poison_1 25.10.04, 19:25 jaki polecacie? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allija Re: dezodorant dla 10 latka ... 26.10.04, 01:09 A musi używać? Dzieci, a właściwie już młodsza młodzież, dopiero w okresie dojrzewania czyli 12, 13 lat zaczyna mieć tego rodzaju problemy. Moja młodziez używa dezodorantu Nivea. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: dezodorant dla 10 latka ... 26.10.04, 08:28 allija napisała: > A musi używać? Dzieci, a właściwie już młodsza młodzież, dopiero w okresie > dojrzewania czyli 12, 13 lat zaczyna mieć tego rodzaju problemy. Moja młodziez używa dezodorantu Nivea. Zalezy co ma byc wyznacznikiem uzywania dezodorantu, bo jak wiek, to moze faktycznie czekanie do 12-13 lat byloby OK ). Niestety moja mlodziez (lat 9) to juz od dawna tak sie poci (i niestety malo apetycznie pachnie) jak gornik z przodka. Myje sie porzadnie rano i wieczorem, wiec to bynajmniej nie z braku higieny. Kupilam wiec jej dezodorant nie zawierajacy aluminium (podobno zdrowszy) i pedze, zeby sie smarowala. Odpowiedz Link Zgłoś
poison_1 Re: dezodorant dla 10 latka ... 26.10.04, 10:00 Serdecznie dziękuje za odpowiedzi i prosze pozostałych o opinie. Moje dziecko intensywnie uprawia sport i niestety - poci się, a co za tym idzie - po takim wysiłku niezbyt pięknie pachnie. Oczywiście, nie muszę chyba pisać, ale napiszę, żeby nikt mi nie zarzucał, że to z braku higieny - dziecko porządnie sie myje - codziennie. Myśle, że zapach potu powoli zaczyna być związany z niedaleką przyszłością "przestrajania się" organizmu. > Kupilam wiec jej dezodorant nie zawierajacy aluminium (podobno zdrowszy) i > pedze, zeby sie smarowala. jaka jest jego nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś
dona29 Re: dezodorant dla 10 latka ... 26.10.04, 10:44 Mój syn kończy niedługo 12 lat ale od roku używa dezodorantu - wybrał sobie męski,czarny Adidas.Sądzę,ze u niego to raczej chęć "bycia mężczyzną" niż problem z zapachem. A ja chciałam jak najszybciej wyrobić nawyk - taki,jak mycie zębów czy czesanie - szczególnie to istotne u chłopcówprawda? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: dezodorant dla 10 latka ... 27.10.04, 03:49 > jaka jest jego nazwa? Niestety nie pomoge, bo nie mieszkam w Polsce i dezodoront kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia i kosmetykami. Ale popatrz na skladniki i czy jest tam jakas pochodna aluminium. Dobrze dziala tez zwykla woda kolonska, czyli cos co ma w sobie glownie spirytus. Ja niestety nie moge tu znalezc niczgo co by nie pachnialo na kilometr i corus odmawia (i wcale jej sie nie dziwie). Ale poniewaz teraz u nas kwitnie lawenda, to moze zrobie nalewke lawendowa i bedziemy to stosowac. Znalazlam tez przepis na domowy dezodorant z roznych olejkow. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: dezodorant dla 10 latka ... 28.10.04, 13:43 Kup dezodorant a nie antyperspirant, z tego co widziałam dla męzczyzn jest sporo dezodorantów. Antyperspirant hamuje wydzielanie potu co dla młodego człowieka może nie być zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
julkakra dezodorant inaczej... 29.10.04, 12:43 bardzo dziękuję za ten temat, wczoraj mojemy synowi (12 lat)pani w szkole zabrała dezodorant i ośmieszyła przed klasą, że za wcześnie "na takie rzeczy", dodam tylko, że mój syn jest już w wieku dojrzewania, poci się, i zabiera dezodorant aby odświeżyć się po lekacjach wfu... Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: dezodorant inaczej... 29.10.04, 13:39 bardzo brzydko zrobiła i uwagi są nie na miejscu.Myśle ze warto znią porozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
poison_1 Re: dezodorant inaczej... 29.10.04, 15:58 julkakra napisała: > wczoraj mojemy synowi (12 lat)pani w szkole > zabrała dezodorant i ośmieszyła przed klasą, że za wcześnie "na takie rzeczy", > dodam tylko, że mój syn jest już w wieku dojrzewania, poci się, i zabiera > dezodorant aby odświeżyć się po lekacjach wfu... To rzeczywiście bardzo niewychowawcze co zrobiła pani. Również uważam, ze na zebraniu należałoby poruszyć ten temat, przynajmniej ja bym ją o to wprost zapytała, co ma przeciw higienie u dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_porzadek Re: dezodorant dla 10 latka ... 15.11.04, 17:10 Najczęściej 1O-latel wogle niepoczebuje dezordantów. Ale jeśli wali od niego jak ze Szreka - dorbe są wszelkie duchi typu "oddech lenina", u ruskich można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś