Dodaj do ulubionych

Piórnik, tornister

30.04.07, 22:13
Dziewczyny, powoli przymierzam sie do tych zakupów dla mojej córeczki. Czy
możecie napisać mi, jakie firmy się sprawdzają. Chciałabym cos trwałego, ale
niekonieczne najdroższego-nie wiem Herlitz, Torgal?. Będę wdzięczna za każde
sugestie.

Agnieszka
Obserwuj wątek
    • kerry_weaver Re: Piórnik, tornister 01.05.07, 00:42
      Syn ma piórnik Herlitz kupowany w supermarkecie. Piórnik wytrzymał od
      października do teraz w stanie dość dobrym (poprzedni piórnik z Biedronki z
      promocji był do wyrzucenia po 2 tygodniach używania - urwany suwak, popruty,
      kredki połamane w środku w drobny mak, powyrywane uchwyty na kredki, a to
      wszystko w toku normalnego użytkowania przez w miarę grzeczne dziecko!
      wystarczyło toto dotknąć żeby rozwalić!)
      Tornister - też z marketu, nieznanej mi polskiej firmy, trzyma się bardzo
      dobrze, jest to najzwyklejszy tornister, usztywniany, z przegródkami i komorą
      na picie, kieszonką na drobiazgi. Kosztował ok. 80 zł, nie wiem czy to bardzo
      drogo na tornister.
      • 3xmama Re: Piórnik, tornister 01.05.07, 07:04
        Zapytaj dziecko, co mu sie podoba. Pokaż z jakiego przedziału cenowego może
        sobie wybrać. To chyba córeczka ma być zadowolona a Ty po prostu rozsądnie
        podpowiedz jaka rzecz byłaby najlepsza.
    • gabrysia_s Re: Piórnik, tornister 01.05.07, 11:06
      Mój syn nosi plecak Gabol, firma hiszpańska i rzeczy produkowane sa w tym kraju,
      a nie w Chiach. Plecak nosi drugi rok i jedyne co musiałam zrobić to wymienić
      twardą wkładkę na spodzie, bo ta która była dość szybko się rozleciała. Z tej
      samej firmy są również worki na buty, więc możesz kupić w tej samej linii.
      Plecak naprawde pakowny, 2 duże przegrody, trzecia mniejsza + kieszeń na
      zasuwak, największa przegroda też przedzielona. Tył lekko usztywniony, nie jest
      całkiem twardy, ale nie zagina się. Ogólnie jestem bardzo zadowlolona, do tego
      stylistyka bardzo fajna, inne zwory dla chłopców inne dla dziewczynek. Cena o
      ile pamiętam coś ponad 100 zł + worek 25 zł.

Natomiast piórnik syn ma firmy Milan - moim zdaniem rewelacja, ale niestety
      drogi (z wyposażeniem, ale bez pióra zapłaciłam 60 zł w ubiegłe wakacje).
      Poprzedni Leitz rozleciał mu się po 3 miesiącach, ale on jest wyjątkowo "zdolny"
      w tym temacie.
      • kuczynska78 Re: Piórnik, tornister 02.05.07, 13:44
        Będę miała na uwadze tą firmę. Mojej córce podobają się piórniki z Diddla,
        różowe oczywiście. Na allegro cena z wyposażeniem to 50 zł. Jednak juz np.
        plecak z tej serii jest dość drogi. No nic, chętnie posłucham jeszcze innych rad
        i sugestii.
        Aga
        • lola211 Re: Piórnik, tornister 02.05.07, 21:18
          Moja cora ma plecak firmy Topgal- kupowalam przez net.sprawdza sie bardzo
          dobrze, nosi do drugi rok i ponosi jeszcze.Ma 3 komory, kieszonki na butelki,
          wyprofilowane plecy z wypustkami, porzadne szelki.
          Co do piornika to moja musi miec koniecznie z WITchsmile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka