Gość: Svetik Re: Najładniejsze imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 10:20 Igor, Olga, Daria, Milena Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste Re: Najładniejsze imiona 14.07.03, 13:07 Radogost, Warcisław, Czcibor, Krzesimir, Jarogniew etc. Takie silne i męskie zarazem. No i nie łacińsko-germańsko-hebrajskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agsza Re: Najładniejsze imiona IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 15.07.03, 01:10 Nasza córka ma imiona Olga Kornelia (pierwsze mąż wybierał drugie ja). Piersze miało być słowiańskie, choć tak do końca nie jest. Gdyby urodził się chłopiec byłby Jaromir. Mnie się podobało też Milena, ale dużo się ich urodziło. Wyczytałam w ksiazce dla rodziców przyszłych i obecnych, że imie to prezent jaki dajemy dzieciom na całe życie. Należy zobaczyc jak to imię wygląda z nazwiskiem, jak się dziecko będzie przedstawiało i czy nie będzie problemu z pisownią. Jak pani wywoła dziecko do tablicy itp. Naszą Olgę i tak czase biorą za Aleksandrę, a to takie popularne imię z mediów nawet. Znam pewna małą Angelę, nikt nie wie jak do niej mówić, czy przez "G" czy przez "dż", zdrobniale mówimy Nela (bo takie jest tez zdrobnienie) i wszyscy myślą, że to Kornelia. Ładne jest Wojciech, Iga, Agnieszka, Joanna, Monika, Małgorzata, Jędrzej...zależy od gustu wszystko. Nie podoba mi się Jakub, bo ich za przeproszeniem jak psów, i kojarzy mi się z Kubusiem Puchatkiem, aczkolwiek sympatyczna postać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Najładniejsze imiona IP: 195.205.75.* 15.07.03, 22:28 Kornelia Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Najładniejsze imiona IP: proxy / 10.2.0.* 19.07.03, 20:04 Gość portalu: Agsza napisał(a): >Nie podoba mi się Jakub, bo ich za przeproszeniem jak psów Ładne stwierdzenie nawet jeśli dotyczy dzieci. Idąc tym tokiem myślenia stwierdzić można, że generalnie dzieciów jak psów wokół no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dylan2002 Re: Najładniejsze imiona 17.07.03, 18:54 Moich ulubionych imion jest dużo.Na dziś nr.1 to Flora i Kajetan.Ale to się zmienia z prędkością światła.Kiedyś kochałam imię Julia,ale za dużo tych Julek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunatica Re: Najładniejsze imiona IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 20:38 najbliższe mi dzieci, w tym moja chrzśnica, mają na imię Kalina i Antek. ładnie. swoich typów nie zdradzam, żeby nie zapeszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxi Re: Najładniejsze imiona IP: *.gt.saix.net 18.07.03, 16:19 A u mnie Robert, Conrad a dziewczynka- Roksana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Najładniejsze imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 11:28 kalina i tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Najładniejsze imiona IP: proxy / 10.2.0.* 19.07.03, 19:57 Mój syn ma na imię Jakub i wcale nie szlam za modą. A jak będzie następne to Kacper albo Julita (nie Julia brr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Najładniejsze imiona IP: 81.210.88.* 20.07.03, 01:00 A ja mam Stasia i Jasia (mają teraz 14 i 12 lat).Moją dziecięcą miłością był niejaki Staś Tarkowski a Jaś jest dlatego Jasiem, że urodził się nad rankiem po nocy świetojańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Najładniejsze imiona IP: korbank:* / 10.0.0.* 20.07.03, 08:36 Gość portalu: Aneta napisał(a): > Mój syn ma na imię Jakub i wcale nie szlam za modą. > A jak będzie następne to Kacper albo Julita (nie Julia brr) Rany tylko nie Julita (Jelita), najpaskudniejsze pod słoncem ,naprawde sie zastanów Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Najładniejsze imiona 20.07.03, 10:15 Gość portalu: Aneta napisał(a): > Mój syn ma na imię Jakub i wcale nie szlam za modą. Ja tez nie... dopiero potem sie okazalo ze jak wolam "Kubuś!" to cztery-piec lebkow sie odwraca Moj Kubuś jest z bardzo Kubusiowego rocznika '99 a Twoj? Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
jangielski Re: Najładniejsze imiona 02.08.03, 15:41 chyba jeszcze trzeba wziac pod uwage to ze imie nie powinno sie podobac mamusi czy babci ale rowniez zeby w przyszlosci dorosla pociecha nie wstydzila sie go albo nie byla z jego powodow narazona na posmiewisko! Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia1 Re: Najładniejsze imiona 21.07.03, 14:21 Dla dziewczynek: Karina, Oliwia, Sandra, Julia, Wiktoria. Dla chłopców: Sebastian, Filip, Kuba, Konrad, Tomek, Krzysiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domagania Re: Najładniejsze imiona IP: *.stablowice.visnet.pl 23.07.03, 20:34 A ja mam córeczkę o imieniu Michalina : zdrobniale mówimy do niej Misia. Tak miała na immię moja prabacia, którą uwielbiałam. I teraz uwielbiam moją córcię!! Gdyby urodził się chłopiec byłby to Michał Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Najładniejsze imiona 24.07.03, 12:56 Gość portalu: Domagania napisał(a): > A ja mam córeczkę o imieniu Michalina : zdrobniale mówimy do niej Misia. Tak > miała na immię moja prabacia, którą uwielbiałam. I teraz uwielbiam moją > córcię!! Gdyby urodził się chłopiec byłby to Michał Bardzo ładne imię wybrałaś dla córci! I wdzięcznie się zdrabnia. Mój wybór to Anna i Tomasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Najładniejsze imiona IP: *.kabel.telenet.be 24.07.03, 11:56 Gość portalu: Aga napisał(a): > Jak nazwałyście lub chciałybyście nazwać swoje dziecko? Jakie imiona są > najwdzięczniejsze? Dla mnie Tomasz i Julia. Polskie Katarzyna-Malgorzata Piotr-Adam-Grzegorz inne Tessa-Aisha Diego-Hamza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Najładniejsze imiona IP: *.radio.com.pl 24.07.03, 18:14 Mam dwie dziewczynki: Klara i Alicja. Chłopak byłby Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KACZUCHA Re: Najładniejsze imiona IP: *.teleton.pl 25.07.03, 13:08 mi także podoba się imię Miłosz lub Mateusz - sama nie wiem które bardziej ? jak myślicie Miłosz nie jest zbyt wydumane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: Najładniejsze imiona IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 00:52 A moja córeczka ma na imię Olga Rozalia. To drugie to po mojej babci. Wybierająć imię wiedziałam, że nie może byc w nim literki "r" (mam problemy z wymową), musi być krótkie (córka ma podwójne nazwisko), i ma być takie "miłe". A np. moja mama Inna (a nie Ina, jak ktoś wyżej wspomniał). Imię może być ładne, ale przecież nie istnieje samo w sobie. Nie wyobrażam sobie mówić do dziecka np. Kornelia. Zdecydowanie za długie. A co wszyscy widzą w Julii? No, ale miało być o ładnych imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Najładniejsze imiona IP: *.ptr.net.pl / 192.168.70.* 30.07.03, 14:24 Jan Ida, Iga, Pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Najładniejsze imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 18:16 Gość portalu: Ola napisał(a): > Jan > Ida, Iga, Pola Tylko prosze nie nazywajcie swoich córek Pola, bo moja córka miała mieć unikatowe polskie imie, a teraz tylu sie podoba, wczesniej prócz Poli Negri i Raksy bardzo mało kto je nosił. Agnieszka, mama POLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najładniejsze imiona IP: *.k.mcnet.pl 30.07.03, 18:34 Gość portalu: lola napisał(a): > Gość portalu: Ola napisał(a): > > > Jan > > Ida, Iga, Pola > > Tylko prosze nie nazywajcie swoich córek Pola, bo moja córka miała mieć > unikatowe polskie imie, a teraz tylu sie podoba, wczesniej prócz Poli Negri i > Raksy bardzo mało kto je nosił. > Agnieszka, mama POLI Nie przesadzaj, moja córka ma też na imię Pola (urodz. 1999 rok) i jest jedyna w przedszkolu za to Julek, Monik, Dominik, itp całe mnóstwo. Ania mama Poli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Najładniejsze imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 22:47 Gość portalu: ania napisał(a): > Nie przesadzaj, moja córka ma też na imię Pola (urodz. 1999 rok) i jest jedyna > w przedszkolu za to Julek, Monik, Dominik, itp całe mnóstwo. > > Ania mama Poli Z mojej strony to był zart oczywiscie, ale prawda jest taka ze w 1998 gdy urodziła sie moja Pola, o takim imieniu mało kto słyszał, jesli juz to w wersji Apolonia, potem zobaczyłam ze córki : P. Lisa, Gretkowskiej,bodajze Olka Klepacza czy Kukiza ,nie pamietam ,to własnie Pole, postrzegam to jako nawrót popularnosci, a tak długo grzebałam w kalendarzu zeby znaleźć cos niespotykanego i jednoczesnie prostego. Swoja drogą czy tobie tez czesto sie zdarza słyszec: Paola, Paula zamiast Pola? Czemu ludzie tak to imie zniekształcaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najładniejsze imiona IP: *.k.mcnet.pl 31.07.03, 18:25 Moją córeczkę z reguły nazywają Ola a nie Pola (widocznie nie słyszą P). Kiedy się urodziła mieliśmy dylemat jakie dać jej imię. Były hasła : Weronika, Gabriela, nie chcieliśmy, żeby było to imię, które będzie nosić pół przedszkola, udziwnione no i pasujące do nazwiska. Nie byliśmy pewni czy imię Pola przejdzie w USC, więc na wszelki wypadek w zapasie było Ada (teraz jest Pola Ada). Prawdę mówiąc nie wiem skąd wzięłam to imię, ale teraz mogę stwierdzić, że do niej pasuje. Pozdrawiam Ania mama Poli Gość portalu: lola napisał(a): > Gość portalu: ania napisał(a): > Nie przesadzaj, moja córka ma też na imię > Pola (urodz. 1999 rok) i jest jedyna > > w przedszkolu za to Julek, Monik, Dominik, itp całe mnóstwo. > > > > Ania mama Poli > > Z mojej strony to był zart oczywiscie, ale prawda jest taka ze w 1998 gdy > urodziła sie moja Pola, o takim imieniu mało kto słyszał, jesli juz to w > wersji Apolonia, potem zobaczyłam ze córki : P. Lisa, Gretkowskiej,bodajze > Olka Klepacza czy Kukiza ,nie pamietam ,to własnie Pole, postrzegam to jako > nawrót popularnosci, a tak długo grzebałam w kalendarzu zeby znaleźć cos > niespotykanego i jednoczesnie prostego. > Swoja drogą czy tobie tez czesto sie zdarza słyszec: Paola, Paula zamiast > Pola? Czemu ludzie tak to imie zniekształcaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Najładniejsze imiona IP: *.net.autocom.pl 01.08.03, 15:48 Czemu się wszyscy czepiają imienia Julia??Grr... Mnie się wydaje,że w moim pokoleniu (lata 80) najczęściej zdarzają się Kasie,Anie i Magdy.To,że jest ich dużo wcale nie umniejsza piękności czy niezwykłości imieniu.Możliwe,że wybuchnęła 'epidemia' Julek,ale ja sądzę,że to za jakiś czas minie.Moje koleżanki podczas bierzmowania wybierały sobie najczęściej imiona typu : Wiktoria,Weronika,Magdalena czy Katarzyna.I za 10 lat dziewczynki własnie tego typu imienia będą otrzymywały(możliwe,że jeszcze Monika,Asia-również są popularne). Dla mnie najpiękniejszym imieniem jest Julia właśnie(jeśli kiedyś będę mieć córkę-a mam taką nadzieję-to dam jej właśnie to imię) Lubię też : Aleksandra,Marta,Magdalena,Ewa,Edyta. Z imion męskich podobają mi się: Krzysiek,Wojtek,Andrzej,Oliwer(chyba nie ma takiego w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Najładniejsze imiona IP: 62.233.188.* 02.08.03, 11:21 Mój synek ma na imię Jan Artur. Typów było wiele, ale Jaś wydawał się nam najwdzięczniejszy. Mówimy do niego Janek, Jasiek, Janik, Janiś, Johnny Walker, Janosik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aly Re: Najładniejsze imiona IP: 62.121.128.* 04.08.03, 11:33 moja mam ma na imie Julia, chcialam od zawsze przyszlej corce tak dac na imie ale moja siostra mnie ubiegla a jak sie wam podoba Melania? Odpowiedz Link Zgłoś
i.r Re: Najładniejsze imiona 23.09.03, 15:07 Gość portalu: aly napisał(a): > moja mam ma na imie Julia, chcialam od zawsze przyszlej corce tak dac na imie > ale moja siostra mnie ubiegla > a jak sie wam podoba Melania? Melania podoba mi sie bardzo, jeszcze mysle o Malwinie, tez Meg z sympatii do Meg Ryan i Milla po Jovovich ) co do chlopiecych... troszke gorzej z pomyslami, chyba zrzuce to na tatusia poki co moj aniolek jest w brzuszku, na pocz 4 mca i jeszcze nie wiadomo... jak tylko juz bedzie widac, bede mogla aniolka w koncu jakos nazwac! pozdrawiam mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Najładniejsze imiona IP: *.fornet.waw.pl 19.09.03, 22:59 Amelka jest ładne, co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
melimama Re: Najładniejsze imiona 19.09.03, 23:56 Gość portalu: Aga napisał(a): > Amelka jest ładne, co o nim sądzicie? Jest NajpiękniejszeNaŚwiecie!!! Moja córeczka ma na imię Amelka :o) A dokładniej - Amelia Małgorzata. Drugie imię po mamusi Prawda że ślicznie? ;o) pozdrawiam cieplutko, GosiaK, mama Amelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: Najładniejsze imiona IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 14:27 Magdalena-Maja. Miało byc odwrotnie, ale mężuś wizytował USC. Tak a propos, podczas chrztu było 5 dzieci, w tym 4 dziewczynki. Wszystkie Julie... oprócz mojej Magdy. A i tak synek wymyslił dla niej przydomek Dabda i bardzo pieknie się przyjęło. Dabda, Dabdusia... Synus jest Michał. Oczywiście po panu Wołodyjowskim. Mówimy na niego Misi. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Najładniejsze imiona 04.08.03, 17:45 Moje maluchy to Szymek i Jagódka i oczywiście te imiona uważam za najpiękniejsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evaela Re: Najładniejsze imiona IP: *.canton01.mi.comcast.net 06.08.03, 04:19 Imie mojej coreczki Michelle. Eva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingus27 Re: Najładniejsze imiona IP: *.skarszyn.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 01:54 A moi chłopcy to Konrad i Olgierd, jeśli trafi się trzeci, będzie Kornel. Jakoś nie widzę obok siebie córci (tak się do chłopaków przyzwyczaiłam), ale gdyby, to Martyna lub Radomiła Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Najładniejsze imiona IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 08:57 Olga- moja córeczka. Jeszcze podoba mi się Maja, Natalia, Iga, Lila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adka Re: Najładniejsze imiona IP: *.kim.pl / 10.0.3.* 04.09.03, 09:34 dla mnie najpiekniejsze imie to Urszulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Najładniejsze imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 01:02 Mam 3-letniego syna imieniem Giedymin i jak na razie nie spotkałem żadnego równolatka o tym imieniu. Jeśli w przyszłości pojawi się dziewczynka, to chyba będzie to Biruta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Re: Najładniejsze imiona IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.09.03, 11:38 Nie boisz się, że jak dzieci dorosną to mogą się zemścić za takie okaleczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idalia Re: Najładniejsze imiona IP: *.dyn.optonline.net 14.09.03, 02:56 Dla mnie Izabela i Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Najładniejsze imiona IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.09.03, 12:36 Paweł, Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: Najładniejsze imiona IP: 195.94.206.* 20.09.03, 09:36 Kacper, Piotr, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najładniejsze imiona IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 15:10 Honorata, Hania Wojciech, Odpowiedz Link Zgłoś
domi_nika1 Re: Najładniejsze imiona 22.09.03, 17:43 Katarzyna ( moja córka Katarzyna Marta) Tomasz ( tak miała mieć na imię gdyby była chłopcem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Re: Najładniejsze imiona IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.09.03, 11:28 Julia, Ola i Kacperwk Pracuje w szkole chyba połowa dzieci została obdarzona tymi imionami a przeciez jest wiele normalnych imion... Odpowiedz Link Zgłoś