Dodaj do ulubionych

czy to prawda, że

20.04.15, 18:32
nauczyciele liceów wprost nie cierpią uczniów (absolwentów) szkół prywatnych i społecznych?
Dzisiaj spotkałam się z taką opinią i bardzo mnie zastanowiła. Czy ktoś ma doświadczenia w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: czy to prawda, że 20.04.15, 19:12
      jagoda

no niestety, wcale się nie dziwię. Pisałam ci kiedys jaka jest opinia o absolwentach takich szkół.
      • andaba Re: czy to prawda, że 20.04.15, 19:17
        Chyba zależy, moi synowie chodzili do prywatnej, tyle że publicznej, nie zauważyłam, żeby nie byli lubiani, chyba raczej przeciwnie.

Moim zdaniem nie wynika to z tego, co dzieciak skończył, ile jak sie zachowuje. Syn, który chodzi do ogólniaka, twierdzi, ze co bogatsze dzieciaki sa tak bezczelne i władcze, że trudno z nimi wytrzymać. Zła ocena - zmieniamy nauczyciela. Za duzo zadań - zmieniamy nauczyciela. Za małoz adań - zmieniamy nauczyciela. Jak takich lubić?
        • agni71 Re: czy to prawda, że 20.04.15, 20:51
          do prywatnej, tyle że publicznej?!
          • ewa_mama_jasia Re: czy to prawda, że 20.04.15, 22:11
            Pewnie prywatnej tyle że bezpłatnej.
        • kwiat_w_kratke Re: czy to prawda, że 21.04.15, 01:20
          > chodzili do prywatnej, tyle że publicznej

big_grin big_grin big_grin

• angazetka Re: czy to prawda, że 20.04.15, 22:13
      Uważasz, że wszyscy nauczyciele licealni myślą tak samo?
    • jakw Re: czy to prawda, że 20.04.15, 22:27
      Ja mam i chyba nie jestem w stanie potwierdzić tej opinii. Nie wydaje mi się też, żeby uczeń miał napisane na czole z jakiej jest szkoły. Owszem, jest to gdzieś w papierach, ale nie sądzę, żeby nauczyciele w tym grzebali w celu wychwycenia, których uczniów należy bardziej gnębić. Chyba że nauczyciel jest rąbnięty - oczywiście i tacy się zdarzają.
    • mw144 Re: czy to prawda, że 21.04.15, 07:45
      Nie zauważyłam. Bratanek po prywatnej podstawówce i gimnazjum nie skarżył się, żeby ktoś się go czepiał z tego powodu.
    • ewa_mama_jasia Re: czy to prawda, że 21.04.15, 08:35
      Może dlatego, że takie dzieci są bardziej pewne siebie i nie boją się pytac nauczyciela o to ,czego nie rozumieją? I więcej wiedzą od kolegów po szkołach publicznych? Tak słyszałam. Ale może być to tak samo prawdą / nieprawdą jak to, co Ty piszesz smile
    • camel_3d zalezy od dziecka 21.04.15, 10:17
      bo czesc z nich po prostu nauczona jest bycia pewnym siebie. Nie boja sie pytac nauczycieli, nie boja sie dyskutowac kiedy maja racje..lub mysla, ze maja racje..itd..

a czesc tez jest po prostu rozwydrzona, bo mysla, ze sa pepkami swiata i wszytsko im wolno bo rodzice maja wiecej pieniedzy...

Ale ogolen faktyzcnie jest roznica w zachowaniu dzeici po prywatnych i spolecznych szkolach w porownaniu ze szkolami panstwowymi.

Plus jednak to, ze do takich szkol nie chodza "wszyscy" tylko ci z lepiej sytuowanych srodowisk.
      • jagoda2 Re: zalezy od dziecka 21.04.15, 11:13
        camel_3d napisał:

> Ale ogolen faktyzcnie jest roznica w zachowaniu dzeici po prywatnych i spoleczn
        > ych szkolach w porownaniu ze szkolami panstwowymi.

Jaka? Na plus czy minus? Możesz obiektywnie porównać? Masz doświadczenia w tej materii?
        Pytam z czystej ciekawości, nie złośliwie.

• triss_merigold6 Re: czy to prawda, że 21.04.15, 10:30
      Nieprawda.
    • aagnes Re: czy to prawda, że 21.04.15, 11:58
      Tak to prawda - wiadomosc od wlasnej rodzonej matki i grona nauczycielskiego ze szkoly w ktorej pracuje (liceum). powody i przyczyny to dluga historia nie na forum.
      • jagoda2 Re: czy to prawda, że 21.04.15, 12:02
        aagnes napisał:

> Tak to prawda - wiadomosc od wlasnej rodzonej matki i grona nauczycielskiego ze
        > szkoly w ktorej pracuje (liceum). powody i przyczyny to dluga historia nie na
        > forum.

Może mogłabyś jednak podać jakieś konkretne powody, np. w punktach - nie żeby kwestionować i rozpętywać tutaj dyskusję, tylko ze zwykłej ciekawości.
        Może odezwie się jakaś mama nauczycielka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka