mag-ia1 01.12.06, 09:50 czy w szkołach waszych dzieci są wymieniane legitymacje?i czy to konieczność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia06_73 Re: nowe legitymacje szkolne 01.12.06, 11:00 A maja byc nowe?Ja nic nie wiem napisz cos wiecej.Dla mnie to by bylo kupe zachodu bo syn od przyszlego roku do nowej szkoly idzie Odpowiedz Link Zgłoś
belferka33 Re: nowe legitymacje szkolne 01.12.06, 11:36 Legitymacje są wymieniane. Ale nie wszystkie. Jeżeli legitymacja Waszego dziecka ma z tyłu adnotację o 50% zniżce na przejazdy (chyba jest to druk sprzed 2003r.) to powinno się ją wymienić. Moja córka obecnie chodzi do drugiej klasy SP i nie musi wymieniać. Zapis na odwrocie mówi, że jest uprawniona do przewidzianych ustawowo zniżek, bez wymieniania wartości ulgi - tych legitymacji nie trzeba wymieniać. Proszę spokojnie sprawdzić, na którym druku wydano legitymację i ewentualnie wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: nowe legitymacje szkolne 01.12.06, 16:15 Dokładnie tak, jak napisała belferka. Odpowiedz Link Zgłoś
sillke Re: nowe legitymacje szkolne 03.12.06, 00:31 Tu nie o 50% chodzi tylko o mały napis pod pieczątkami na odwrocie legitymacji. Jeśli jest napisane MEN to trzeba wymienić, a jeśli MENiS to nie.Te pierwsze sa ważne do końca tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: nowe legitymacje szkolne 04.12.06, 09:52 jedno z drugim jednak się lączy,bo na starych drukach legitymacji jest info o 50 %/i tego właśnie PKP nie będzie honorować/ zniżce, a na nowych tylko info o przyslugującej uldze. www.men.gov.pl/oswiata/biezace/legitymacje_niewazne.php Odpowiedz Link Zgłoś