klema25 06.10.07, 08:00 Mam takie pytanko-czy wszystkie dzieci ładnie rysują?Bo Mój Kubus za nic nie ma talentu w tym kierunku-na prawde cięzko sie domyslic co jest na rysunku!Jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobieta_1979 Re: Nie rysuje! 06.10.07, 09:07 Kurde Ola nigdy nie miała z tym kłopotów no może jak miała 1.5 roczku to się musiałam domyslać. Ale wiem, że są dzieciaczki, które nie mają talentu malarskiego ale za to mają inne bardziej rozwinięte talenty może muzyczne, recytatorskie? Nie martw się tym, że nie umie nie wszyscy się urodzili Matejkami.. POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agunai Re: Nie rysuje! 06.10.07, 12:41 Podejdz do tego z drugie strony-dzieciak jest kreatywny[to modne] ,nie odtwarza rzeczywistości ot tak sobie, tylko w swój jedyny,orginalny,niepowtarzalny sposób.Jego dziela dzialają na wyobraznię-możesz domyślać sie róznych znaczeń .A malec niech ci o tym opowiada-rozwijasz wówczas slownik i rośnie ci wspanialy humanista. Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka Re: Nie rysuje! 06.10.07, 12:54 A ja gdzies wyczytałam ( nie pamietam gdzie), że jeżeli dziecko potrafi narysować zamknięte koło to nie ma ŻADNYCH powodów do zmartwień. Poprostu nie lubi rysować i tyle. Jestem pewna, że Kubuś potrafi wiele innych rzeczy, z którymi inne dzieci radzasobie gorzej niż on. Może śpiewanie, liczenie, jazda na rolkach czy na rowerze..itp. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Nie rysuje! 06.10.07, 13:22 Alicja rysuje pięknie. Ma talent, wygrywa jakieś konkursy gminne itd. Tworzy z papieru rózne rzeczy. Za to młodszy Nikodem 2 lata 3m. Nic zupełnie nic. Nie jest w stanie narysować nawet czegoś przypominającego kółko. Nie ma też za bardzo potrzeby rysowania. Nie ciągnie go do tego. Ale czy musi?. Nie przejmuj się Ali koleżanka pięknie śpiewa a Ali tak jak i mnie słoń nastapił na ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek1984 Re: Nie rysuje! 06.10.07, 21:22 Kasia nie rysuje,aż tak ładnie,ale stara się i to jest najważniejszeCzasami nie wyjdzie jej jakiś obrazek,ale nie robi z tego afery i próbuje dalej:} Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Nie rysuje! 06.10.07, 22:59 Tak wogóle to chciałabym trochę umieć śpiewać. Nie tak żeby od razu do Idola. Ale byłam jedyną dziewczynką w klasie która nie należała do chóru tak fatalnie mi szło Odpowiedz Link Zgłoś
klema25 Re: Nie rysuje! 07.10.07, 08:26 Ja skończyłam akademie muzyczną, a śpiewać tez nie potrafie-niezła jestem, nie Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka śpiewać każdy może! 07.10.07, 11:53 Spiewać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_1979 Re: śpiewać każdy może! 07.10.07, 15:32 no ja zdecydowanie gorzej z tym śpiewaniem ...;p Odpowiedz Link Zgłoś
j_usta Re: śpiewać każdy może! 08.10.07, 14:37 No mój Bartuś wprost nie cierpi rysowaćczy też kolorować on tylko wykleja i lepi "coś" z plasteliny troche mnie to martwi ale za to lubi krzyżowki dla dzieci czyta program w gazecie (oczywiście kanały z bajkami) no i szybko zapamiętuje wszelkie piosenki i wierszyki przedszkolne. więc chyba nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
maminekb Re: Nie wszystkie! 08.10.07, 16:21 Moja też nie ma talentu. Niby to rozpoznawalne +/_ ale nie załadne ) wysłałam ją na dodatkową plastyką żeby choć trochę przed szkołą wyrobiła sobie rękę. No cóż )) malarki w domu nie będzie - chyba że to wczesny Picasso nie rozpoznany przez pospoltych rodziców kto wie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka ukryte talenty!! 08.10.07, 17:15 Kto wie, jaki talent drzemie w naszym dziecku??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Nie rysuje! 09.10.07, 07:24 Franek nawet nie próbuje rysować, a jak już zacznie, to tylko jakieś mazaje, więc się nie martw, może z czasem przyjdzie. Mam nadzieję. A takie ma geny kurde i muzyczne i plastyczne. Pradziadek, dziadek i babcia - architekci, mój mąż rewelacyjnie rysuje, babcia męża pięknie rysowała, moja siostra zastanawiała się, czy iść do liceum plastycznego czy muzycznego. Muzyczne - siostra dziadka męża - profesor Akademii Muzycznej, moja siostra po Akademii Muzycznej. A moje dziecko talenty, a raczej antytalencie odziedziczyło po mamusi, chociaż jak był malutki (kilka miesiecy)pięknie śpiewał, mówiliśmy o nim Jose Cura, sąsiedzi się zachwycali . Cała nadzieja w młodszej Basi, bo dłonie ma pianistki. Odpowiedz Link Zgłoś
mon-i-ka do ikaes 09.10.07, 16:49 Franek napewno talent ma, tylko jeszcze go nie ujawnił!!!! Zobaczysz jeszcze cię czyms zaskoczy )) Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: do ikaes 10.10.07, 07:39 Oj talentów to on ma wiele, ale raczej takich niszczycielskich Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: do ikaes 11.10.07, 17:42 moj uwielbia rysowac i malowac ale tez sa to dla mnie zagadki )) choc po mału coraz łatwiej się domyslić Odpowiedz Link Zgłoś