Dodaj do ulubionych

Piórnik - proszę o pomoc.

21.07.14, 13:39
Witam wszytkich.
Poszukuję piórnika dla chłopca który idzie do czwartej klasy.

Młody w trzeciej klasie miał piórnik-tubę, nie sprawdził się (wieczny bałagan, brudne kretki (!)).
W pierwszej i drugiej klasie miał piórnik rozkładany (ten się sprawdził). Ale wiecie same, czwartoklasiście już nie wypada..... smile

Dwa lata temu widziałam piórnik, który ma organizer jak te piórniki rozkłądane ale zwijał się w rulon i zapinany był na zatrzask. Niestety nie zapisałam firmy, która takie cuda robi. Pamiętam, że był nawet tani. Szukam i nie potrafię znaleźć.
Może ktoś kojarzy i pomoże, będę dzwięczna za wszelką pomoc smile

Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Piórnik - proszę o pomoc. 21.07.14, 15:08
      > brudne kretki (!)).

Kredki pisze się przez d, wymienia się na kreda.

> zwijał się w rulon i zapinany był na zatrzask.

Bardzo się zainteresowałam smile Też mam 4-klasistę w domu. Wpisałam w google grafika "piórnik zwijany" i okazało się, że mnóstwo tego jest.
    • monikaa13 Re: Piórnik - proszę o pomoc. 21.07.14, 15:35
      Dużo tego w necie, poszukaj. Wpisz w google piórnik zwijany i już. Tu masz przykład:
      www.szal-art.pl/zwijany-piornik-na-pedzlekredki-20x50cm_1303_3777/
      • ga-ti Re: Piórnik - proszę o pomoc. 21.07.14, 16:28
        Fajny. Tylko tak sobie myślę, czy mojemu leniuszkowi będzie się chciało za każdym razem tak wszystko ładnie wkładać i czy zdąży, zważywszy, że każdą lekcję będą mieli w innej sali i trzeba zdążyć się spakować i przejść big_grin
        • berdebul Re: Piórnik - proszę o pomoc. 21.07.14, 16:34
          Jeżeli przestaniesz go traktować jak malucha-leniuszka i w taką rolę pakować, to jest szansa że sobie poradzi. Tak jak tysiące innych dzieci.
          • ga-ti Re: Piórnik - proszę o pomoc. 21.07.14, 16:38
            Dzięki za radę.
      • truscaveczka Re: Piórnik - proszę o pomoc. 31.07.14, 11:23
        No dobra, a na temperówkę, sprzęt geometryczny itd. coś osobnego? Imo skrajnie niepraktyczne - taki piórnik to uszyłam mojemu trzyletniemu wówczas synowi na kredki, bo on niczego poza kredkami nie potrzebuje.
    • stillgrey Re: Piórnik - proszę o pomoc. 21.07.14, 18:01
      A ja polecam tuby, tylko najlepiej takie z dwiema przegrodkami. Wtedy w jednej sa dlugopisy, olowki etc., a w drugiej kredki. Nie zauwazylam zeby kredki sie brudzily, ale syn duzo rysuje, wiec i tak kupuje mu nowy zestaw co miesiac, dwa.
      Wsuwanie kazdej kredki na swoje miejsce to totalna strata czasu.
      • panikierowniczka Re: Piórnik - proszę o pomoc. 21.07.14, 19:32
        Mam, znalazłam smile

www.leniar.pl/shop,product,BD15_Zwijany_piornik_na_pedzle_20x50cm,499.html
        • saszanasza Re: Piórnik - proszę o pomoc. 22.07.14, 00:02
          Mój syn taki piórnik potraktowałby jako karębig_grin
          • an.16 Re: Piórnik - proszę o pomoc. 22.07.14, 09:03
            Córka idzie do II klasy. W I miała saszetkę. I nawet ją czasami zostawiała niezasuniętą. Absolutnie nie jest "piórnikowym" typem, nie wyobrażm sobie jej skrupulatnie wciskajacej każdą kredke czy ołówek na swoje miejsce. Może ta 2 komorowa to dobre rozwiązanie. Chociaż może okazać się , że za dużo z tym fatygiwink Gdy zwracam jej uwagę na nieporządek i brak staranności, to odpowiada, że przecież szkoła to zdobywanie wiedzy a nie nauka sprzątania. Troche w tym racji jest.
    • attiya Re: Piórnik - proszę o pomoc. 26.07.14, 15:34
      a co to są kretki?
      • czarna_kita Re: Piórnik - proszę o pomoc. 27.07.14, 10:21
        Mój syn idzie do V klasy i na moje pytanie czy chciałby taki piórnik odpowiedział- "pfff..."
        Ale jak kto lubi, gusta są różne.
        Osobiście też wolę normalne piórniki w których wszystko ma swoje miejsce i jest po prostu schludnie. Uczy to trochę porządku i dbania o swoje rzeczy a nie wrzucania byle gdzie i byle jak.
        • dunia34 Re: Piórnik - proszę o pomoc. 27.07.14, 21:37
          a jak się te sprawdzają? www.extrabiuro.eu/piorniki-kosmetyczki-rozne-ksztalty/827-piornik-kosmetyczka-etui-herlitz.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka