patssi Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:36 w kapciach only...mam dziecko jedno Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:36 Wew skarpetkach. PS Na forum zdrowie sie w Twoim watku o bolu nog wypowiedzialam. Zreszta nie tylko ja. Widzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:42 nie, ale zara zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:46 Moja w skarpetkach z ABS-em. Kapcie nie są tolerowane. A nasz ortopeda jest zdania, że dla prawidłowego rozwoju dziecko powinno część dnia chodzić boso a część w kapciach. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:52 asinek68 napisała: . A nasz ortopeda jest zdania, że dla > prawidłowego rozwoju dziecko powinno część dnia chodzić boso a część w kapciach. Co ortopeda to inna opinia. Kiedys przez przypadek trafiłam w lecie z trzyletnia córka do ortopedy, miała na sobie sandałki na płaskiej podeszwie na cienkie paski, takie jak dla dorosłego. Bylam przekonana, ze ortopeda mnie za te buty opieprzy,a on stwierdził, ze to nie jest takie istotne, w jakich butach dziecko chodzi, bo ludzie dopiero od niedawna chodza w butach Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 23:11 coś w tym jest minkapinka Jak byliśmy teraz na wakacjach we Włoszech to moja córa w zabudowanych sandałkach - w takich super prawidłowych - wyglądała jak kosmitka. Zresztą w kapelusiku na plaży też ) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 23:40 A nasza pediatra mówi: buty mają być przede wszystkim wygodne. I nie zmuszać dziecka do chodzenia po domu w kapciach. To nie zmuszam. Bo sama nie lubię )) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:37 W kapciach. Przerabiałysmy zapalenie pęcherza, niekoniecznie powtórka. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:37 boso, nago, głodno..... jak to patologia PP Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Demarta :-P 20.10.07, 22:44 Dobrze że jeden poziom trzymamy, zawsze raźniej człowiekowi w tej patologii Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:47 Boso ale w ostrogach :o) Moje tez boso. Boso i lyso. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:44 Boso, młodsze często goło. Odpowiedz Link Zgłoś
kraina.marzen Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 22:48 boso-ostatnio twierdzi,ze mu skarpetki w palce wchodza w samych majtkach i koszulce-czasami w majtkach bo przeciez mu goraco w nocy sciaga koszulke-bo mu zle sie spi w tej koszulce patologia??? Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 23:29 W skarpetkach. Bez trepkow. Tzn, oczywiscie, zaklada, ale przy byle okazji, zabawie, sciaga i zapomnij. Ale podobno tak zdrowiej, na bosaka latac . nov. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 23:43 dopoki mieszkalismy w bloku, to smigal w skarpetkach, bo bylo cieplo. Temat kapci byl nam niniejszym obcy. Odkad mieszkamy w domu i temp jest znaaacznie nizsza smiga w kapciach, oczywiscie w sezonie jesienno-zimowym. pozdr gosia Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 20.10.07, 23:44 dodam, ze z bloku wyprowadzilismy sie jak mial ponad 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 00:13 Boso. Kapcie zakładają wtedy, gdy jest pioruńsko zimno w domu przed lub po sezonie grzewczym (ok.16-17 st.), czyli wychodzi jakieś 2 tygodnie w roku i wkładają tylko na chwilkę - żeby się stopy rozgrzały. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 00:15 boso albo w skarpetach Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans boso, albo w skarpetach 21.10.07, 00:47 W skarpetach, dopoki nie sciagnie, pozniej boso, nie mamy zreszta kapci wcale. Czesto chodzi w samej dluzszej koszulce bez majtek, latem zdarza sie nago. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 02:05 Boso bez skarpetek cały rok. Wszyscy mają mi to za złe, że dzieciakom nawet skarpet nie dam założyć, ale oni sami nie chcą [pewnie dla tego, że i ja boso "całorocznie" chodzę]. Często w samych majtkach i koszulce bo twierdzą, że im gorąco. Podobno to nie zdrowo chodzić boso po bardzo twardych nawierzchniach [panele i terakota], ale przymusić ich nijak choćby do skarpet nie mogę "mama, ja nie chcę, bo mi się palce skurczają" Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 08:15 prawie zawsze w skarpetkach latem calkiem boso teraz w kapciach, bo remont i wszedzie syf, wrrr ;/ ja jako dziecko tez boso teraz tylko w klapkach na koturnie, a boso nie lubie sie zmienia ) Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 08:19 młodszy boso boso (po mamusi) starszy w klapkach (po tatusiu) kapci nie mają albo ignorują w samych skarpetkach nie pozwalam, bo nie mają przyczepności, nawet w tych z ABSem Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 11:48 w sandałkach na korkowej podeszwie Iza Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 12:12 w skarpetkach, choć maja śliczne kapcie i klapki Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 21.10.07, 12:15 Naprzemiennie skarpety z ABS-em i buciki Gucio. Zależy jak dziecko sobie życzy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaklaudi Re: do tych, co boso 21.10.07, 17:46 moje w skarpetach(mam podgrzewane podłogi) Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: do tych, co boso 21.10.07, 18:24 Tak jakby to nie jest odpowiedź na moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: do tych, co boso 21.10.07, 17:46 twierdzą, że nie a nawet jak zimno, to się do tego nie przyznają Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: do tych, co boso 21.10.07, 18:25 na złość babci odmrożę sobie uszy? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: do tych, co boso 22.10.07, 01:37 Pewnie raz zimno, a raz nie w zależności od temperatury. Jednak czy zimno, czy nie zimno, pozwalam im w tym wypadku samym decydować. Jak do tego czasu żadnych chorób się przez to nie dorobili [3 i 5 latki], więc wychodzi na to, że choroby nie biorą się u moich dzieci z bosych stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: w skarpetkach/rajstopkach n/t 22.10.07, 10:46 Moja 6-latka zasuwa w klapkach lub w skarpetach z ABS.Jestem pełna podziwu dla tych dzieci co boso po domu biegają.Twarde sztuki.Ale w życiu twardym,trzeba być, nie miętkim .Przyda im się na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka boso 22.10.07, 11:13 Zadbałam o izolację podłóg, bo wiedziałam, ze walka o kapcie to walka z wiatrakami ... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 22.10.07, 11:58 strasza córka w lecie boso w zimie w skarpetach, młodszy w skarpetach albo kapciach ale jeszcze nie mówi jak woli Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 22.10.07, 12:13 Obecnie -w moich klapkach, sandalkach-wsio rawno byle by na obcasie bylo.Wygina mi buty niemilosiernie,niszczy stalki,zdziera obcasy.. jak wreszcie zabiore(po raz setny)to w kapciach. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 22.10.07, 12:23 W skarpetkach. Na kapcie jest jeszcze za mały (niecałe 2 lata), dziecko w tym wieku musi sporo latać bez butów. Potem się zobaczy, czyli jak będzie chciał tak se będzie chodził. Zimno nie jest, mamy grube deski na legarach, nic nie ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: w czym wasze dzieci chodzą po domu? 23.10.07, 22:16 Teoretycznie w kapciach . Ale tylko przez chwilę! Potem w skarpetkach lub rajstopach. Aż do kolejnego przypomnienia. A potem od nowa . Odpowiedz Link Zgłoś