Dodaj do ulubionych

Problem w czasie snu

03.10.14, 11:54
Syn (16 lat) już kiedyś wspominał, że czasami budzi się w nocy i ma wrażenie, że nie jest w stanie wykonać żadnego ruchu, odezwać się i niekiedy ma wrażenie, że się dusi. Dziś w nocy weszłam do jego pokoju, gdy spał i usłyszałam, że ma bardzo szybki oddech (jakby biegł). Zaczęłam go budzić, ale nie udało mi się to, a ponieważ oddech się wyrównał, dałam spokój. Dziś rano syn powiedział, że w nocy znów miał takie dziwne odczucie i że pamięta, że go budziłam. Wspomniał też, że taki stan zdarza mu się to kilka razy w miesiącu. Macie pomysł, co to może być?
Przyznam, że bardzo to mnie zaniepokoiło. Napisałam też na forum zdrowie.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Problem w czasie snu 03.10.14, 23:10
      Nie wyjaśnię, ale tez mi sie cos takiego zdarzało.

Budziłam sie w nocy i nie mogłam sie ruszyć, zupełnie, ani jednym palcem. Jakbym była całkowicie sparaliżowana. Leżałam bez ruchu, w końcu zasypiałam, potem budziłam sie i poruszałam normalnie.

Do dziś nie mam pojęcia co to było - miałam wtedy mniej wiecej tyle lat co twój syn, czyli było to ponad 20 lat temu - żyję i mam sie dobrze, przynajmniej nie mam żadnych zaburzeń neurologicznych, które mogłoby sugerować takie uczucie paraliżu.
      • verdana Re: Problem w czasie snu 03.10.14, 23:15
        idź do neurologa na wszelki wypadek, zawsze lepiej się upewnić, ale nie ma raczej powodu do niepokoju. To prawdopodobnie paraliż przysenny. Mój syn to miał. Jedyną radą, jaka mozna na to dać, jest powiedzieć synowi, ze w takiej sytuacji niech nie próbuje się budzić, tylko stara sie zasnąć. Kompletnie niegroźne, acz paskudne.
      • paciorekagnieszka73 Re: Problem w czasie snu 14.10.14, 15:06
        Małe dzieci często mają problemy ze snem jeśli nie śpią w odpowiednio wygodnym łóżeczku, lub kiedy drażni je np. materiał, z którego są wykonane. Ja swojej małej kupowałam rożek tutaj cocoshki.pl/pl/c/COLOR-STORIES/176 i przyznam, że obie jesteśmy zadowolonesmile
        • jagabaga92 Re: Problem w czasie snu 14.10.14, 15:16
          16-latek w rożkubig_grinbig_grin... Padłam, gdy sobie wyobraziłambig_grinbig_grinbig_grin
        • budzik11 Re: Problem w czasie snu 14.10.14, 15:58
          Jakim trzeba być debilnym spamerem, żeby takie rzeczy pisać, ręce opadają...
    • e-kasia27 Paraliż przysenny 03.10.14, 23:19
      • manala Re: Paraliż przysenny 04.10.14, 08:08
        Potwierdzam paraliż senny. Miałam swego czasu. Budziłam się zwykle z jakiegoś niepokojącego snu i nie mogłam się poruszyć. Straszne ale niegroźne. U mnie minęło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka