Dodaj do ulubionych

kolonie 2011 - myśleliście już?

19.03.11, 10:44
Ja chyba wybiorę ALMATUR, jeżeli ktoś ma doświadczenie z tą firmą (chodzi o wyjazdy dzieci) to prosze o wszystkie za i przeciw.
Rok temu moje dzieci były na obozie harcerskim ale to chyba nie dla nich. Nie podobało im się, kadra się nie spisała. Miało to być ciekawe survivalowe doświadczenie, ale chłopcy się zrazili do obozów w ogóle.
Na szczęście młodszy był w zimie na obozie piłkarskim ze swojego klubu, było świetnie, więc odzyskał wiarę w wyjazdy zorganizowane wink
Obserwuj wątek
    • kunnegunnda Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 11:05
      wybrane, zaliczka zaplacona. oboz sportowy, z malym, znanym nam organizatorem. mlody jedzie juz nim e-ty raz. zawsze zachwycony, wytrenowany i zadbanysmile
      • jkl13 kunegunda 29.03.11, 13:54
        Podziel się dobra kobieto namiarem na tego organizatora, plizzz...
        Muszę znaleźc coś dla syna, 6-latka i zależy mi właśnie na takim obozie, gdzie go zmaltretują, wybiegają, wyszaleją, wyćwiczą i wróci do domu nieco spokojniejszy big_grin
    • bibona Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 11:06
      U nas trwa narada wojenna nad wyborem turnusu i dopasowaniem do naszych urlopów.
      Na pewno mój ośmiolatek pojedzie z Dziecięcą Akademią Przygody, tylko czy na "Akademię Małego Komandosa" czy na "Akademię Pirata" młody ma wybrać jeszcze dzisiaj.
      Rozmawiałam z właścicielem i "Akademia Małego Komandosa" brzmi ciekawie. Wbrew pozorom to turnus, który ma wpoić unikanie walki i z podstawami Jujitsu. Jak się młodemu spodoba, może zapiszę go od września na zajęcia z Jujitsu w naszym mieście.
      Mały był z nimi rok temu oraz na zimowisku i chcemy trafić na tego samego wychowawcę.
      Prawdopodobnie z młodym pojedzie dwójka lub trójka kolegów z klasy, więc dadzą zapewne popalić.
      • magdazkubusiem Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 12:16
        Bibona:
        Mój ośmiolatek chce jechać na kolonię. Pojedzie pierwszy raz.
        Dlaczego chcesz trafić na tą samą Panią ? Jakaś szczególna ?
        Pytam, bo mój synek zalicza się do tych bardziej miękkich i boję się, czy nie będzie płakał. On sam chce jechać.
        Zgadałyśmy się ostatnio z innymi mamami z klasy Kubusia i może coś nam się uda razem znaleźć.
        Czytałam o Dziecięcej Akademii Przygody, dokładnie przeczytałam ofertę i jestem bliska decyzji.
        Jakby Kuba pojechał z kolegami z klasy to już zupełnie byłoby świetnie.
        • bibona Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 18:37
          To nie Pani, a Pan.
          Mój też do twardzieli nie należy, a do tego jak się zrazi i uprze to koniec jakiejkolwiek współpracy.
          Nie dość, że młody nie płakał to wrócił zdrowy, opalony, czysty i bardzo zadowolony. Do tego jakiś grzeczniejszy.
          A "jego Pan" jest dla młodego największym autorytetem. Szybko nawiązali kontakt, a wychowawca potrafi od młodego wszystko wyegzekwować ( co mi się to nie zawsze udaje). Bardzo doświadczona i kompetentna osoba.
          Dlatego zależy mi trafić na tego samego.
          Jak będziesz miała jakieś pytania pisz na priw.
    • aniask_mama Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 11:26
      Oczywiście, jedzie z "Kompasem". Wrócił w zeszłym roku zachwycony, mnie też odpowiadała organizacja i opieka. Tym razem chyba survival.
      • asiaiwona_1 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 11:32
        wybrane, zarezerwowane, zaliczka zapłacona. Jedzie z Chrisem.
    • dorek3 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 12:34
      U nas kolonie organizuje szkoła tzn robi to przy pomocy małego biura, ale oferta skierowana tylko do dzieciaków ze szkoły. Klasy 0-II. Moim zdaniem świetny pomysł na pierwszy wyjazd i chłopcy pewnie pojadą.
      Zaproponujcie w swoich szkołach coś takiego, u nas to inicjatywa oddolna
    • kanna Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 19.03.11, 17:59
      Młody tez jedzie z Chrisem, a w poniedziałek zapisy na obóz aikido smile
    • honda1998 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 21.03.11, 14:38
      Już mamy zarezerwowane. Jadą na dwa obozy z www.chris.com.pl W sumie już całe wakacje mamy rozplanowane smile
    • hkobus miko-tur 25.03.11, 09:36
      hej!
      A czy ktos zna firme Miko-tur? Jakes rekomnedacje?
      Chris sie szybko skonczyl...
      Pozdrawiam
      H
      • kasia_wp do Bibona 25.03.11, 09:50
        Mój syn był z Akademią rok temu na kolonii, w tym roku również jedzie z panem Marcinem na "komandosa" a jego kolega na hip-hop, Obaj razem w sierpniusmile
    • triss_merigold6 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 25.03.11, 10:33
      Wybrane, zaliczki wpłacone, obóz zuchowy i Wioska Bullerbyn (dla najmłodszych dzieci, jedzie z kolegą).
    • marghe_72 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 25.03.11, 13:30
      Wybrane.
      Kompas
    • minkapinka Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 25.03.11, 14:31
      juz dawno wybrane - Chris
      • justok1 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 26.03.11, 16:00
        hkobus - moja córka jedzie z Miko-turusmile Była w ubiegłym roku, wróciła zachwycona, nie było czasu na nudę i dzwonienie i wydawanie kieszonkowegosmile Mnóstwo świetnych zajęć, bezpieczeństwo dzieciaków b ważne i co najważniejsze - świetna opieka, zajęcia nawet po kolacji, codzienniesmile) Ula wróciła w sobotę a w niedzielę chciała jechać na II turnus hahahhaasmile W tym roku jedzie bez koleżanki, więc może tu kogoś znajdziemy kto też będzie samotnie jechać?smile
        • heca7 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 27.03.11, 10:43
          Ala jeszcze nie wyjeżdża w tym roku. Musiałabym ją ostrzyc na krótko bo nie ma szans nikt sobie z jej włosami nie poradzi. Dotąd plotłam jej warkoczyki i po powrocie je rozczesywałam ale wyjeżdżała tylko na tydzień. W tym roku będzie tak samo. Plener plastyczny na tydzień. Potem dwa wyjazdy już z nami. Ja sobie poradzęwink
          • minkapinka Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 29.03.11, 13:39
            heca7 napisała:

> Ala jeszcze nie wyjeżdża w tym roku. Musiałabym ją ostrzyc na krótko bo nie ma
            > szans nikt sobie z jej włosami nie poradzi.
            Fakt, jest co czesać smile)))) U nikogo innego takich włosów nie widziałam smile
        • hkobus Re: mikotur 28.03.11, 20:08
          oo, to to sie ciesze, moja Ola jedzie z kolezanka na pierwszy turnus. Ciesze sie ze polecasz i ze bylo super! uff! dzieki Hania
          • justok1 Re: mikotur 28.03.11, 21:33
            Ula też na pierwszy smile) Twoja córcia to może III klasa? Jeśli tak to jest szansa, że trafią do jednej grupysmile
            • hkobus Re: mikotur 30.03.11, 14:36
              hej
              nie, moja konczy druga klase, ale nie wiem jak grupy beda łączone.
              Ile jest dzieci na obozie?
              Hania
              • justok1 Re: mikotur 30.03.11, 16:31
                4 duże autokary, w grupie jest ok 12 dzieci = 3 pokoje.
    • ewa_mama_jasia A co wiecie o Jaworzynie? 27.03.11, 19:36
      Jakieś doświadczenia? Młody męczy mnie o akademię wojskową. Strona wygląda ciekawie, jestem skłonna rozważyć.
      • czekoladkamilka13 Re: A co wiecie o Jaworzynie? 29.03.11, 11:38
        Mój syn był w ubiegłym roku na koloniach z Jaworzyny - na akademi marynarskiej.
        Wrócił bardzo zadowolony.
        W tym roku również jedzie - do Rowów.
        Aha - my również bylismy bardzo zadowoleni - wszystko było ok, fajna kadra, wszystko dobrze zorganizowane.
        Syn był na koloniach po raz pierwszy, ale dzieci z jego klasy już wcześniej były i to właśnie z Jaworzyny.
        • ewa_mama_jasia Może jeszcze ktoś? 29.03.11, 12:53
          Bardzo Ci dziękuję za informację. Będzie to pierwszy wyjazd syna a na forum opinie różne.
          • pettit_grenouille Re: Może jeszcze ktoś? 12.04.11, 14:09
            Mój syn był kilka razy, również na pierwszych koloniach i do tej pory jestem zadowolona. W ubiegłym roku był z almaturu, podobało mu się bardziej, ale te kolonie są krótsze, dlatego w tym roku zdecydowaliśmy się też na Jaworzynę. Jedzie do Łazów.
            Dla córki, która w tym roku jedzie po raz pierwszy wybrałam Rabkę. Akurat w Rabce znam ośrodek, bo byliśmy tam na feriach parę lat temu, poza tym chciałam gdzieś bliżej od domu na pierwszy raz, nie nad morze.
    • aga_i_oli Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 30.03.11, 23:47
      Mój syn jeździł z powyższymi wymienionymi firmami. Obecnie poszukuję dla niego fajnego wyjazdu na dłużej - 2-3 tygodnie i z niższą opłatą.
      Jeżeli pamiętacie to my właśnie tak jeździliśmy, czy teraz też jest to możliwe?
      • kasia_piet Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 31.03.11, 07:54
        Na dlużej - to kolonie z OKIZ - 24 dnismile w kwietniu ruszają rezerwacje. Wyjazdy z Wawy, podają trasę, jaką jadą, mozna się dosiąść. Wczoraj zaglądalam na stronę, 1880 zł turnus lipcowy w Zakopanem, 1990 w Bieszczadach w sierpniu. Kuszą mnie co rokusmile ale najpierw dzieci były za małe, teraz jak córka podrosła, to okazuje się ze nie ma w wakacje 24 dni ciągiem wolnych.
        W tym roku jedzie na obóz treningowy na Mazury - juz zarezerwowany, i z mamą jej przyjaciółki zdecydowałyśmy się na wyslanie ich razem na drugi obóz, sporo tańszy, bo finanse już ograniczone, wybrałyśmy Kulkę na Mazurach (tez juz zarezerwowałyśmy).
        Z okiza moze uda się za rok? jeśli nie wejdzie nam w paradę znowu treningowy. A czas się kończysmile - jezdzą dzieci do 15 roku zycia, córka ma teraz 13. A syn uparł się, że w tym roku musi mieć wolnesmile więc będzie działka i improwizacjasmile
        • kleopatra1i2 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 31.03.11, 15:30
          Moje chłopaki od kilku lat jeżdżą ze Skipperem... mają duży wybór i całkiem dobre ceny, www.skipper.poznan.pl/web/?page=szukaj;rodzaj=KOL/O
    • nati1102 Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 07.04.11, 19:13
      moja córa lat 9 jedzie z grupą wodną z elbląga do władysławowa- rewelacja
    • under-grund Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 12.04.11, 13:18
      My pewnie jak zawsze wybierzemy Ok-tours. Jak byłam młodsza to jeździłam z nimi na obozy jeździeckie, a moja siostra teraz upatrzyła sobie kolonie hip-hopowe. Ja na tego typu wyjazdach zawsze poznałam dużo ciekawych osób, z niektórymi kontakt utrzymuję nawet do dzisiaj. Mam nadzieję, że moja siostra będzie miała równie dobre wspomnienia.
    • be.magda Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 13.04.11, 16:36
      pracowałam przez kilka sezonów dla Cogito (www.obozy.pl) i spokojnie mogę polecić to biuro, mimo że nie jeżdżę już jako wychowawca wink zawsze bardzo fajna sprawdzona kadra, interesujące programy a i cena bardzo przystępna.
    • yazaman Re: kolonie 2011 - myśleliście już? 26.04.11, 21:30
      Może pomogę komuś ze Śląska - ja posyłam córkę (10 lat) na obóz ze szkołą sportów ekstremalnych z Mysłowic ( ehschool, mają stronę, można sobie spojrzeć na zdjęcia z poprzednich wyjazdów), Była z nimi na obozie zimowym i do teraz jest na wdechu wink
      Fajnie zagospodarowany czas, ciekawe zajęcia sportowe, hip hop, skatepark, tenis, rowery itp - wszystko prowadzone przez młodych (acz odpowiedzialnych!) ludzi pełnych pasji, z wszystkimi wymaganymi uprawnieniami, osiągnięciami sportowo-tanecznymi. Dodatkowo w opcji obóz sportów wodnych. Zresztą wszystkie szczegóły na stronie.
      • bas-ica Re: kasia_piet 07.05.13, 08:42
        Kasiu, napisałam na priva.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka