Dodaj do ulubionych

Priorytety.

17.05.11, 22:27
"........... wypowiedzieli się w sprawie narodowych priorytetów.

No i jak myślicie, jak wyglądaja one wśród mieszkańców państwa słusznie dumnego z kilkunastoprocentowego wzrostu gospodarczego? No? Pani w pierwszym rzedzie juz wie, o, i pan w koszulce w paski.

Jak zwykle, niestety, wygrali cynicy.

Najważniejszy jest wzrost gospodarczy (64% respondentów).

Reszta ma znacznie mniej zwolenników: większy margines swobód (16%), skuteczniejsza obronność (15%) i ochrona środowiska (6%).

Podobnie układają się priorytety mieszkańców innych okolicznych państw."
------------
Popularna blogerka napisala o priorytetach w kraju jej zamieszkania.
I zeby nie byloo zludzen,tak jest we wszystkich krajach,ktore sie szybko rozwijaja i ..........
to jest jak najbardziej normalne i logiczne,bo po co ci wolnosc jak nie masz pieniedzy?
Obserwuj wątek
    • kunnegunnda Re: Priorytety. 17.05.11, 22:32
      ja tam zawsze jestem niepomiernie zdziwiona, ze:
      -ludzie nie lapia co to jest cykl koniunkturalny i ze to co rzad danego kraju robi w tym momencie da efekt za 5 lat- a to co sie teraz dzieje jest efektem tego co sie robilo jakies 5 lat temui
      -ze ludzi obchodzi smolensk a nie rata kredytu we frankach
      tylko to mnie obchodzi. z reszta sobie w naszym kraju dobrze radze
    • morekac Re: Priorytety. 17.05.11, 22:52
      ten kilkunastoprocentowy wzrost to u was? Bo u nas jakoś nie słyszałam...
      Ciekawe, co jeszcze można było wybrać...
      bo jeśli tylko te 4, to też bym wybrała wzrost gospodarczy.
      i co to znaczy większy margines swobód? Bo może to oznaczać prawo do małżeństw homoseksualnych (dla zwolenników RM i nie tylko rzecz cuchnąca siarką), prawo do posiadania broni i prawo do stawiania daczy w parkach narodowych (co kłóciłoby się z pkt 4).
      Co do obronności to jakoś nie czuję, żeby Polska była zagrożona.
      • olena.s Re: Priorytety. 17.05.11, 23:15
        Eeerm, nie, to u nas, w Zatoce. Wzrost 16 procent. Prawo szariackie, złagodzone nieco. Stosunki niemałżeńskie karane więzieniem. Cenzura prewencyjna. Nawracanie muzułmanów karane karą główną. 4 miejsce od końca na liście wyników PISA.
        Małżeństwa homoseksualne? He he.
        • morekac Re: Priorytety. 17.05.11, 23:30
          to tu bym chyba wybrała więcej swobód...
    • kunnegunnda chiny, indie 17.05.11, 23:40
      przeprowadzke nad zatoke (dokładnie UAE) brałam pod uwage, pojechałam, pobyłam, przed długi czas nic, ale 2 scysje po miesiącu mnie od pomysłu odwiodły..... dla dobra mojej corki.

indie- tez bym nie dala rady, choc chyba sie na emeryture tam przeniosesmile

cenie sobie te wolnosci, ktore mamy, chce spokoju i miejsca dla dzieci- zeby normalnie mogli po ulicach chodzic
      • olena.s Re: chiny, indie 18.05.11, 00:23
        No, spokojne chodzenie po ulicach to u nas jak w banku: bezpiecznie jest bardzo, a dzieci są uwielbiane.
        Ale minusów jest też sporo.
    • gorn73 Re: Priorytety. 18.05.11, 13:58
      ale dlaczego akurat na tym forum ten topik załozyłeś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka