Dodaj do ulubionych

chwalimy sie ;-]

07.07.11, 16:11
bylismy na bilansie 6 latka.wzrost 131 cm ,waga 28 kg.zdrow jak ryba!!
mimo trudnego startu wyszedl na prosta.
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: chwalimy sie ;-] 07.07.11, 18:27
      landrynka00 napisał:
      > bylismy na bilansie 6 latka.wzrost 131 cm ,waga 28 kg.zdrow jak ryba!!
      > mimo trudnego startu wyszedl na prosta.

Moja 7-latka dzisiaj wróciła z wczasów. 16,5 kilo i 113 cm. Też nie narzekam tongue_out
      • landrynka00 Re: chwalimy sie ;-] 07.07.11, 19:07
        najwazniejsze zdrowie!!! ja mam ponad 180 cm wzrostu,a maz jeszcze wyzszy .wiec dziecko niziutkie na pewno nie bedzie ;-]
        • mik.a77 Re: chwalimy sie ;-] 07.07.11, 20:27
          U nas 7 lat (w maju) 122 i 24kg, chude to bardzo ale chyba kość ma ciężką bo aż nie mogłam uwierzyć kiedy na wagę weszła, no i oczywiście okaz zdrowia i ma mega apetyt - na wakacjach u babci, bo w domu to różnie z tym bywa smile
      • nisar Kotula 08.07.11, 08:24
        chyba coś pokićkałaś?
        Tyle waży mój trzylatek, a mierzy tylko pięć centymetrów mniej...
        • mama_kotula Re: Kotula 08.07.11, 09:20
          nisar napisała:
          > chyba coś pokićkałaś?
          > Tyle waży mój trzylatek, a mierzy tylko pięć centymetrów mniej...

Nie, nie "pokićkałam". Tyle waży również 2-latek mojej koleżanki. Mam małe i bardzo drobne dziecko po prostu.
          • nisar Re: Kotula 08.07.11, 10:35
            To szczerze zazdroszczę, jakkolwiek siedmiolatka pewnie się jednak na rączki już nie pcha...
            • mama_kotula Re: Kotula 08.07.11, 10:58
              nisar napisała:

> To szczerze zazdroszczę, jakkolwiek siedmiolatka pewnie się jednak na rączki ju
              > ż nie pcha...

Akurat się nie pcha, optymistka z ciebie. No ale chwilowo jej i tak nie noszę, bo nie bałdzo mogę. Niemniej fakt, jest leciutka i awaryjnie można władować ją sobie na plecy wink
              • nisar Re: Kotula 08.07.11, 11:09
                He he. Swoją drogą, może jej tak zostanie i nawet przy najniższym mężu będzie mogła nosić obcasy big_grin (ja mam 173 cm. i nie mogę, buuuu)
                • mamusia1999 Re: Kotula 08.07.11, 16:25
                  a moja mama na wyrazne zyczenie ojca zawsze nosila obcasy i go nieco przewyzszala. a jak sie ktos wysilil na komentarz to odpowiadal, ze jemu poszlo w korzen a nie w nac wink
      • dorek3 Re: chwalimy sie ;-] 08.07.11, 09:58
        Kotula ja też mam niskich synów, ale przy takich wymiarach wzrostu (jako 7-latek 113 cm i 19 kg) młody już był pod opieka endokrynologa. Diagnostyka jeszcze nie została ukończona ale wyrzuty hormonu wzrostu wychodzą marne. Obecnie w wieku 8-lat ma ok 118 cm i 22 kg
        Jestem na pewno przewrażliwiona w temacie, ale może warto sprawdzić?
        • mama_kotula Re: chwalimy sie ;-] 08.07.11, 10:56
          Nie, nie jesteś przewrażliwiona smile. Młoda była badana na wszelkie możliwe sposoby - wszystko ma w normie. Jest po prostu mała (nawet nie niska - mała, ona ma wszystko "zminiaturyzowane" wink) i taka jest jej uroda. Jest na bieżąco kontrolowana, wzrost ma w tej chwili już powyżej 3 centyla (jeno waga spadła nieco po wczasach, nic dziwnego, skoro dziewczę - wg relacji babci - odżywiało się powietrzem i non stop biegało).
          • dorek3 Re: chwalimy sie ;-] 08.07.11, 10:58
            No to super. Szkoda ze taka Calineczka nie chodzi z synem do klasy, mniej by odstawał...
            • mama_kotula Re: chwalimy sie ;-] 08.07.11, 11:08
              dorek3 napisała:
              > No to super. Szkoda ze taka Calineczka nie chodzi z synem do klasy, mniej by od
              > stawał...

Co ci powiem - ona nie jest najmniejsza w klasie tongue_out
              Jest jedno dziewczę mniejsze - fakt, że rocznikowo młodsze, ale faktycznie o niespełna 4 miesiące tylko. Brat tegoż dziewczęcia jest w piątej klasie i jest wzrostu mojego 8-latka.
      • inx123 Re: chwalimy sie ;-] 09.07.11, 11:26
        mamo_kotula szkoda, że nie mieszkasz gdzieś bliskowink...przydałaby się taka koleżanka dla mojej...moja ma 6.5 roku 112cm i waży 17kg smile...tylko moja startowała z wagą 1,15kg i 39-ma cm wzrostuwink....marwię się o to moje dziecie....eh
      • olifra1 Re: chwalimy sie ;-] 09.07.11, 23:16
        mama_kotula napisała:

> Moja 7-latka dzisiaj wróciła z wczasów. 16,5 kilo i 113 cm. Też nie narzekam tongue_out

u mnie podobnie, właśnie w innym watku (wzrost siedmiolatki - wysoka, czy przeciętna) pisałam do "lolinka2" jak to "wyszukuję" pokrewnych dusz w tym temacie wink moja córa w wieku 7 lat - 114, 8 lat (do komuni) - 119, teraz 9,5 - 126
        pod kontrolą endokrynologa od bilansu 6-latka. wszystkie badania w normie, IGF-1 - idealne, TSH - idealne, itd. - chcą nas wykreślić z poradni smile
        ale jaka ona jest śliczna, taka delikatna, krucha "miniaturka" smile

• zuzanka79 Re: chwalimy sie ;-] 07.07.11, 21:23
      Młody z wakacji wrócił jak nie mój - wyższy, grubszy i bardziej opalony.

Ale czym innym się pochwalę tongue_out
      Mój syn wrócił z podwórka, nie było go z 20 minut, może mniej , nauczył się wierszyka:
      Kto ty jesteś? Pijak mały.
      Jaki znak twój? Żywiec biały.
      Gdzie ty mieszkasz? Pod ławeczką.
      Czym się żywisz? Buteleczką.

Wiem, wiem, nie ma się czym chwalić, ale gdyby tak za pierwszym razem załapał co ja do niego mówię ... ech marzenia big_grinbig_grinbig_grin
    • scarlet_s Re: chwalimy sie ;-] 08.07.11, 00:54
      A czemu mia trudny start? Co się działo?

Moja córcia na bilansie 6- latka miała 131 cm i chyba 25 kg.
      Teraz ma 7 latek i 139 i 27 kg.
      Zdrowa, wysportowana i piękna wink
    • twarz2 Re: chwalimy sie ;-] 08.07.11, 10:37
      Mój 7mio latek - jakieś 130 i 26/7 kg
    • jagabaga92 Re: chwalimy sie ;-] 08.07.11, 11:02
      Mój czerwcowy 7-latek - 122cm, 21kg. W grupie zerówkowej - przeciętny.
      • nunik Re: chwalimy sie ;-] 09.07.11, 07:22
        Chuda, długa 8 latka i nauczyła sięjeździć tyłem na rolkach.
        • fogito Re: chwalimy sie ;-] 10.07.11, 00:36
          Moj styczniowy siedmiolatek ma 133 cm wzrostu 32 kg wagi. Chyba jest na 90 centylu, ale nie sprawdzalam, bo nasza pediatra bilansow nie robi. Odpukac zdrowy wink
          • miniofilka Re: chwalimy sie ;-] 10.07.11, 12:02
            fogito napisała:

> Moj styczniowy siedmiolatek ma 133 cm wzrostu 32 kg wagi. Chyba jest na 90 cent
            > ylu, ale nie sprawdzalam, bo nasza pediatra bilansow nie robi. Odpukac zdrowy ;
            > )

moja córa też styczniowa, ale po niewysokich rodzicach
            A Ty wysoka jesteś?smile
            • fogito Re: chwalimy sie ;-] 10.07.11, 22:58
              Tak. Mam 178 cm wzrostu. Maz tak samo wiec jak na faceta wysoki nie jest. Na szczescie syn odziedziczyl sylwetke po mnie wiec bedzie wysoki i szczuply.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka