt ćwiczeń napisany przez panią - zeszyty kupione w zeszłym roku nadal
            czekają smile

No ale my inna szkoła i inne miasto, tak tylko gościnnie się wypowiadam smile
            • ccleo Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 02.09.09, 23:25
              Pinatasmile no, poznalysmy sie wreszcie. Tylko nie wiem, któe to Twoje dziecko??
              Derby - a Ty która to i które dizecko?
              Jutro mam spotkanie z nauczycielem instrumentu - w ogóle nie wiem, po co ja tam
              mam isc? czmeu nie mogą po prostu nam podac godzin lekcji grania?? o co chodzi?
              Muszę jechac z małą Hanka, a juz dzisiejsze podróżowanie mnie wykonczyło.
              I czy naprawdę oni muszą na jutro te wszystkie ksiażki przyniesc, które dzis
              targałam do domu?? to po co, je zabieralismy ze szkoly w ogole?
              Nie zapłacilam ciagle różnych oplat, bo nie mogę znalezc zapisków, a Misia
              ciągle lata robić siku i mówi, zę boli ją głowa- wg męża to stres, wg
              mnie---jest chora czy co???
              a!! nie odnajduję się jakoś na razie...

cleo
            • derby_du Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 15.09.09, 09:21
              villi napisała:

> Ale Wam dobrze, zawsze to lepiej ze znajomymi!
              > Powiem tylko, że zdziwił mnie wymóg obuwia na rytmikę u nas obowiązkowo boso,
              co mi pasuje bardzo, bo Micha stopa rośnie w tempie zastraszającym smile

Villi,
              dziękuję za odzew! U nas, jak się okazało, też może być boso. Ale Synu jak
              zobaczył, że inni chłopcy występują w czarnych baletkach, to też sobie
              zażyczył... Więc teraz mam "problem" wink

Pozdrawiam jesiennie!
              • mama_dorota Re: Śpiewam / Pinata i Derby! 15.09.09, 09:43
                Polecam te, to baletki gimnastyczne:
                www.allegro.pl/show_item.php?item=731169777
                są też inne rozmiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka