lidma 22.10.09, 16:16 Moja już 2 tydzień siedzi w domu, angina ropna... mam nadzieje że od poniedziałku już pójdzie do szkoły. Od innych Mam wiem że w tym tygodniu średnio 7-9 dzieci dziennie było nieobecnych. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zolinkal Re: Chorują Wam pierwszaki???? 22.10.09, 16:46 na razie nie-i oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: Chorują Wam pierwszaki???? 22.10.09, 19:08 U nas jeszcze bez chorób ale wiem ,że dzieci w klasie chorują. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Chorują Wam pierwszaki???? 22.10.09, 19:16 Alicja zaliczyła zap. oskrzeli ale bardziej alergiczne, wywiązało się ze zwykłego kataru( bez antybiotyku). To siedziała tydzień w domu. No i drugi tydzień z powodu ospy. Mimo, że jeszcze dzień przed wysypaniem była w szkole to nie wywołała dotąd dzięki Bogu epidemii. Po prostu część dzieci ma to już za sobą bo starsze rodzeństwo przyniosło lub są zaszczepione. A reszta się uchowała A co ciekawe średni syn ospy nie ma i chyba już nie będzie miał. Za każdym razem gdy któreś z nas wysypywało on jakimś cudem był u teściów(3 razy!) i już tam zostawał z marszu. Wracał jak nam przysychało. I on jeden się załapie na szczepionkę Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Chorują Wam pierwszaki???? 23.10.09, 12:15 Sczepienie nie chroni przed ospą. lagodzi jednak zdecydowanie przebieg choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Chorują Wam pierwszaki???? 24.10.09, 09:38 potwierdzam, Mikołaj szczepiony, przebieg ospy bardzo łagodny Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Chorują Wam pierwszaki???? 22.10.09, 22:54 Mój opuścił już dwa tygodnie, ale nie pod rząd. Miał straszny kaszel, bez żadnych innych objawów. Leczyłam go tylko syropem i ziołami, mam nadzieję, że wyleczyłam. Najgorsze, że nie poszedł na pasowanie na ucznia Odpowiedz Link Zgłoś
malagochna Re: Chorują Wam pierwszaki???? 23.10.09, 10:43 No mój właśnie wczoraj przyszedł ze szkoły taki osowiały, przytkany, ma suchy kaszel. Kurujemy się sami, ale chyba wybiorę się do lekarza, żeby nie rozwinęło się za mocno, bo my w czwartek mamy pasowanie na ucznia no i nie chcemy opuścić tego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
freedoro Re: Chorują Wam pierwszaki???? 24.10.09, 16:23 Mój łącznie opóścił już chyba ze 4 tyg. Każdego dnia kogoś nie ma. Ogólnie dzieciaki chorują bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Chorują Wam pierwszaki???? 24.10.09, 16:38 u nas do tej pory było bardzo dobrze, Zosia opuściła tylko 2 dni, ale juz nie jest ( Od wczoraj ma potworny kaszel, niestety coraz gorszy. Rano zrobiliśmy inhalacje, ale nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: Chorują Wam pierwszaki???? 25.10.09, 20:11 Hania nie była tydzień (jakiś rotawirus - wymioty, biegunka, młodsza przyniosła z przedszkola, niestety i mnie dopadło:///), dwa tygodnie pochodziła i od piątku znów w domu - gardło, kaszel, goraczka, najgorzej było wczoraj, dziś juz lepiej, ale jutro pewnie jeszcze nie pójdzie, mam nadzieje, że mała i ja nie złapiemy... w zeszłym roku było prawie 100% frekwencji a teraz pieknie się zaczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
magdapik Re: Chorują Wam pierwszaki???? 26.10.09, 10:51 My zliczyliśmy do tej pory zapalenie gardła. Aga opuściła dwa dni szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
ditucha Re: Chorują Wam pierwszaki???? 26.10.09, 14:03 na razie mamy jedno przeziębienie za sobą taka trzydniówka...na razie odpukać! Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: Chorują Wam pierwszaki???? 23.11.09, 11:57 My siedzimy od czwartku w domu z zapaleniem oskrzeli. Zero gorączki,zero kataru ,kaszel raz na 2 godziny a tu zapalenie oskrzeli. Dziś 5 dzień i wydaje mi się ,że teraz to dopiero zaczyna się kaszel. Odpowiedz Link Zgłoś
ese Re: Chorują Wam pierwszaki???? 23.11.09, 12:33 Na razie tylko katar, więc cerutin, krople i chusteczki w ruch. Odpukać przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Chorują Wam pierwszaki???? 23.11.09, 13:11 Alicja i Nikodem siedzieli w domu już od 11.11. dziś poszli do szkoły/przedszkola. Nikodem to nawet dłużej bo od 6! w domu.Ale tylko i wyłącznie z powodu kaszlu i kataru. Nie rozwinęło się to u żadnego. Podawałam cerutin, witC i syrop z babki lancetowatej. Na dwór nawet wychodzili. Nikodem się niechętnie do przedszkola wybierał bo jak stwierdził"tak dobrze mi tu było" Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: Chorują Wam pierwszaki???? 24.11.09, 12:22 Miałam pisać, że nie choruje, ale niestety, ostatni tydzień spędził w domu.Na szczęście bez antybiotyku, teraz tylko katar został. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Chorują Wam pierwszaki???? 24.11.09, 21:14 Nadia ma też już za sobą tydzień bez szkoły z powodu przeziębienia.Obyło się bez antybiotyku-wystarczyły inhalacje.Generalnie jestem baaardzo zadowolona bo jak to mówią starsi...moje dziecko chyba się już wychorowało i teraz potrafi złapać tylko katar i dalej nic.Wcześniej,jak była malutka to wieczorem zaczynała kaszleć a rano lekarz stwierdzał zapalenie płuc Tak więc-odpukać-jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś