Dodaj do ulubionych

strój na wf

16.09.10, 14:42
Syn jest w 2 klasie podstawowki. W zeszlym roku nie bylo problemow ze strojem na wf, mimo ze wychowawczyni wspominala cos o bialej koszulce i ciemnych spodenkach na pierwszym zebraniu, wiec chodzil jak chcial, czyli najczesciej w stroju barcy smile (barwy niebiesko-czerwone)
W tym roku maja inna wychowawczynie i juz na pierwszym wf dowiedzial sie, ze ma nieodpowiedni stroj! Co gorsze, takiego stroju nie moze tez nosic na sks, bo "ladniej wyglada biala koszulka"!
Wiem, musze sprawdzic w regulaminie szkoly, czy to odgorne zarzadzenie, czy widzimisie wychowawczyni, ale chce zapytac, jak jest w szkole waszych dzieci.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: strój na wf 16.09.10, 14:49
      U nas obowiazuje biala koszulka i ciemne spodenki. To jakis wielki problem kupić takie dziecku?
      • rozalkaaw Re: strój na wf 26.04.13, 07:44
        U nas jest dowolność stroju na w-f. Ja akurat ćwiczę w dresach i T-shircie. Kupiłam sobie bardzo fajny zestaw z Adidasa, różowe dresy: superstar-originals.pl/index.php?route=product/product&path=60&product_id=463 i taką koszulkę: superstar-originals.pl/index.php?route=product/product&path=61_71&product_id=292
        • camel_3d Re: strój na wf 26.04.13, 12:26
          ale wiocha..rozowe dresiki z adidasa....
          • ewa_mama_jasia Re: strój na wf 26.04.13, 14:14
            Oj tam oj tam, jak firma płaci Ci za krypto reklamę w necie to wirtualnie nawet w różowym w kropki byś chodził smile
            • camel_3d Re: strój na wf 26.04.13, 14:21
              oj ja tam nosze buty adidasa...ze wstydem przyznaje..mlody mi wybral w sieci, bo jako go o zdanie zapytalem .. i no coz.. spodobaly mu sie niebieskie adidasy..i nosze smile)) za kare smile
    • verdana Re: strój na wf 16.09.10, 14:49
      Białe bluzki, ciemny dół.
      To nie jest głupie, bo jesli nie ma takich wymogów, to sporo dzieci cwiczy w tych samych koszulkach, w ktorych przyszły do szkoły.
      • pam_71 Re: strój na wf 16.09.10, 14:54
        verdana napisała:

> Białe bluzki, ciemny dół.
        > To nie jest głupie, bo jesli nie ma takich wymogów, to sporo dzieci cwiczy w ty
        > ch samych koszulkach, w ktorych przyszły do szkoły.

No, na to bym nie wpadała ...

Muszę jednak pochwalic naszych W-fistów ;-p bo w wymogach jest T-shirt i spodenki w kolorach DOWOLNYCH. Ważne aby koszulki były bez guzików i ozdób dziwnych. Młodzi ćwiczą w zestawach po-wakacyjnych i gitara.
      • enut Re: strój na wf 16.09.10, 15:03
        Moje dziecko nie cwiczy w tej samej koszulce co przychodzi, stroj klubu pilkarskiego z Barcelony jest jak najbardziej sportowy. I to nie jest dla mnie problem kupic biala koszulke. Problem w tym, ze pojawia sie coraz wiecej takich glupich problemow: dziecku cieplo - pani na sile go ubiera w kurtke, innej pani nie podoba sie jego zeszyt, bo nie ma grubej okladki, itp. Sks nie jest lekcja, tylko dodatkowa godzina "sportowa", wiec tu tym bardziej nie powinno byc wymogow co do koloru stroju.
        Syn nie jest aniolkem, a przez takie glupie problemy syn nie bedzie lubil szkoly...
        • agatka_s Re: strój na wf 16.09.10, 15:15
          A może chodzi o to, że są gry zespołowe i jak jest jednolity strój to np za pomocą szarfy, łatwo wydzielić 2 drużyny (jedna ma czerwone szarfy na białych koszulkach, a druga nie) ?
        • camel_3d Re: strój na wf 26.04.13, 12:26
          twoje nie, ale moze inne tak...

• mama303 Re: strój na wf 18.09.10, 08:57
        verdana napisała:

> To nie jest głupie, bo jesli nie ma takich wymogów, to sporo dzieci cwiczy w ty

A nie pocą się czasem? Moja córka na wf ma taki wycisk że koszulka czesto jest mokra smile Absolutnie wymagam aby ją zmieniała.
      • mama303 Re: strój na wf 25.08.11, 10:58
        verdana napisała:

jak dzieci intensywnie ćwiczą /u nas tak!/ to warto koszulke zmienić o bywa wilgotna
    • morekac Re: strój na wf 16.09.10, 14:57
      Biała góra, granatowe/czarne spodnie
    • joanna_poz Re: strój na wf 16.09.10, 15:01
      jeśli chodzi o ubranie do szkoły to i owszem funkcjonuje dress codesmile
      ale w kwestii wf akurat jest dowolność kolorystyczna - ma być czysto i wygodnie.
      • mama303 Re: strój na wf 18.09.10, 08:59
        U nas odwrotnie. Strój do szkoły dowolny, na zajecia wf koszulka z logo szkoły i spodenki sportowe. Nikt nie robi z tego problemu.
    • hermetyczka Re: strój na wf 16.09.10, 15:14
      tylko biala koszulk+czarne spodenki, szkola sportowa
      na basenie brak regulacji
    • marghe_72 Re: strój na wf 16.09.10, 15:15
      Teoretycznie biala góra, ciemny dół
      Praktycznie pełna dowolność, wazniejsze od stroju są dla nauczyciela porządne buty. I chwała mu za to
      • pam_71 Re: strój na wf 16.09.10, 15:30
        O właśnie - buty z białą, niślizgającą się podeszwą ;-p
      • aniaop Re: strój na wf 16.09.10, 15:33
        Biala gora (najlepiej gladka, bez ozdob i aplikacji), ciemny dol. Ale rok temu Mloda miala szare spodnie, bo granatowych nie mieli w sklepie i tez nie bylo problemu.
        • k1234561 Re: strój na wf 16.09.10, 18:48
          U córki biała góra,ciemny dół.W róznych kombinacjach,bluzka z krótkim rękawem,krótkie spodenki lub legginsy,lub biała bluzka z długim rękawem zimą.
          Obuwie sportowe,wiązane, na jasnej podeszwie.Jak dla mnie to nic dziwnego takie wymogi.Za moich czasów,też tak było.
    • yula Re: strój na wf 16.09.10, 19:20
      U nas musi byc na zmianę, ale to jedyny wymóg, każdy strój jaki chce. Ja swoim nic specjalnie nie kupowałam. Wczoraj widziałam starszą klasę szła na boisku i też kto w czym.
    • jakw Re: strój na wf 16.09.10, 20:24
      dół czarny (granatowy chyba też ok), koszulka ma być nie tylko biała, ale i, o zgrozo!, uprasowana...
      • ga-ti Re: strój na wf 16.09.10, 23:10
        jakw napisała:

> dół czarny (granatowy chyba też ok), koszulka ma być nie tylko biała, ale i, o
        > zgrozo!, uprasowana...

big_grin Dzieci noszą strój w worku? Swojemu też uprasowałam, ale po kilku godzinach w worku i plecaku raczej prasowania widać nie było.
        • jakw Re: strój na wf 18.09.10, 10:16
          W plecaku, złożone. Moja ma kilka kieszeni w plecaku i jedna jest w sam raz na niezbyt mocne tłamszenie stroju na WF.
    • ga-ti Re: strój na wf 16.09.10, 23:12
      Zalecane ciemne spodenki i biała koszulka.
      Na razie syn ćwiczy w spodenkach do kolana granatowych bawełnianych i koszulce białej, kupionej specjalnie na tę okazje w markecie za 4 zł chyba wink
    • kanna Re: strój na wf 16.09.10, 23:15
      U nas ma byc strój czysty i wyprasowany. Innych wymogów nie ma. Problem niejaki jest w tym, ze ja ubrań nie prasuje :p
    • minkapinka Re: strój na wf 16.09.10, 23:23
      u nas stroj jest dowolny, córka najczęściej donasza ciuchy letnie
      • hanna26 Re: strój na wf 17.09.10, 09:56
        Wygodnie i gładko, kolorystyka nieważna. Najważniejsze buty, przede wszystkim żeby były na zmianę, no i wiązane albo na rzepy, nie z gumką. Do tego córka ma bluzkę i szorty oraz legginsy - do wyboru, w zależności czy wychodzą na dwór, i czy jest ciepło czy zimno.
        Na początku roku każdy przynosi strój, wszystkie worki lądują w jednej szufladzie i wyjmowane są na wf. Nie trzeba o nich myśleć.smile
        • morekac Re: strój na wf 17.09.10, 12:07
          Nie trzeba o nich myśleć.smile
          Dopóki zapach nie powali wink
    • jkl13 Re: strój na wf 17.09.10, 10:04
      U nas kolor stroju na wf jest dowolny. Jedynie ma to być koszulka z krótkim rękawem i krótkie spodenki. Dzieci ćwiczą na boso.
      • ewusia13 Re: strój na wf 17.09.10, 10:09
        biała koszulka
        dół dowolny (może być kolorowy albo ciemny, długie spodnie albo krótkie)
        buty na białych spodach
    • truscaveczka Re: strój na wf 17.09.10, 11:31
      Zerówka: biała koszulka, czerwone szorty big_grin Patriotyzmu uczą tongue_out
    • sarulja1 Strój powinien być identyczny dla każdego dziecka 18.09.10, 08:50
      U nas w szkole biała koszulka i granatowe szorty.
      Rok temu wuefistka WYTŁUMACZYŁA rodzicom DLACZEGO... i w 100% się z nią zgadzam. Identyczny strój podkreśla zespołowość działania na WFie. Dzieci uczą się zespołowego działania, działania w grupie. Temu psychologicznie sprzyja podobny ubiór. Wbrew pozorom jest to ważne i psychologicznie udowodnione.
    • mama_kotula Re: strój na wf 19.09.10, 12:52
      U nas na wf na sali - koszulka z logo szkoły, spodenki dowolne.
      Wf na lodowisku - obowiązkowo spodnie okrywające kolana, szkolny polar i kask.

Nota bene moja córka nie ma regulaminowego stroju, ponieważ szanowna szkoła nie zapewniła koszulek w odpowiednich rozmiarach - młode nosi rozmiar 110, szkoła ma koszulki od rozmiaru 128, bo nikt nie wpadł na to, że w szkole są pięciolatki i sześciolatki uncertain
    • malwi-5 Re: strój na wf 24.08.11, 09:47
      W każdej szkole jest inaczej ale rzeczywiście w najmłodszych klasach stawia się na białe koszulki i ciemniejsze spodenki (ewentualnie czerwone wink). Zazwyczaj jednak nauczyciele są liberalni chociaż jak widac - różnie to z tym bywa.
      • b-b1 Re: strój na wf 25.08.11, 10:29
        Nasz strój na w-f to nie tylko biała koszulka i granatowe/czarne spodenki, w skład wchodzi również obowiązkowy grzebień i ręcznik do rąkbig_grin
        • najma78 Re: strój na wf 25.08.11, 10:50
          Jest to bialy t-shirt i czarne krotkie spodnie, biale buty (specjalne). Wszyscy maja wymagany stroj (w koncu jaki problem) i nikt sie nie wylamuje, wszyscy tez maja uniformy w szkole.
          • iin-ess Re: strój na wf 25.08.11, 10:57
            oczywiscie ze biała koszulka zawsze tak bylo i tak powinno być.
    • mama303 Re: strój na wf 25.08.11, 10:56
      U nas regulamin szkoły określa dokładnie strój na wf a wychowawczyni dośc rygorystycznie przestrzega tego.
      Za to pełna dowolność jesli chodzi o strój do szkoły smile
      • kasialip5 Re: strój na wf 25.08.11, 21:54
        W szkole u mojego syna każda klasa ma inny kolor koszulki, spodenki mają byc czarne lub granatowe, a buty białe z biała podeszwą. Każdy rodzic dostał wytyczne z listą wyprawki na zebraniu organizacyjnym.
    • camel_3d ok, a co ci przeszkadza... 26.04.13, 12:25
      biala koszulka??

zawsz emnie tacy rodzice irytowali... nauczycielka wymaga biala, a oni sprawdzaja czy w regulaminie nauczycielka ma prawo wymagac.... kup biala i juz...
      • ga-ti Re: ok, a co ci przeszkadza... 27.04.13, 09:45
        Camel, jakieś stare wątki wygrzebujesz!
        Mój syn chodzi w białej koszulce (kupiłam na tę okazję kilka z marketu po 5 zł sztuka, zwykłe, bawełniane) i czarnych spodenkach do kolana też bawełnianych. Nie wiem, czy wymóg białej koszulki był, chyba tak jakoś instynktownie białe kupiłam, a może pamiętając swoje w-fy z podstawówki?
        Problemu zupełnie nie widzę. Gorzej gdyby np. wymóg był na koszulki w paski zielono-czerwone, czy jakieś inne. Białe można wszędzie kupić, niezależnie czy firmówki, czy marketowe, białe to białe, ogólnodostępne.
        • ga-ti Re: ok, a co ci przeszkadza... 27.04.13, 09:47
          Aaaaa! pisałam tu prawie 3 lata temu, a syn dalej w białych koszulkach, tylko spodenki zmienił, faktycznie z granatowych wyrósł big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka