Gość: Aga IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 07.07.03, 16:27 Jak nazwałyście lub chciałybyście nazwać swoje dziecko? Jakie imiona są najwdzięczniejsze? Dla mnie Tomasz i Julia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kotka Re: Najładniejsze imiona IP: 217.153.97.* 07.07.03, 16:35 W Życiu Julia. Co druga to Julia w wieku 0-3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: Najładniejsze imiona IP: *.*.*.* 07.07.03, 16:51 Mój syn ma na imie Juliusz (po dziadku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Najładniejsze imiona IP: *.escom.net.pl 10.07.03, 09:16 MAKSYMILIAN I ZUZANNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Najładniejsze imiona IP: *.tvk.tpsa.pl 08.08.03, 12:59 Jeszcze jak byłam dziewczyną (podlotkiem) wiedziałam, że moja córka będzie miała na imie Katarzyna. Na i jak się urodziła córka, tak ja nazwałam (nb. wbrew mężowi i teściowej). Syn natomiast ma na imię Karol. Następne (jeżeli będzie) nazwę Karolina lub Kuba. Ładnie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Najładniejsze imiona IP: *.k.mcnet.pl 07.07.03, 17:00 Dla mnie Pola i Max. Pzdr Ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Najładniejsze imiona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 21:35 Kevin Oliver takie ma imiona mój syn, ale i nazwisko pasujące do tych imion. Uważam, że często nazwisko nie gra z imieniem. np Bob Jabłoński, nie? jakoś dziwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega zdumiony Re: Najładniejsze imiona IP: *.sympatico.ca 07.07.03, 22:14 Gość portalu: Beata napisał(a): > Kevin Oliver > > takie ma imiona mój syn, ale i nazwisko pasujące do tych imion. > Uważam, że często nazwisko nie gra z imieniem. np Bob Jabłoński, nie? jakoś > dziwnie Uff, snobizmem zajechalo na mile. Dziwne to moze byc w Polsce, bo w US/CA/AU/NZ zyja setki tysiecy ludzi z anglosaskim imieniem i polskim/hiszpanskim/niemieckim/portugalskim/wloskim/i Bog wie jeszcze jakim nazwiskiem i nikomu to nie jest tam dziwne. A jak mialby sie nazywac taki Jablonski w US - Wojciech Bartlomiej Kalasanty? Moja corka ma polskie nazwisko na -cki i na imie Catherine. A co mialaby miec - Katarzyna? Zeby cale zycie musiala je kazdemu przeliterowywac (wystarczy, ze bedzie to robic z nazwiskiem, jesli go nie zmieni w drodze zamescia), nie mowiac o tym, ze byle smondak przekrecalby je w kazdy mozliwy i niemozliwy sposob? Czy moze zmienic nazwisko na takie, ktore bedzie ci brzmialo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: Najładniejsze imiona IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 07.07.03, 22:54 Co prawda to prawda. Ale kiedys w 100% polskim supermarkecie widzialam babcie ktora wolala na wnuczka "Elwisiu", brrrrrrrrrr, biedne dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Najładniejsze imiona IP: *.csfb.com 07.08.03, 11:30 > nazwiskiem i nikomu to nie jest tam dziwne. A jak mialby sie nazywac taki > Jablonski w US - Wojciech Bartlomiej Kalasanty? Moja corka ma polskie nazwisko > na -cki i na imie Catherine. A co mialaby miec - Katarzyna? Zeby cale zycie > musiala je kazdemu przeliterowywac (wystarczy, ze bedzie to robic z nazwiskiem, A dlaczego nie. Ja moje nazwalam Joanna Marta i Bartosz Jedrzej. I wiesz co, teraz funkcjonuja jako Yoasha i Bartek. I wszyscy to uznaja. No, ale ja mieszkam w Australii, gdzie ludzie maja przedziwne imiona i malo kto moze nie literowac )). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Najładniejsze imiona IP: *.blueyonder.co.uk 07.07.03, 23:12 Helenka Martin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Najładniejsze imiona IP: *.blueyonder.co.uk 07.07.03, 23:13 Helenka,Martin dodam jeszcze Barbara, Katarzyna, Zofia, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Najładniejsze imiona 07.07.03, 23:54 Gość portalu: Aga napisał(a): > Jak nazwałyście lub chciałybyście nazwać swoje dziecko? Jakie imiona są > najwdzięczniejsze? Dla mnie Tomasz i Julia. Zofia Teresa Patryk, Roman Julia piękne ale już zdecydowanie zrobiło się zbyt popularne. Antonina z Zofią Teresą w brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: Najładniejsze imiona 08.07.03, 00:53 Obecnie (tymczasowo) mieszkam w kraju gdzie obowiązuje język angielski, więc mam po 2 wersje ulubionych imion. Ula i Marcin Rachel i Jason Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Najładniejsze imiona IP: *.29-130-66.que.mc.videotron.ca 08.07.03, 02:29 Ja mieszkam w Kanadzie, moja coreczka ma na imie Michelle.Ale lubie tez imiona Maja, Ewelina,dlA chlopca: Gabriel, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Najładniejsze imiona IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 08.07.03, 11:15 antonina_74 napisała: > Julia piękne ale już zdecydowanie zrobiło się zbyt popularne. Możliwe, ale zamierzam je nadać za jakieś... ja wiem... 8 do 10 lat. Może wtedy takie popularne nie będzie. > > Antonina z Zofią Teresą w brzuchu Pozdrowienia serdeczne dla Zosieńki zwłaszcza... > Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Najładniejsze imiona 08.07.03, 13:22 Gość portalu: Aga napisał(a): > > Julia piękne ale już zdecydowanie zrobiło się zbyt popularne. > > Możliwe, ale zamierzam je nadać za jakieś... ja wiem... 8 do 10 lat. Może wtedy > > takie popularne nie będzie. Kiedy mysmy wymyslili imie Zosia to nie bylo popularne... a teraz zaczyna juz dorownywac Julii i Natalii. Za pare lat napewno moda sie zmieni. > > Pozdrowienia serdeczne dla Zosieńki zwłaszcza... Dziekuje w imieniu Zosi A. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Najładniejsze imiona IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.03, 13:43 Antonino! ))) Moja coreczka ma na imie Sophie Therese ))) Pozdrawiam Cie serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Najładniejsze imiona 11.07.03, 15:46 Gość portalu: Misia napisał(a): > Antonino! ))) > Moja coreczka ma na imie Sophie Therese ))) > Pozdrawiam Cie serdecznie!!! Po francusku jeszcze ladniej)) buziaki dla malej Sophie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Najładniejsze imiona IP: *.pekao.com.pl 08.07.03, 10:13 Olga i Antoś lub Tomasz (albo Bartosz, ale Bartoszów u nas ostatnio cale stada sie porobily, tak jak i Julek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola j. Re: Najładniejsze imiona IP: 158.75.3.* 08.07.03, 12:06 Już najgorzej, jak rodzice wybierają "modne" imiona - potem co drugie dziecko na podwórku to Kuba albo Samanta. Moje dzieciaki to Tomek i Joasia - oboje nie maja jakoś imienników w swoich grupach w szkole i przedszkolu i bardzo dobrze. I jakoś te imiona nawet do nich pasują. Nie są udziwnione i nikt się z nich nie śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala11 Re: Najładniejsze imiona IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 08.07.03, 14:04 Philippe-Olivier, tak nazywa sie moj synek i sa to najladniejsze imiona Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline Re: Najładniejsze imiona 08.07.03, 15:06 Jeżeli chodzi o chłopca to Bruno Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: Najładniejsze imiona 08.07.03, 15:53 Bruno - tak ma na imie moj synek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: Najładniejsze imiona IP: *.brzeziny.rdi.pl / 192.168.0.* 08.07.03, 16:33 Naszej córeczce (ur. 29 czerwca) daliśmy na imię Helenka. Wcześniej podobało nam się imię Julia, ale dowiedzieliśmy się, że jest popularne i "modne", więc zrezygnowaliśmy. Z imion dla chłopca rozważaliśmy Franka i Stasia. Pozdrawiam, obi. Odpowiedz Link Zgłoś
mam-darynka Re: Najładniejsze imiona 08.07.03, 17:14 Juz pisalam o mojej tesciowej - ma na imie Xenia i mnie sie to imie bardzo podoba. Tak samo jak rosyjskie imiona Ina i Alla. A z meskich to chyba jednak Adam - jak dla mnie zadne mu nie dorownuje. Ale to jest moj gust teraz - gdy kilka lat temu nadawalismy imiona naszym dzieciom, zupelnie co innego nam sie podobalo. Gdy bylam mala chcialam miec np. syna Janka - gdy urodzil sie moj syn, co drugi chlopiec byl Janek wiec mojego juz tak nie nazwalam. Chcialam tez miec coreczke Zuzanne - i znow nie nazwalam Jej tak, bo za duzo Zuzek w okolicy. Gusty sie zmieniaja - i moje wlasne, i wszystkich dookola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Najładniejsze imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 19:07 Gość portalu: obi. napisał(a): > Naszej córeczce (ur. 29 czerwca) daliśmy na imię Helenka. Wcześniej podobało > nam się imię Julia, ale dowiedzieliśmy się, że jest popularne i "modne", więc > zrezygnowaliśmy. Z imion dla chłopca rozważaliśmy Franka i Stasia. > > Pozdrawiam, > obi. moze teraz bedzie inaczej, ale znam jedną Helene nota bene z nazwiskiem sławnej pewnej Heleny, i pamietam ile przez to imie miała zgryzoty...Ale teraz wróciła moda na takie imiona, wiec jest inna sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega kanadyjczyk Catherine Helen IP: *.tor.primus.ca 09.07.03, 04:00 Nawet nie wiedzialem, ze Helena robi sie popularna. Nasza Katarzyna Helena ma juz 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmintea Re: Najładniejsze imiona 08.07.03, 19:09 Witam Łucja Anna - juz ma prawie dwa lata Ale gdyby byl chlopiec to byłby Szymon Piotr Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Najładniejsze imiona IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.07.03, 19:44 Najpiekniejsze imiona dla dziewczynki - Berenika Alicja. Nie ma i nie bedzie piekniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: Najładniejsze imiona IP: *.laczpol.net.pl / 10.33.47.* 08.07.03, 22:42 Mój jest Marceli. Miała być Pola Julia nie - z powodu podanego wyżej. POdoba mi się jeszcze Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalamburka Re: Najładniejsze imiona IP: 62.121.132.* 08.07.03, 22:45 Najpiękniejsze to: dla chłopca - Mateusz, Paweł, Tomek dla dziewczynki - Adrianna (Ada), Emilia, Łucja, Berenika, no i Katarzyna oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Najładniejsze imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 08:12 Gość portalu: Kornelia napisał(a): > Mój jest Marceli. Miała być Pola Julia nie - z powodu podanego wyżej. > POdoba mi się jeszcze Antoni. co za zbieznosc, moj synek miał na imie Marcel (czyli pododnie), córeczce dałam Pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: Najładniejsze imiona IP: *.laczpol.net.pl / 10.33.47.* 09.07.03, 09:59 Gość portalu: lola napisał(a): > Gość portalu: Kornelia napisał(a): > > > Mój jest Marceli. Miała być Pola Julia nie - z powodu podanego wyżej. > > POdoba mi się jeszcze Antoni. > > co za zbieznosc, moj synek miał na imie Marcel (czyli pododnie), córeczce > dałam Pola A jest tez Marcel w kalendarzu? "miał"...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Najładniejsze imiona IP: korbank:* / 10.0.0.* 09.07.03, 13:29 > > > > co za zbieznosc, moj synek miał na imie Marcel (czyli pododnie), córeczce > > dałam Pola > > A jest tez Marcel w kalendarzu? > "miał"...? Jest w kalendarzu, ale nie pamietam kiedy, tak, miał, bo zył tylko 1 dzien Odpowiedz Link Zgłoś
ivek1 Re: Najładniejsze imiona 24.07.03, 09:21 Gość portalu: Kornelia napisał(a): > Mój jest Marceli. Miała być Pola Nasz syn nazywa się Marel, w "pogotowiu" dla dziewczynki mieliśmy imię Martyna. Co ciekawe w tym samym tygodniu przyszła na świat, w tym samym szpitalu Martynka a w zanadrzu jej matka miała dla syna (tak jak my nie znała płci dziecka przed urodzeniem) Marcel... Odpowiedz Link Zgłoś
zahrah_82 Re: Najładniejsze imiona 08.07.03, 23:32 mi tam podoba sie np d;a dziewczynki estera bardzo zadkie imie albo aisha co prawda arabskie ale swietne a jesli o chlopca chodzi to np maksymilian albo dorian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Najładniejsze imiona IP: *.29-130-66.que.mc.videotron.ca 09.07.03, 01:23 Ja dodam jeszcze imie o ktorym zapomnialam, a ktore tez bardzo mi sie podoba- Nadia. Poza tym sprawdzilam jakie imiona byly ostatnio popularne w Kanadzie i wychodzi na to, ze najwiecej dziewczynek ma na imie: Madison, Megan albo Morgan, dla chlopcow jakos nie popatrzylam, bo mam corke, wiec jakos tak z przyzwyczajenia popatrzylam tylko na imiona dla dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega wuefmen Re: Najładniejsze imiona IP: *.tor.primus.ca 09.07.03, 03:58 Przestan juz brzdakac o tej Kanadzie. Mialo byc o imionach. Nie musisz co chwila zaznaczac, ze jestes w Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Najładniejsze imiona IP: 159.60.230.* 09.07.03, 14:18 Gość portalu: kolega wuefmen napisał(a): > Przestan juz brzdakac o tej Kanadzie. Mialo byc o imionach. Nie musisz co > chwila zaznaczac, ze jestes w Kanadzie. Widze ze kolega ma zly dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talomai Najładniejsze imiona IP: 213.216.82.* 09.07.03, 14:01 Oskarek Milena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giles Re: Najładniejsze imiona IP: 62.154.238.* 09.07.03, 13:28 Katarzyna Emilia, Marysia Elisabeth, Janusz Henryk Christof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galia Re: Najładniejsze imiona IP: 62.148.86.* 09.07.03, 17:04 zdecydowanie Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Najładniejsze imiona 09.07.03, 19:48 Gabriela i to bez żadnego drugiego, żeby nie szpecić pierwszego. Dla chłopca Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najładniejsze imiona IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 20:38 dla dziewczynki Amelia, Karolina, dla chłopca Dominik, Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najładniejsze imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 10:32 najładniejsze bez wzgledu na popularnosc Julia, Zosia, Zuzanna, Ula, Marta, Maja Wiktor, Kacper (Kasper), Marek, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjj Re: Najładniejsze imiona IP: *.zw.pl 10.07.03, 11:19 Marta, Joanna, Sławosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Najładniejsze imiona IP: 3.40.128.* 10.07.03, 13:12 Ingrid, Inez, Marysia Mateusz, Bruno, Staś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Najładniejsze imiona IP: 81.7.106.* 10.07.03, 19:45 Mam 3 synow:Igor,Edwin i Rajmund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Najładniejsze imiona IP: *.acn.waw.pl 10.07.03, 22:59 ja mam imie z najśliczniejszym zdrobnieniem na świecie...Michalina tzn. Misia...Miśka...Misiaczek itd. jak widać miałam być Michałem ale troche nie wyszło... pozdrawiam wszystkich z nietypowymi imionami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka olen Re: Najładniejsze imiona IP: 62.233.189.* 11.07.03, 10:46 moja córeczka ma na imię Anitka dla mnie jest ono najładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
myszka77 Re: Najładniejsze imiona 11.07.03, 10:54 Adaś, Pawełek, Mateusz, Bartosz Martusia, Oleńka, Maja, Malwinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła_mama Re: Najładniejsze imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 16:32 Gabryśka lub Michał (jeszcze nie znamy płci) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marza Re: Najładniejsze imiona IP: *.crowley.pl 11.07.03, 16:46 Moja córeczka to Jula - ale rzeczywiście jak nadawałam te imie, nie było jeszcze tak popularne jak teraz, bo teraz niestety dużo Julek. Synek to Czaruś, prawda, że ładnie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Najładniejsze imiona IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.03, 10:25 Mój synek - 3 latka - ma na imię Kubuś i dla mnie jest to najpiękniejsze imię. Imię nie zostało nadane ze względu na panującą wówczas modę na "Kubusiów" - mój dorosły brat również nosi to imię i tak jak idealnie pasuje do brata mam nadzieję będzie również pasować do mojego synka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Najładniejsze imiona IP: 212.244.54.* 12.07.03, 16:54 a imię Anna? czyż nie jest piekne? , a chłopiec to Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emcia Re: Najładniejsze imiona IP: *.icpnet.pl 13.07.03, 01:46 Helena, Zofia, Marianna, Urszula, Zuzanna Andrzej, Tomasz, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cronos Re: Najładniejsze imiona IP: 192.167.2.* 13.07.03, 10:44 My nazwaliśmy nasze bliźniaki - Konrad i Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś