Dodaj do ulubionych

Angielski w 4 klasie

27.05.18, 07:28
Jaki jest zakres materiału z angielskiego w 4 klasie ?
Proszę napiszcie mniej więcej jaki materiał jest do przerobienia. W 3 klasie w książce były rozdziały (unit 1,2,3.....) zwierzęta,sklep,hobby,dni tygodnia,podstawowy zegar.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 11:06
      men.gov.pl/wp-content/uploads/2016/11/podstawa-programowa-%E2%80%93-jezyk-obcy.pdf
      Czy podstawa programowa jest odpowiedzią na Twoje pytanie? Czy chciałaś raczej spis treści podręcznika do klasy 4?
      • alexglower Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 12:21
        Wolałabym spis treści jeśli masz taka możliwość.
        • mysz1978 Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 12:36
          w kazdej ksiazce sa rozdzialy (bodajze 8) a spis tresci zalezny od tytulu ksiazk iapewne, choc pewnie w kazdej mniej wiecej to samo bedzie...
          • alexglower Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 13:38
            Chodzi mi mniej więcej o napisanie jakie tematy są do ogarnięcia.
            • blankaz Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 17:05
              Poszukaj na stronach wydawnictw - moi synowie akurat szli podręcznikami Starland, ale młodszy idzie jeszcze starszą podstawą (kończy 5 klasę). Musisz szukać takich do 8-klasowej szkoły podstawowej według nowej podstawy.
            • stillgrey Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 17:21
              To z książki discover english:
              http://i64.tinypic.com/e5fu6v.jpg
              • stillgrey Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 17:22
                Podaj maila, to prześlę Ci w lepszej rozdzielczości jeśli właśnie o to Ci chodziło.
                • alexglower Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 18:48
                  Nie wiem jakie będą podręczniki wiec trudno mi powiedzieć. Dziękuję za chęci ale nie chce podawać maila na forum przepraszam.
                  Mnie chodzi ogólnie jakie tematy są przerabiane.Na wakacjach dziecko będzie mieć możliwość darmowych indywidualnych zajęć z angielskiego chce, aby nauczyło się czegoś co będzie przydatne w 4 klasie. Koledzy dziecka chodzą na dodatkowe zajecia Helen Doron co jest pomyłką.Od przyszłego roku wszyscy sie wypisują, dzieci nawet nie znają dni tygodnia po trzech latach. Tu mam możliwość konkretnej nauki ale nie wiem czego sie ucza w 4 klasie.

• stillgrey Re: Angielski w 4 klasie 27.05.18, 19:28
                    No to wyzej masz wymieniony zakres materialu, ktory pokrywa sie z podstawą programową.
                  • mar.ylu Re: Angielski w 4 klasie 30.05.18, 13:15
                    Przecież dni tygodnia można się nauczyć w 10 minut smile Problem w tym, żeby później używać tego słownictwa, bo z językiem tak jak z mięśniami, jak się nie trenuje, to zanikają.

zainteresowało mnie to, co piszesz o zajęciach w Helen Doron. Moje dzieci chodzą i jestem zadowolona. Dużo rozumieją, potrafią odpowiedzieć, co prawda pojedynczymi słowami, ale to zawsze coś. Kiedy byliśmy na wakacjach w ogóle nie miały bariery językowej. Próbowały się dogadać z innymi dziećmi po angielsku. Byłam z nich bardzo dumna. Myślę, że to właśnie dlatego że w Helen Dorn mówią ciągle po angielsku i to jest dla nich jakoś naturalne.
                    Nauka w szkole jest inna... tam się właśnie wymaga, żeby wymienić dni tygodnia i tyle. a w języku chodzi przecież o komunikację, a nie o zaliczanie kartkówek!
    • mamagapka Re: Angielski w 4 klasie 30.06.18, 17:30
      W 4 klasie, oprócz słownictwa (cześci ciała, zwierzęta, pomieszczenia i podstawowe sprzęty w domu, przedmioty szkolne, nazwy państw, podawanie czasu, nazwy czynności etc) wchodzi klasyczna gramatyka: to be, have got, can, there is/are, Present Simple , Present Continuous i tryb rozkazujący. Twierdzenia, pytania, przeczenia. To tak na szybko.
    • ewa_mama_jasia Re: Angielski w 4 klasie 19.07.18, 13:46
      Z tego co pamiętam, to w pierwszym półroczu na dobrą sprawę było to samo, co w klasach I - III, a w drugim - nowy materiał. Nauka w klasach I - III to było głównie słownictwo, jakieś podstawowe pytania, stwierdzenia. W IV na pewno były wałkowane konstrukcje - twierdzenie, pytanie, przeczenie. Pewnie podstawowy czas teraźniejszy, odmiana to be... zresztą zobacz sobie kilka podręczników do IV klasy, spis treści, sprawdzisz dokładniej. Np. na stronie Nowej Ery masz prezentację podręcznika.
    • letterwriter Re: Angielski w 4 klasie 20.07.18, 10:58
      Informacje na temat tutora z Angielski nie mówią Ale jest sprawdzony korepetycje Krakow .Uneg może nauczyć się całej listy przedmiotów. Oto strona do komunikacji. buki.org.pl/korepetycje/krakow/
    • saszanasza Re: Angielski w 4 klasie 22.07.18, 19:26
      A nie łatwiej ustalić jaką książkę będą przerabiać i ją kupić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka