marina2 18.04.02, 23:00 Czy byliscie w legolandzie ? Czy ktos moglby sie podzielic swoimi opiniami , doswiadczeniem ? M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mewag Re: legoland w Danii IP: *.stofanet.dk 19.04.02, 16:03 Planuje wyciezke do Legolandu za dwa tygodnie, po powrocie napisze. Na stronie internetowej wyglada fantastycznie, a rzeczywistosc poznamy wkrotce (jade z chlopcami 4 i 6 lat). Pozdrowienia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: legoland w Danii 19.04.02, 19:43 Bardzo będę czekała na relacje z wycieczki.Jedziesz indywidualnie czy z wycieczka.Nie wiem na ile dni zaplanowac pobyt , zeby nasycic towarzystwo i na jakie noclegi sie zdecydowac.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: legoland w Danii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.02, 16:15 Dla dzieci doskonala zabawa. Dla doroslych tez sie cos znajdzie. A co najwazniejsze nie jest taki beznadziejnie kiczowaty jak inne "normalne" parki tego typu. Po wyjsciu nie ma sie kaca estetycznego. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: legoland w Danii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.02, 20:55 Byłam w Legolandzie daaawno temu w 1992 roku z moim 12 letnim wtedy bratem (zabrałam go na wycieczkę za moją pierwszą premię w pierwszej pracy ) Być może teraz jest tam już całkiem inaczej...ale wtedy - było fantastycznie!! I mój brat dorosły dzisiaj facet do tej pory miło to wspomina: ma certyfikat z poszukiwania złota, list gończy za sobą samym, prawo jazdy zdobyte na tamtejszych samochodzikach. No i oczywiście furę zdjęć. Ja mam teraz 3- letniego synka i też z nim na pewno pojedziemy do Legolanu, ale nie teraz, jest jeszcze-tak uważam- za mały. Po pierwsze nie wszystkie atrakcje są dla tak małych dzieci, choćby z tego powodu ze ich nie rozumieją, np. zamknięcie w areszcie i wydanie listu gończego z własnym nazwiskiem jest atrakcją dla trochę starszych dzieci. Na konia sam nie wsiądzie a jest fajna przejażdżka po prerii(a może była, a już nie ma?)Niektóre karuzele czy taka kolejka przejeżdżająca przez wnętrze kopalni może małe dziecko wystraszyć, chociaż oczywiście są też specjalnie przygotowane atrakcje dla maluchów. Tylko szkoda pojechać i nie skorzystać z tych najfajniejszych. Kiedy my byliśmy w Legolandzie był też salon egipski i wszystkie budowle starożytnego Egiptu w miniaturze zbudowane z klocków. Tego też nie doceni trzylatek, ale jest to atrakcja dla rodziców. W ogóle miniaturowe budowle z całego świata dla malucha to po prostu domki z klocków. Tak więc mije zdanie jest takie: jechać!! ale uważam że najwcześniej z 6-cio lub nawet 7-mio latkiem, zeby i zrozumiał i dobrze sie bawił i zapamiętał na długo. Chyba że możesz pojechać za jakiś czas znowu....A dla dorosłych atrakcja murowana!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Legoland vs. Eurodisneyland IP: *.turboline.skynet.be 19.04.02, 20:58 Czy ktos ma porownanie i moze opowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio- Re: legoland w Danii IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.02, 12:00 od 17 maja bedzie otwarty Legoland w Niemczech pod Günzburgiem (Bayern) pojade na otwarcie i opisze wrazenia:_) Odpowiedz Link Zgłoś
mewag Re: legoland w Danii 28.04.02, 21:00 Odswiezam temat, zeby potem latwiej go znalezc. Mam szczescie, bo mieszkam w Danii, ok. 70km od Legolandu i jedziemy tam, by sprawic frajde dzieciakom i pokazac ciekawostke nie mniej zainteresowanym doroslym z rodziny. Natomiast proponuje, bys rozejrzala sie po przewodnikach Pascala lub innych i zastanowila, czy jeszcze znajda sie ciekawe miejsca dla Was do odwiedzenia w tym kraju. Jezeli nie, to propnuje poszukac noclegu na campingach (ewentualnie moge w tym pomoc, mam zrodla), lub w Niemczech w okolicach granicy. Po prostu Dania jest strasznie droga!!! choc tez bardzo ciekawa. A plany wycieczkowe podtrzymuje, wiec po powrocie opisze obecny Legoland. Pozdrowienia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: legoland w Danii 28.04.02, 21:22 Otoz to na forum edziecko ktos napisal np , ze jest gdzies w Danii oceanarium i inne parki zabaw dla dzieci.Ale zadnych szczegolow jeszcze nie ustalilam.Pozdrowienia.M Odpowiedz Link Zgłoś
mewag Re: legoland w Danii 05.05.02, 08:16 No to wrocilam z Legolandu. Jestem pod wrazeniem. Zabawa dla najmlodszych, starszych i doroslych murowana przez caly dzien (dojechalismy o 11, wyjscie o 18, i to dlatego, ze zamykaja). Budowle z klockow niesamowite, ruchliwe, mozna przy kazdym obiekcie spedzic pewnie z godzine, by poznac wszystkie zaleznosci - cudo techniki. Dalej wesole miasteczko, malpie gaje dla starszych i mlodszych, zabawy do wyboru do koloru - wlasnie slysze, ze dzieciaki buduja miasto z wlasnych srodkow. Placi sie raz (160 DKK dorosly, 140 DKK dziecko) i uzywa do upadu. Polecam, polecam, polecam. Oto adres strony z godzianmi otwarcia: www.lego.com i dodatkowa zacheta. Jezeli potrzeba, moge sluzyc konkretnymi danymi (z tutejszych folderow) na temat innych atrakcji Danii. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: legoland w Danii 05.05.02, 10:44 Inne atrakcje Danii-jak najbardziej jestem zainteresowana namiarami.Ile czasu trzeba poswiecic na sam legoland?Dzien?Dwa?Rozumiem ,ze nie nocowaliscie?M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewag Re: legoland w Danii IP: *.stofanet.dk 05.05.02, 21:43 Bylismy tam 7 godzin, zdazylismy obejsc prawie wszystko i jeszcze powtorzyc jedna atrakcje (krotki przejazd przez minisafari - zwierzaki z klockow), czyli jeden dzien to absolutne minimum. Oczywiscie nastepnego dnia bulisz kolejna wejsciowke (w zlotowkach 80 i 70 PLN), chyba, ze mieszka sie w tamtejszym hotelu, zapewne potwornie drogim nawet jak na dunskie warunki. Mozna miejsc noclegowych poszukac pod www.hostels.com. Odpowiedz Link Zgłoś