Dodaj do ulubionych

Problemy z fotelikiem w samochodzie.

IP: 195.136.95.* 05.02.02, 14:09
Czesc
Kupilem wlasnie fotelik Chicco dla niemowlaka, jeżdżę lanosem i gdy próbowałem
dzisiaj zamontować z tyłu kubełek z tyłu za kierowcą to brakło mi pasa.
próbowałem już różnych wersji i nic.
czy macie jakieś propozycje?
Z góry dziekuję za praktyczne porady i podpowiedzi.

Arcio
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: *.chello.pl 05.02.02, 21:47
      Na stronie edziecko.pl jest forum i tam niedawno toczyła się dyskusja na temat
      zbyt krótkich pasów do przypięcia fotelika w samochodzie. Nie pamiętam już
      wniosków, ale możesz odwiedzić to forum i prześledzić dyskusję.
      • Gość: 6533122 edziecko - co to jest IP: *.shell.nl 12.02.02, 18:11
        już raz słyszałem, i to bodaj czy nie od Ciebie, o tym miejscu. Poprosiłem o
        wskazówki jak tam trafić, ale dostałem jakieś kompletnie nieczytelne.

Możesz podać co to jest to edziecko? moożesz podać adres www?
        • Gość: Kasia Re: edziecko - co to jest IP: *.chello.pl 12.02.02, 21:51
          www.edziecko.pl
    • Gość: E Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 02:20
      Spróbuj na miejscu za pasażerem, bo wielu fotelików typu kubełek nie da się
      zamontowac na miejscu za kierowcą. Najlepsze modele fotelików dla niemowląt,
      ale typu wózkowego (i to wcale nie markowych) mozna przypinać na dowolnym
      miejscu w samochodzie. Poproś w sklepie o instrukcję montowania fotelika
      dokładnie dla tego modelu, który kupiłeś, bo czasami do fotelika, nawet w
      dobrych sklepach dodają niestety instrukcję od zupełnie innego produktu.
      Ogólnie mówiąc, to wyższa szkoła jazdy. Kto do cholery wymyślił tak
      skomplikowane zapięcia?
    • mary_ann Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. 06.02.02, 10:17
      To ciekawe, bo ja w Tico mialam ten sam problem (fotelik BebeConfort)i zwaliłam
      go na spartańskość mojego samochodu. W każdym razie ja musze montować fotelik
      na siedzeniu pasażera, a i tak samo siedzenie musi być odsunięte do tyłu i ew.
      pasażer na tylnej kanapie nie ma miejsca na nogi. Ktoś chyba powinien podsunąć
      producentom samoch. pomysł przedłużenia pasów - chyba nie byłby to znaczący
      koszt w ogólnym rozrachunku smile. Pozdrawiam.
    • Gość: Alex Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: 212.160.211.* 06.02.02, 10:20
      no to problem ale stary jak lanos i foteliki samochodowe lanos ma pasy bodajże
      E4 (to jest typ pasa, na takiej metce przy nim jest to napisane) a foteliki w
      większości są przystosowane do pasów E41, podstawowa różnica między nimi to
      długość, bez wymiany fotelika lub samochodu lub pasów się nie obejdzie.
      • Gość: Arcio Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: 195.136.95.* 06.02.02, 14:21
        No właśnie oznaczenia na pasach i foteliku sa E4. Ale szcześliwie udało się
        zmontować , tylko że musiałem wejść do środka samochodu i wszystkie operacje z
        tamtąd wykonywać, "trochę" to nie praktyczne, w weekend spróbuję z tym
        powalczyć.

Wielkie dzięki za sugestie!
    • Gość: Arcio Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: 195.136.95.* 13.02.02, 09:10
      No i po testach.

Okazało się , że "ten typ tak ma". Niestety nie da się zamontować tego fotelika
      bez wykręcania we wszystkie strony. Potwierdzili to fachowcy ze sklepu.
      Generalnie sprawdziłem oznaczenia pasów E4 i fotelika E4.
      Jednym słowem zamierzam napisać do Chicco, że gościa który to wszystko wymyślił
      powinni za karę dać do działu obsługi klienta w zakresie montażu fotelików.
      I tym optymistycznym akcentem .......
      • mary_ann Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. 13.02.02, 10:22
        Gorąco popieram! W końcu te foteliki pare złotych kosztują! Od siebie dodaję
        jeszcze Bebeconfort. Ciąg dalszy klątwy na producenta:
        I żeby Ci panowie musieli je montować z niemowlakiem w środku w trakcie takiej
        ulewy, jak wczoraj w lewobrzeżnej Warszawie!!!!!!
        • Gość: Alex Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: 212.160.211.* 13.02.02, 11:58
          no to ja polecam pod rozwagę na przyszłóść rozwiązanie jakie serwuje
          konkurencja wspomnianych producentów fotelików, pasami to ja przypinam bazę
          fotelika, a jego gondola jes na wcisk do bazy jeden ruch ręką i mały siedzi,
          drugi już na zewnątrz suuuper sprawa.
          • mary_ann Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. 16.02.02, 19:56
            To szczera prawda, tyle tylko, ze musisz miec do tego odpowiedni model podwozia
            wózka ( o ile chcesz mieć mozliwość montowania fotelika ze śpiącym zwykle
            dzieckiem od razu na podwozie wózka przy wysiadaniu - a o to przecież chodzi).
            Ja np. już miałam na swoje nieszczęście wózek Bebeconfort ze starszym podwoziem
            i musiałam kupić taki a nie inny fotelik.
            Można kupować "wszystko w jednym", głęboki+fotelik+spacerówka, tylko to
            kosztuje i dla niektórych część tych elementów ma parę wad.
            • Gość: Alex Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: 212.160.211.* 18.02.02, 08:57
              a ze wspomnianą firmą nie miałem przyjemności, ale fakt, że zakupiłem w
              zestawie z wózkiem, chociaż ani razu nie wykorzystałem fotelika jako gondoli w
              wózku smile, a sam fotelik + baza naewt w tak ograniczonym zakresie jak
              zastosowania motoeryzacyjne wyłącznie w przypadku maluszków poniżej 9 Kg jest
              kuszącym rozwiązaniem, niestety bączul juz wyrasta z fotelików do 9 kg, żegnaj
              superwygodo (myślałem, że nastapi to póxniej, a tu na pół roku nie
              starczyło smile)))
              • mary_ann Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. 18.02.02, 17:02
                Zgadza się. Z tą wagą to jeden wielki pic na wodę (normy dla jakichs
                mutantów?smile ). Ja mam fotelik do 13 kg, ale moja niespełna siedmiomiesięczna
                panienka już na długość też wyrasta, a polarowego pokrowca, który jest b.
                fajny , nie da się dopiąć, chyba, że bidulka podkuli nóżki. Pozdrowienia dla
                półroczniaka!
                Mary_ann
                • Gość: Alex Re: Problemy z fotelikiem w samochodzie. IP: 212.160.211.* 19.02.02, 09:21
                  pozdrowienia dla siedmiomiesięczniaka, od 4,5 miesięczniaka tak na prawdę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka