szalona_krycha
15.01.14, 23:22
Czy wasze dzieci mają tablety, korzystają?
Bo dziś zadzwonił do mnie konsultant oferując tablet, juz miałam go spławić, ale zobaczyłam że dziecko się na mnie patrzy błagalnym wzrokiem.
No i wyszlo, że ona chce taki tablet, chociaż nie bardzo jest w stanie powiedzieć po co jej takie coś.
Ja rozumiem, gdyby była starsza, no to np przydałoby się jej na studiach. Ale jest w 3 kl podstawówki. Widziałam, że inne dzieci mają (i to też jest argument młodej, że mają inne dzieci). Ale wcale mi się to nie podoba, że dzieciaki przynoszą do szkoły, chwalą się. Na pewno nie pozwole nosić do szkoły. A kupić po to, żeby mogła pochwalić się przed dziećmi - na pewno nie!
Mąż też jest na tak, mówi że można taki tablet wykorzystywać do nauki (taaaaa już to widzę), do czytania e-booków (moja czyta dużo, ale wolę żeby czytała tradycyjne książki, niż psuła sobie oczy), do gier (no właśnie chyba o to tu chodzi).
Przychodzi do nas pani ucząca angielskiego no i pani ma właśnie tablet, który wykorzystują na lekcji (pani puszcza piosenki, ma różne aplikacje do nauki języka). Młoda jest zachwycona tym tabletem, zawsze prosi, czy może włączyć aplikacje itp. I widac, że chciałaby mieć swój.
Poradźcie co robić? Kupić? Bo z jednej strony dziecko się ucieszy, ale z drugiej strony nie za bardzo widzę sens, zwłaszcza że mamy laptopy. Ale może ja jestem staromodna i nie nadążam za nowinkami (tak mi szanowny małżonek powiedział, że trzeba iść z duchem czasu). No i oczywiście tablet jest za 1 zł, ale potem trzeba placic abonament, więc to byłby kolejny abonament do płacenia.
Napiszcie, czy wasze dzieciaki maja takie cudo (mówię o małych dzieciach, bo pewnie starszym się przydaje)? Korzystają? Są jakieś fajne aplikacje, które można ściągnąć (chodzi mi o edukacyjne)? Czas mam do jutra wieczorem, bo jutro wieczorem ma dzwonić konsultant.