Dodaj do ulubionych

13-stolatek co na prezent???

25.10.05, 13:53
Chciałabym coś kupić mojemu chrześniakowi i dać mamie - bo akurat tam jedzie.
Dzieli nas 300 km i rzadko go widuje,niemam pojecia czym interesuja sie
chłopcy w tym wieku. Pochodzi z wielodzietnej rodziny w ktorej sie nie
przelewa dlatego zbyt wiele wlasnych rzeczy niema.
Prosze o pomoc !!!
Obserwuj wątek
    • sunflower Re: 13-stolatek co na prezent??? 25.10.05, 19:23

Proponuje cos do szkoly.

Jesli mozesz - to np. firmowy plecak np. Nike lub Reeboka. Pewnie nie ma, a
      widzialam jak synek sasiadow sie cieszyl, gdy niespodziewanie otrzymal taki
      prezent.To wydatek rzedu 100-130 zł. To bylby prezent super !

Jesli tyle nie mozesz wydac - to moze jakis fajny piornik, lub cos z
      wyposazenia szkolnego..no i troche slodyczy do tego.

A moze jakis fajny cieply komplet czapka + szalik ?

No, chyba, ze chlopiec nie ma ksiazek do szkoly czy butow na zime...sad

• lidek11 Re: 13-stolatek co na prezent??? 25.10.05, 21:17
      Ja proponuję jednak coś z ciuchów. Mam 12-latka w domu i wiem że chłopaki w tym
      wieku zaczynają powoli przywiązywać wagę do ubioru.Sama piszesz, że u niego w
      domu się nie przelewa, więc wydaje mi się ,że naprawdę się ucieszy.
      nie mów, że jest ci źle, bo nie nie wiesz jak żyją inni
    • weronikarb Re: 13-stolatek co na prezent??? 27.10.05, 09:27
      z rzeczy jest problem bo Dominik (tak jak moj synek smile jest takiej samej
      budowy jak synuś - szczuplutki i niewielki> Trudno kupic widzac go a ja go
      widzialam ostatnio 2 lata temu sad Do firmowych rzeczy, wogole ubran nie
      przywiazuje wagi i jest mu to obojętne. Uwielbia łowić ryby - a tu znowu ja sie
      nie znam i wole nie kupowac czegos o czym niemam pojecia. I dlatego mam
      problem. Dominik nie interesuje sie sprzetem (kupiłabym jakies radio z CD i nie
      byloby problemu, zabawki to raczej juz za "stary", najchetniej dalabym mu
      kase,, ale znowu nie ufam mamie czy dowiezie i mam problem sad
    • majewska12 Re: 13-stolatek co na prezent??? 27.10.05, 09:48
      Skoro tak to może coś z wydań encyklopedycznych, które przydadzą mu się w
      szkole.
    • dino22 Re: 13-stolatek co na prezent??? 27.10.05, 13:52
      weronikarb z tego co czytam, to raczej faktycznie jest problem z kupieniem
      czegos z czego by sie cieszyl uncertain Tak na marginesie to co wy macie z kupowaniem
      wszystkiego "pod szkole" (wiekszosc odpowiedzi na tego typu pytania to kupic
      cos "co sie przyda w szkole") Nie krytykuje tego, ale wiekszosc ludzi w tym
      wieku to raczej chyba woli sobie kupic cos do rozrywki (cokolwiek mialo by to
      znaczyc)Owszem sa takie maniaki ktorym tylko szkola w glowie i nie krytykuje
      tego ale wiekszosc dzieciakow raczej nie kupuje wszystko pod katem "MOZE SIE
      PRZYDAC W SZKOLE" Raczej prawda jest taka ze wiekszosc woli odetchnac od szkoly
      i cieszy sie jak jej nie widzi. Ma to zastosowanie rowniez w przypadku tych
      calkiem dobrych uczniow/uczenic. Nie mowie ze tak zawsze jest ale w wiekszosci
      przypadkow. Wiem to z wlasnego doswiadczenia smile W koncu jeszcze pare lat temu
      tez mialem tyle lat smile Mysle ze najlepiej byloby dac mu kase i niech sobie
      kupi co chce. A czy mama to dowiedzie? Dopilnuj zeby dowiozla, albo jak cos to
      osobiscie zadzwon i zapytaj czy to dostal smile nic prostrzego... Pozdrawiam!
      • ala67 Re: 13-stolatek co na prezent??? 28.10.05, 09:48
        Ja swojej chrześnicy w podobnym wieku daję wyłącznie kasę, bo też miałabym
        problem, choć to dziewczynka, a sama mam córki. Ale jest sporo starsza, rzadko
        ją widuję i niestety, nie znam za dobrze jej upodobań.
        Chyba, że oprócz braku zaufania do mamy zachodzi jeszcze obawa, że zostanie to
        potraktowane przez jego rodziców jako zasilenie rodzinnego budżetu, znam taki
        przypadek - jak dziecko dostało prezent "finansowy", to się zawsze okazywało,
        że do pierwszego nie starczy i trzeba dołożyć...
        • aga_wa1 Re: 13-stolatek co na prezent??? 28.10.05, 13:45
          wiem co troszke młodszy-bardzo chce lub chcial........
          bluza Nike- z kapturem-bardzo lubi
          zegarek casio fajny...niestety zgubil po 2 latachsad
          kierownice do kompa z feedbackiem-leżysad( a raczej stoi bo wielkie ustrojstwo
          odtwarzacz mp3-na gwiazdke bedzie
          tor hot weelsów-choc poprzedni lezysad(
          hary potter
          dartu duel-master-ale juz leżąsad
          game boy-trzeba wymieniac gry....
          uwielbia tez dostawac bokserki-gatki, fajne nie dziecięce skarpetyI i
          nie "tygryski"
          • tomira74 Re: 13-stolatek co na prezent??? 30.10.05, 20:45
            Mój 13-letek rybiarz dostawał:skrzynke na drobiazgi rybne(takie jak na
            narzędzia w środku dorzuciliśmy haczyki i spławiki wg. pomysłu pana w sklepiesmile)
            krzesełko rybackie składane, są pokrowce na wędki ,bryloczki "rybne",płyty lub
            kasety z poradami wędkarskimi(chłopcy maja awersje często do czytania a patrzeć
            lubią.
            Proponuje teZ jakąs lampkę nocną ,komplet pościeli (dla mojego kupiłam w IKEA w
            mrówy-uwielbia ją,plecak z dużą ilością kieszeni,bidon do roweru jak
            ma ,zegarek (gina jakoś często)no i prawie prezent 100% piłka do "nogi"
            lepszego gatunku .
            Pozdrawiam
            • weronikarb Re: 13-stolatek co na prezent??? 02.11.05, 10:31
              Dziękuję za pomysły. Jednak zdecydowałam sie dać kase plus skrzynke na te jego
              wedkarstwa. Bardzo zadowlony - tak w kazdym badz razie mowil przez tel. smile
              • ciuforek Re: 13-stolatek co na prezent??? 03.11.05, 19:06
                moze jakas gra komputerowa
    • judytak Re: 13-stolatek co na prezent??? 28.10.05, 11:10
      pomysł nr. 1: zadzwoń do niego, i zapytaj ;o) albo ogólnie, albo w
      sposób "ukierunkowany:, czyli: chcę ci kupić bluzę, powiedz, jakie ci się
      podobają i jaki nosisz rozmiar

pomysł nr. 2: książki, może coś o tych rybach, jakieś "vademecum polskiego
      wędkarza" albo coś z przygodami myśliwsko-łowieckimi

pomysł nr. 3: kup jakąś książkę plus czekoladkę, dołóż kartkę z pozdrowieniami,
      kartkę do koperty, dołóż banknot, kopertę zaklej ;o)

pozdrawiam
      Judyta
      • dino22 Re: 13-stolatek co na prezent??? 28.10.05, 11:47
        Mysle ze kolezanki (dwa posty nad moim) podsunely dobry pomysl rozwiazania tego
        problemu. Jesli chodzi o pieniadze to faktycznie moze tak byc ze jego rodzice
        przyjma to jako podarunek do zalatania domowego budzetu. Trzeba wiec wyraxnie
        zaznaczyc ze jest to tylko i wylacznie dla niego i on to ma dostac i wydac
        zgodnie z jego wola!!! Najlepiej dac w kopercie bezposrednio jemu tak zeby jego
        rodzice nie widzieli (jesli jest to rodzina b. bieda io pieniadze moga posluzyc
        do "latania domowego budzetu") Jesli zas nie chcesz dac pieniedzy to pomysly
        kolezanki o pseudo judytak tez sa trafne. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka