mag-ia1 27.05.07, 19:51 czy wasze starsze dzieci pamiętają o tym dniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: Dzień Matki 27.05.07, 20:05 U nas urodzyście odmowilam obchodzenia dnia matki. Pamietaja, ale nie celebrują. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: verdana 28.05.07, 08:31 Przepraszam a możesz napisać dlaczego uroczyscie odmówiłaś jesli to nie tajemnica? Odpowiedz Link Zgłoś
ememka1 Re: Dzień Matki 28.05.07, 11:32 Moje pamiętają................ i na szczęście "dowody" miłości czy szacunku okazują nie tylko tego dnia, ale ja mam kobitki i może im łatwiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: verdana 28.05.07, 21:35 Nie znoszę dni celebrowanych "odgórnie", gdzie obchodzenie jest obowiązkowe, a w dodatku wymagania wobec dziecka ma nie tylko solenizant, ale także np. nauczyciele. Do dziś pamietam, jak w szkole musiałam zapełniać całe 16-kartkowe zeszyty przepisywanymi wierszykami i rysunkami w prezencie na dzień matki. W końcu część robiła za mnie mama, klnąc jak szewc. Przy trojgu dzieciach i bezustannych dniach (babci, dziadka, taty, mamy) połowa rodziny zaangazowana jest czasowo i finansowo w robienie badziewnych prezentow. Nie wzruszałam sie na przedstawieniach przedszkolnych, a czasem sytuacja byla taka, ze nie moglam przyjść i dzieciom i mnie było tylko przykro. Nie potępiam, ale nie lubię - w przeciwieństwie do lubianych i celebrowanych urodzin, imienin itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pamana Re: verdana 29.05.07, 09:06 Rozumiem ze dnia dziecka tez nie obchodzicie ? moje pamietalo bo robilo w przedszkolu laurke ,w tym dnia co roku organizowany jest festyn rodzinny ,dzieciaki wystepuja, jest ciasto,atrakcje np:woz strazacki ,pokaz tanca,spotkanie z policjantem i psem tropiacym,jakims sportowcem konkursy,loteryjka. festyn laczy w sobie dzien matki i dzien dziecka i z glowy p. Odpowiedz Link Zgłoś