lilissa 31.05.07, 12:20 www.men.home.pl/CMS/artykul.php?article=228 i co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijaczek Re: Oświadczenie MEN 31.05.07, 12:23 no wiesz... kamien spadl mi z serca... ufff.... moge odetchnac, bo myslalam, ze krajem rzadza debile, a teraz widze, ze oni tacy dobrzy sa...wspaniali! Boze...chyba rozwiode sie z moim kapitalistycznym amerykanskim mezem i oswiadcze sie Giertychowi! Bedzie mogl mi moja corke wychowac na prawdziwego Polaka! Odpowiedz Link Zgłoś
lilissa Re: Oświadczenie MEN 31.05.07, 12:24 no właśnie, tak też myślałam GW zmyśla! Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Oświadczenie MEN 31.05.07, 12:48 no jeszcze by tego brakowało, żeby wpisać te pozycje na listę zakazanych książek!! te książki zostaną usunięte z listy lektur, a na ich miejsce wejdą nowe pozycje oczywiście nauczyciel dalej będzie mógł omawiać "Inny świat" lub "Szewców" ale na zajęciach dodatkowych, bo w ramach "normalnych" zajęć nie będzie dla nich czasu, bo nauczyciel w pierwszej kolejności musi zrealizować program Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Oświadczenie MEN 31.05.07, 12:53 mamand napisała: > no jeszcze by tego brakowało, żeby wpisać te pozycje na listę zakazanych > książek!! > te książki zostaną usunięte z listy lektur, a na ich miejsce wejdą nowe pozycje > no to Wy jeszcze nie wiecie, ze na ich miejsce wejdą książki Giertycha???) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Oświadczenie MEN 31.05.07, 13:01 > no to Wy jeszcze nie wiecie, ze na ich miejsce wejdą książki Giertycha???) Giertycha ojca oczywiście ;P Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes I pstro. Chwalą się, że "nie zakazali" 31.05.07, 12:51 Jacy łaskawcy... Słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Oświadczenie MEN 31.05.07, 13:07 Przestań, bo to śmieszne jest. Nauczyciel najpierw musi zrealizować podstawę programową a potem - jeśli zostanie czas - może omawiać zagadnienia spoza podstawy. W praktyce najczęściej czasu nie ma. Zakaz byłby komiczny w zestawieniu z jeszcze aktualnie obowiązującą konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Oświadczenie MEN 31.05.07, 13:21 wiesz co, bedę już ocierać się o podłość, ale nie dziwię się, że miałaś problemy z "Szewcami", skoro nie rozumiesz przekazu tej informacji. nie zakazali, ale wprowadzając nowe książki do kanonu, ograniczyli czas, który nauczyciel może poświęcić inkryminownym pozycjom (książkowym oczywiście). proste jak drut. takie wyprowadzenie Kafki z Witkacym za oszewkę tylnimi drzwiami. ale pani rzecznik lekcji z pisania tekstów PR-owskich potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś