Dodaj do ulubionych

młody geograf

17.05.15, 21:01
Może podpowiecie mi co mogę kupić 9 latkowi zafascynowanemu geografią, państwami, stolicami, flagami.
Obserwuj wątek
    • tinywee Re: młody geograf 17.05.15, 21:28
      W tym wieku grałam w kapsle i zbierałam znaczki i porządny atlas był po prostu niezbędny... (bo na kapsle, wyposażone w odpowiednią warstwę parafiny dla balansu, naklejało się flagi, może pamiętasz smile oprócz tego - książki podróżniczo-przygodowe?
      • stasi1 Re: młody geograf 26.02.22, 15:34
        Teraz to atlas jest nie potrzebny aby znać flagi państw
    • anilka Re: młody geograf 17.05.15, 21:41
      książkę "Mapy" Mizielińskich jesli jeszcze nie ma, jak ma to inny atlas, gier geograficznych jest sporo
    • lee_a Re: młody geograf 17.05.15, 21:44
      mapy konturowe - znam takich, którzy pasjami je wypelniają. Jest jeszcze Mapownik www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-mapownik.html - swietna sprawa
      • dzikka Re: młody geograf 19.05.15, 08:47
        świetna książkasmile
        www.matras.pl/bardzo-ilustrowana-historia-odkryc-geograficznych,p,154063

polecam też gry np. cała seria gier z Martyną Wojciechowską.
    • camel_3d niech oglada.. 19.05.15, 08:47
      sheldon cooper "fun with flags" smile
      • anel_ma Re: niech oglada.. 19.05.15, 12:43
        > sheldon cooper "fun with flags" smile

big_grin big_grin big_grin
    • el_elefante Re: młody geograf 19.05.15, 10:06
      Dużą mapę ścienną?
    • budzik11 Re: młody geograf 19.05.15, 10:20
      Nie wiem, czy dla 9-latka nie będzie to za proste i czy ma on już coś podobnego - fajne są "Mapy" wyd. Trzy Siostry. Wydali też mapę ścienną. Mamy też "Ilustrowany atlas odkryć geograficznych", ale to stara pozycja, raczej do upolowania na allegro czy w antykwariatach.
      Może globus-lampka nocna, która normalnie pokazuje mapę fizyczną, a włączona - polityczną? Albo gra "Flagi"?
      • iwik0306 Re: o tu... 20.05.15, 07:15
        Ma i atlasy, mapy, grę flagi, serię z Martyną, płyty z Cejrowskim, Mapownik, globus.A mi pomysłów brak, a tu dzień dziecka , zaraz po nim urodziny.
    • stara-a-naiwna Re: młody geograf 20.05.15, 09:43
      a moze zabrać go na fajną wycieczkę z tej okazji?
      do jakiejś jaskini albo w inne atrakcyjne góry?
      (na dolnym śląsku sa błędne skały - to system skał tworzących labirynt - bardzo atrakcyjne dla dziecka bo są wąskie przejścia, zakręty itp - poszukaj czegoś takiego = atrakcyjnego w swojej okolicy)
      do tego lody, zdjęcia itp
      pamiątka lepsza niż średni prezent (jak napisałaś, on już dużo rzeczy ma)
    • camel_3d a gra..Panstwa Miasta? 20.05.15, 12:55
      wiem, ze mozna sobie samemu narysowac, ale widzialem tu (w Niemczech) taka gotwoa wersje do kupienia.. wydrukowane juz gotowe kartki..itd...

Moze w PL tez jest..
    • Re: młody geograf 20.05.15, 22:48
      A może niestandardowo... Zamiast prezentu kupionego, prezent w postaci zaproszenia do geograficznego przedsięwzięcia, które pozwala w pewnym sensie podróżować po całym świecie. Plus Twój współudział. "Flat traveller" - jeśli jeszcze nie znasz tej inicjatywy - polecam artykuł: www.juniorowo.pl/plaski-podroznik-sposob-na-juniorowe-zwiedzanie-swiata/
      • agaudi Re: młody geograf 21.05.15, 10:58
        mam takiego geografa w domu. MAPY z Wyd. dwie Siostry tez ma i bardzo lubi, choć mi się wydaje trochę infantylne.
        Karcianki FLAGI Świata,
        Globus, mapy szkolne,
    • argentea Re: młody geograf 21.05.15, 12:06
      Mapę interaktywną Dumela
      • anatewka11 Re: młody geograf 27.05.15, 23:39
        1) Gra planszowa "Fauna" - geograficzno przyrodnicza. Plansza to mapa świata. Gra jest świetna.
        2) Kompas?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka