Dodaj do ulubionych

tran dl malucha

IP: *.acn.waw.pl 29.01.03, 19:49
czy jest tu ktoś kto podawał małemu niespełna 2 letniemu dziecku tran -
pytam bo pediatra mi zalecił podawanie po 2,5,ml - a w ulotce
przeczytałam,że podawać dopiero dzieciom powyżej 7 roku (też po 2,5ml) i
teraz nie wiem podawać czy nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Julenisse Re: tran dl malucha IP: *.ppp1-4.sg-b.tiscali.no 30.01.03, 02:19
      Moje pierwsze dziecko, urodzone w Polsce wychowywalo sie na vitaminie D3 i
      Sanosolu lub Vibovicie.Moje drugie dziecko urodzilam w Norwegii i od trzeciego
      lub czwartego miesiaca zycia moj syn pije tran. Zaczynalam od bardzo
      niewielkiej iloscii stopniowo zwiekszalam dawke. Tak zalecal pediatra i
      wszystkie medyczne opiekunki kontrolujace jego rozwoj co miesiac, do 2-go roku
      zycia. Moje dziecko nigdy nie mialo problemu z brzuszkien (bol), wyproznianiem
      itp. Obecnie moj syn liczacy sobie trzy lata pije codziennie 1lyzeczke tranu.
      Tran mozesz podawac z sokiem owocowym, lub wkropic kilka kropli cytryny na
      lyzeczke. Nie bedzie mdly i taki okropny. W Norwegii wszystkie mamy podaja
      swoim dzieciom tran, chyba, ze wystepuja jakies przeciwwskazania, jak alergia
      na tran, wtedy zastepuja to preparatami witaminowymi typu Sanostol.Generalnie
      dzieci tutaj sa zdrowe i dobrze sie rozwijaja. Jesem pewna, ze spokojnie mozesz
      podawac tran swojemu maluchowi i napewno pojdzie mu to na zdrowie. Tylko musisz
      go przekonac do picia tego zdrowego "paskudzwa". Pozdrowienia.
      • Gość: Maryla Re: tran dl malucha IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 10:43
        Jeśli podajesz jakieś preparaty z witamina D3, to ostroznie z tranem,
        jesli nie, to mysle ze warto.Stosowałam tran w kapsułkach, nie było
        problemu z "przełknięciem" smile
        • Gość: ina Re: tran dl malucha IP: *.acn.waw.pl 30.01.03, 12:32
          jedynie co dostawał z witamin ostatnio to multi cebion i pije mleko
          modyfikowane, w którym są niewielkie ilości witaminy D3 więc lekarz
          zadecydował, że lepiej będzie odstawić multi cebion i podawać naprzemiennie -
          jednego dnia 1 kroplę witaminy D3 kolejnego tran.
          jak na razie tran dziecku smakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka